S

 
 
 
 
 
 

2013

 
 
 
 Snart är jul och nyår över och 2014 väntar med stora och spännande saker. 2013 har varit året som aldrig blev som jag trott. Vi köpte ett hus, som jag i mitt huvud hade tänkt att vi kanske skulle göra runt 2014. Det blev i stället det andra huset vi tittade på och ett hus som jag verkligen aldrig hade tänkt i mitt huvud. Men gud så bra det blev i allafall!
Sedan fick jag äntligen en riktigt alldeles egen tjänst på Sjukhuset vilket var både läskigt och roligt på samma gång! Jag frågade mig själv om jag verkligen var så vuxen (för visst kan man känna sig så där ung fortfarande, för gammal är jag ju ändå inte) Men avdelningen jag är på trivs jag verkligen på och jag älskar mitt arbete! Det kan ju inte bli bättre! Sedan har även jag och E haft våra första utmaningar på riktigt som ett par när vi köpte ett hus. Det är verkligen vi två i alla väder och jag älskar honom mer än någonsin.
Det enda som verkligen var tråkigt med detta år var att Farmor tog i från oss. Jag var verkligen inte beredd på det trots att hon blev över 90 år min älskade Farmor. Jag saknar henne varje dag! Ibland kommer jag på mig själv tänkandes " jag måste ringa till Farmor.." men jag kan ju inte det... Sist men inte minst så fick katten med namnet Stina sitt hem hos oss. Hon tar nästan all vår vakna tid här hemma och hon är just nu det enda vi pratar om. Hon är så mysig och min önskan om ett djur slog äntligen in. Något som var en glad överaskning. Jag tror jag behövde henne precis nu. Hon är ett lyckopiller hela hon, även när hon sover.
 
2013 har verkligen varit ett blandat år och jag ser nu fram emot 2014 och vad det har att ge. Jag hoppas att det blir ett bra år det också. Och att hälsan är på vår sida. Och lyckan.
 
 
 
 
 

En vecka med Stina.

 
Sötaste Stina har nu varit hos oss i en vecka. Sötnosen verkar trivas hos oss. Favorit stället är soffan och på dagarna när vi inte är hemma åker det upp en gardin med hjälp av tejp för ingången till vardagsrummet då vi inte har någon dörr. I går hade tok tjejen ändå kommit in, även fast gardinen satt uppe fin när jag kom hem. Och henne hittade jag i soffan sovandes.
 
 
 
 
 
 
 

Hey You!

 
 
 
 
 
 
 

Stina.

 
 
 
Hej mitt namn är Stina och jag bor hos Sandra och Erik. Jag flyttade hit i lördags och jag trivs jätte bra här. Första dagen myste jag i soffan med Matte och Husse. Men nu springer jag runt på upptäcksfärd och hittar något nytt varje dag. Men jag får inte vara i fönstret och på vardagsrumsbordet. Även fast jag väldigt gärna vill och matte vet det så får jag det inte. Såå tråkigt! Annars funkar livet ganska bra här på Linneavägen. Jag har lärt mig att gå på lådan och jag äter bra med mat. När snön är kommen och borta. Då ska jag äntligen få börja gå ut också. Det kommer bli så spännande!
 
 
 
 
 
 

Det där lustiga.

 
 
Här i Oskarshamn har snön fallit nu i några dagar. Stormen Sven var inte så farlig här hos oss. Men kylan har nu kommit på riktigt. Denna veckan har varit lustig. Farmor somnade in i tisdags och jag tror aldrig man kan beskriva eller förbereda sig hur det är när någon nära går bort. Det är verkligen så lustigt. Det blir en hel del tankar med " nu kan jag aldrig.." Nu kan jag aldrig mera bara ringa till farmor för att höra hur det är med henne, jag kan aldrig bara åka till henne eller sitta och föra ett samtal med henne. Allt bara tar slut. Helt plötsligt. Det är verkligen lustigt. Samtidigt känns det som att denna tisdagen var för så längesedan. Timmarna och dagarna har gått, och livet går vidare. Men livet stannade för en stund tror jag. Allt gick långsamt. Både dagarna innan och efter. Jag tror att jag efter ett tag kommer att sakna det jag aldrig mera kan göra. Just för tillfället är det som att allt ligger på is. Under snön och väntar på att komma tillbaka. Det är så lustigt. 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 

Till dig, min Farmor.

 

Du har åkt längst ett hav så stort och under dina åror så många minnen fångat.
Ditt liv det fylldes med både sol och regn,
men med ett durspel i handen du av det goda i livet kunde njuta.

Nu när du nåt horisontens kant jag hoppas att solen aldrig är långt borta
och att själen din har din ungdom under sina vingar.

Jag kommer alltid att älska dig♥
Puss och kram.

 

 

 

 


Farmor

Min älskade farmor är sjuk och inlagd på sjukhus. Hon som är min stora gnista i livet, har inte samma gnista just nu. Men när man är 92 år gammal så har man ju kanske inte det. I helgen har jag tagit stunder att tänka extra mycket på dig. På dig och våra stunder tillsammans. Jag kommer så stark ihåg våra stunder och allt vi gjort tillsammans. De där gångerna vi gick till lekplatsen. När vi hade med oss fika och bocciaspelet alla soliga dagar. Du lekte med mig och livet vara alldeles perfekt i den stunden. För mitt liv har inte alltid varit perfekt men när jag var med dig kunde jag fly från det svåra och jobbiga i livet och bara vara med dig. En bekymerfri person som ville mitt allra bäst. Att jag skulle må bra. Jag kommer i håg när jag fick ta dina kryckor till affären och handla bara för att jag ville leka med dem. Eller när jag blev äldre och du ibland ringde till affären när du kom på något mera du ville ha hem (detta vara innan mobiltelefonerna) ibland tyckt du att jag kunde ta rullatorn till affären i fall kassarna skulle bli för tunga. Det skulle ju sett roligt ut det! 13-15 år gammal tjej gå med rullator mitt på blanka dagen för att ta handla mat. Men så omtänksam är du.
Jag tror att du har varit så mot alla du haft i din närhet. Du har gett kärlek och omtanke och det är det jag älskar med dig. Jag skulle vilja hylla dig. De senaste månaderna har jag fått komma dig nära. I och med att jag jobbar på sjukhuset har jag haft möjlighet att besöka dig mer än vanligt. För jag kan erkänna att jag har varit lite dålig på att hälsa på dig Farmor. Och det är jag ledsen för. Ibland bara springer livet fram och då tar man sig inte tid till allt som man borde. Vilket är väldigt dumt! Men du Farmor har hjälpt mig i livet. När jag inte var stark och inte gammal nog att hjälpa mig själv var du envis nog att hjälpa mig. Och vi hade väldigt rolig under tiden...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bra plats.

 
 
 
 
Här sitter jag nu. Vid vårat nya skrivbord i det lilla sovrummet. Eller kontoret som vi kallar det. Det är så mycket rolgare att kunna sitta här och redigera bilder. När det verkligen finns en speciell plats för det. Känner mig lite som Carrie i Sex and the city när jag sitter här och skriver.... ;)
 
 
 
 

131130

 
 
 
 
 
 
 

Morgonstund har guld i mun.

 
 
 
 
 
 
 
 
I dag på morgonen tog jag en promernad till havet för att njuta av det ni ser ovanför. Solen började smyga upp för att lyssa över Oskarshamn. Det är en sån underbar syn för ögat. Och sedan att kunna lyssna på hur havet slår mot klipporna i samma stund, Ja det är magi. Det r som att man i den stunden vet allt. Samtidigt som man inte allt behöver tänka. Man bara är den man är, i den stunden, just där. Och det var just detta jag behövde i dag. En stund på jorden. Bara jag.
 
 
 
 
 

Tvättstugan:)

 
 
 
 
 
Dessa blider är några dagar nu. Vi har börjat fixa iordning tvättstugan för några veckor sedan och snart snart är vi färdiga. Ska bliu så roligt att få en fin tvättstuga! För visst känns det lite lyxigt. Annars så har julen kommit i ordning i vårat hus. Men denna jul känns inte likadan som jag brukar känna. Men det kan vara för att jag har så mycket tankar och öängtar så till våren och sommaren. Då vi ska göra så mycket annat med huset. Både ute och inne. Sååå spännande!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0