Grillar.

Jag har länge spanat oin den här boken men aldrig köpt den. Nu var det på "extra" pris för hela 99 kronor så nu äntligen slog jag till! Per Moberg är en man som jag verklig tycker om. Hans program kan jag bara se för att det är så mysigt och avslapnande. Han är helt enkelt en härlig man.
I grillar så finns massor av goda resept och tips. Vad är inte mer sommar än just att grilla och min plan är att göra det mycket i år. För mig är det lyx och jag vill ha mycket av den varan.






















När jag längtar.






Sitter i mitt rum och blundar, sitter i mitt rum och blundar och drömmer och bilden jag ser är från viken där vi badar. Jag blundar och väntar!

















Lyx.






På helgen eller när jag är lång ledig i veckorna så brukar jag köpa hem blommor och fixa i ordning en bukett, för mig är det vardags lyx och fint är det också!
















10 år.



Har hittat en gammal bild från sådär 10 år sedan. Samtidigt som det är en lång tid så minns jag det ändå i mitt svaga barndomsminne. Som vanligt så gissar jag på att vi spexade med musik. Musiken var självklart någon sorts pop. Tillsammans hittade vi på mycket, speciellt sommardagarna ute på havet. Nu är vi alla på olika håll, och ja det är nog ungefär 10 år sedan vi lekte sådär också! Men gud så roligt vi hade!



 























Ensamhet, tvåsamhet.

I dag är det jag och min ensamhet. Erik jobbar ända till klockan 20.00 i kväll så jag har en dag utan min morgonriddare. drömde i natt att jag skulle på begravning, min älskade farmor var borta och alla sa att hon inte fanns mera. Jag var förstörd och samtidigt så kom Erik och sa att han villa göra slut. helt plötsligt så var pappa här hemma och hjälpte till att flytta ut Eriks saker. Jag skulle klara av att bo här ensam, i min egen ensamhet.
När jag vaknade var det helt tyst här hemma, med sen öppnade Erik sovrumsdörren och gav mig en puss innan han åkte till jobbet. Han hade inte alls gjort slut! Och Farmor, ja hon är inte alls borta♥ men jag måste absolut hälsa på henne snart!
I bland kan huvudet spela en ett sprat och mitt gjorde absoult det i dag! Så här är jag i min ensamhet, men jag har iallafall kvar min tvåsamhet, och min underbara farmor.




Jag och Framor!



















Summer and Love.









Härliga sommar tid! I just love it!!!!!!
















Fångad av en stormvind i min bästa tid med Jan, Pippi och Oskar!

Utanför mitt fönster så är vinden starkare än starkast och även fast solen skiner bland molnan så vill jag inte gå ut. I dag är jag ledig efter en helg med jobb och jag tänker njuta av min måndag till fullo. Jag har inga absoluta måsten bara lite tvätt och bio till kvällen med vänner och min morgonriddare. Precis som låten Vår bästa tid är nu med Jan malmsjö  så har jag min bästa tid precis här och nu. Ute har sommaren kommit och och precis som molnen utanför så känns det som att allt flytter på och jag kan bara njuta av allt.
För fan va jag trivs med livet just nu. efter en lång höst och vinter så har man vaknat till liv och jag verkligen känner hur allt har blommat ut på sätt som jag inte ens viste gick. Jag är stark som Pippi Långstrump och jag sjunger duett med Oskar Linnros i låten Genom eld. Sommren 2011 kommer bli den bästa hittils, helt utan tvivel!



















Som en rosa ros vid havet!!



Denna dröm har jag hittat på Lindex och jag kan bara gissa på hur mycket jag kommer använda den i sommar! Suppper mycket! Jag har länge tyckt att såna här modeller på bikinis är fin men har aldrig tyckt att jag har passat i det. Men nu gav jag denna skönhet en chans och jag är redan förälskad. Som en rosa skimrande ros vid stranden! Gud va jag längtar tills sommaren sparkar igång på riktigt nu!!

















110519

Torsdag och sista lediga dagen för den här veckan. Tycker att den här veckan har gått otroligt fort, även fast den inte är över ännu. I helgen ska jag jobba men jag hinner även med tid med mina fina vänner på lördag då vi ska grilla som aldrig förr! Min efterlängtade vän Hanna som flytt till Åre är nu tillbaka i O-town över sommaren och vi ska hinna ta igen all tid som man missar på nästan ett halv år. Vilket är mycket att ta igen! Många fikastunder, solning vid havet och så kanske vi kan få in en tirpp någonstans jag hoppas verkligen!!!!! Här ska det planeras:)


























Vecka 36.

"I nio månader hade hormonerna spelat henne ett sprat. Ända från dag ett hade hon varit nervös för att något skulle gå snett. Ingenting fick gå fel, det skulle hon inte överleva. Så fort bebisen var född, kunde hon pusta ut och glädjas. Tills dess fick hon bara försöka stå ut och helt enkelt lita på kroppens förmåga och ödets barmhärtighet."

Nu precis har jag läst ut en bok skriven av Sofie Sarenbrant. Sofie är en svensk författare som skriver deckare och hennes debut bok vecka 36 är nu utläst. Som många av er som kommer in här i bland kanske vet att jag älskar Mari Jungstedts alla otroligt bra deckare men nu tror jag allt att hon har fått sig en konkurent! Vecka 36 handlar om en hög gravid kvinna och hennes öde en sommar kväll i det lilla fiskeläget Brantevik. Detta kankse inte låter som den mest spännande läsningen, vilket jag tänkte innan jag läste det första kapitlet på Cdon:s hemsida. Efter det kapitlet var jag som fast och helt enkelt även tvungen att köpa boken! Egentligen vill jag inte sitta här och avslöja för mycket och det tänker jag inte göra heller. Av mig får Sofies debut bok högsta betyg. En bok ska fånga en och skapa funderingar och förhoppningar och självklart spänning! Vecka 36 hade allt det och lite till. Som Linda Skugge sa "om ni vill ha en pageturner så tar ni denna!"





 












Grönt gräs och fotboll!













Mitt barnvaktande i går började med fotboll. Jag och sport har aldrig riktigt varit något som passar ihop men nu helt plötsligt så älskar jag det! Sport är intressant, inte för att jag aldrig kommer utöva någon sport men att vara åskådare är riktigt trevligt! Som moster är man extra stolt när rätt lag vinner, och självklart var Alma super duktig!














Naturen till hem.





















110514

Äntligen helg! Egentligen så är detta min jobb helg men eftersom jag har så snälla kamrater på jobbet så kunde en byta med mig så att jag jobbar nästa helg istället. I dag har jag nämligen varit på konfirmation hos Elin som är min systers dotter. Det har varit jättre trevlig men med sådär tio stycken barn (om inte fler) så är huvudet ungefär som en tung sten. Dagen har iallafall varit bra och kvällen blir lugn. Kan gissa på att jag kommer somna ganska tidigt i kväll,  men jag har ju en söndag att vara pigg till också! I morgon står barnvaktande och städning på schemat och PIZZA! Mmmm så gott de ska bli!






En lycklig konfirmand!



Jag i min långklänning från Hm som jag köpte i julas, användbar även i dag!



Pappa och Birgitta i rörelse!




Jag och min morgonriddare!!

Nu ska jag återgå till min riddare som kommit hem från gymmet! Myskväll med Eurovision står på listan.


















Min torsdag!

I dag har jag varit ledig, rättare sagt har jag haft två underbart sköna lediga dagar med denna. Denna dagen har jag ägnat åt att umgås med personer som jag trivs med. Två av dem är några som jag brukade umgås med nästan dagligen men på något viss så finns inte alltids tiden till och efter ett tag kommer man på att oj nu var det ett tag sedan igen!
 Den första personen är min underbara vän Tova som jag lärde känna i högstadiet och efter det så umgicks vi mer och mer. I dag tog vi iallafall en promenad i det fina vädret och även om det inte blir lika ofta som förr så är det iallafall något som jag uppskattar varje gång vi ses.
 Den andra personen jag träffat är min gamla farmor. En farmor på snart 90 år men som fortfarande trots krämper klarar livet väldigt bra, och rolig är hon också. Vi tog en sväng på stan och sedan åkte vi hem på en snabb fika hemma hos henne. vilket alltid är lika mysigt!
 Sist men inte minst har jag träffat Viktoria. Vi tog också en fika på min balkong i solen och pratade om kärlek. Love is in the air! Super roligt och absolut super mysigt! 
Nu sitter jag i sängen och ska snart släcka lappan här bervid mig. Jag har haft en underbar dag. I morgon är det dax för jobb igen och så är det fredagen den 13...hoppas den kommer vara lugn. Ska sitiga upp föriktigt ur sängen i morgon;)

 

Viktoria hade med sig super smaskigt fika!

















Som en smällkaramell!

Helgen är över och ännu en måndag har börjat. I dag är det kvällsjobb som gäller och innan dess ska jag hinna in till stan och hitta en present. Måste även komma på vad jag vill äta i dag till lunch, tomt i huvudet för tillfället! Min helg har iallafall varit toppen. Allt började med fredagen som firades med pizza och sen utgång vilket var evigheter sedan sist.. tror sista gången var någon gång förra året. Jag hade en underbar kväll, hade glömt hur roligt det faktiskt är. Lördagen var lugn och den firades med grillat men den slutade klockan 22.00 då vi hoppade i säng och somnade så fort huvudet kände kudden. I går så tog jag det bara lugnt, tränade en kvart med Paulo Roberto genom dvd, sjukt jobbigt vilket känns av i dag. Har träningsvärk på kroppsdelar jag knappt visste jag hade. Men då kan jag ju iallafall medela att det funkar, väldigt bra också för den delen!

 Nu ska jag ut och njuta av solen! Efter förra veckans snöblask så är våren och solen äntligen tillbaka! Härligt!





















träningspepp!

Nu har träningssuget hoppat på mig! I går hade jag en depp kväll när jag hade tänkt träna, men snön kom och sommaren kändes alldeles för långt borta för att ens orka träna. I dag vaknade jag till ännu en snö blandad dag men nu har träningslusten hittat tillbaka. Så medans den fortfarande är kvar ska jag nu passa på att köra ett pass! Och luggen, den är borta i dag. Men en fläta så ser jag i dag ut som mitt vanliga jag! Tjing!















Om jag skulle gifta mig i dag...

Visst får man drömma ibland och inte för att jag har ett bröllop planerat men ibland kan man ju faktiskt leka med tanken. Så här skulle jag se ut om jag skulle gifta mig i dag. Tanken om giftemål är något jag tycker om, det är ju alla flickors dröm. Jag minns när jag lekte med barbie och jag hade alla dessa fina kläningar och det skulle vara stora bröllop med många gäster och självklart en stor tårta. Fast en sak som kanske inte alltid var så roligt i min lek var att nästan varje gång så slutade med att mannen blev kär i en annan.. mest för att det blev så tråkigt att leka "lyckliga resten av sitt liv". Lite som Romeo och Julia så slutade det med att alla dog när kvinnan miste sin stora kärlek.
Om jag skulle ha mitt egna bröllop som vill jag inte att det slutar så. Nu tycker jag om lyckliga slut även fast jag är medveten om att inte alla äktenskap slutar lyckligt till slut. Men om man nu har kommit till den punkten att man vill gifta sig med någon så ska man nog vara säker på sin sak. För framför allt så är det inget man gör gratis heller. Men man gör det som ett bevis att kärleken fortfarande lever mellan två personer.






















God kväll!

Nu är det kväller och snart kommer Erik hem. Han har har jobbat till 20.00 i dag medans jag har haft en hel dag alldeles för mig själv med ett undantag nyss när min syster var här och kollade in vårat matsalsbord. Myspys med syster prat. Det behövs ibland!

I morgon ser jag fram emot ännu en dag med ledighet, så vi ses då. Nu ska jag bara sitta i soffan och vänta på Erik:)

















Vad hände här?!





Visst hade jag räknat med bakslag med vädret. Men snö...varför mannen uppe i himmlen, varför?!














110503

God morgon!!! Jag vet inte varför jag alltid fastnar här varje morgon jag är ensam hemma. Fast jag kan erkänna att jag faktiskt inte har så mycket annat för mig heller för den delen. Fast jag kanske borde äta lite furkost för nu börjar jag bli hungrig och så hade jag tänkt städa lägenheten som är som en stor allergi fälla för tillfället och så har jag massor av tvätt att ta hand om. Fast jag har faktiskt hela dagen på mig! Härligt med en ledig dag!




Som sagt, God morgon mina vänner!















Mitt jobb.

I mitt jobb möter jag många människor. Både glada, ledsna och helt omedvetna av vad som komma skall. Jag möts av många frågor om hur saker fungerar, vad man gör vid ett visst tillfälle eller bara vad det serveras för mat dagen till ära. Jag trivs super bra med mitt jobb även om man kanske ibland undrar vad man håller på med speciellt när det händer mycket saker på en och samma gång. Men konstigt nog så klarar man ut det och efter dagens slut så går jag hem nöjd över min prestation.
Som person är jag snäll, glad, snabb, och jag föröker alltid att lära mig det jag inte kan, även om jag faktisk kan erkänna att jag inte är det som tycker om att erkänna att jag inte kan. Men jag vet att man inte kommer så långt om man inte frågar om man kommer i kontakt med något nytt.
I mitt jobb så tycker jag om att ha saker att göra. Självklart inte så mycket att man inte hinner med allt, men jag vill alltid ha saker i en planering om vad jag ska hinna med innan dagen slutar.
När man jobbar inom vården så vill man alltid att det händer något, svårare är det inte. Och ärligt, tur är det väl att vi finns. Vi som får en adrenalinkick av en bröstsmärta och som älskar att ta hand om människor. Det bästa som finns är självklart när man sedan ser hur personen mår bättre. Då vet man ännu mer hur mycket ens jobb betyder. För vi är riktigt bra! 
Jag vill inte klaga för jag tycker att vi som jobbar inom vården borde vara stolta. Vi borde våga satsa på oss själva, våga ta plats och inte bara gå och klaga och ge upp. Vi borde kräva mer, inte bara lugnt och stila följa med i en osäker ström. För vi behövs och när nu den som inte tycker det någon gång behöver hjälp och helst av allt vill träffa en duktig person med lust för sitt jobb och styrka inom vården med ett förtroende av att allt kommer att lösa sig det är då vi måste kunna beviska motsatsen av hans fördomar. När allt kommer till kritan. Allt kan fixas. Bara man inte ger sig. 

Varför jag sitter här och skriver detta är väl kanske just för att jag vet hur många som faktiskt inte tror på just detta. Personer börjar tvivla och jag kan vara ärlig och säga att jag faktiskt är en av den ibland. Men texten ovan är just den jag behöver när jag tvivlar. Inte i dag, men kanske en annan dag. När tvivlen kommer och hälsar på. För det kommer den det vet jag.




















 


RSS 2.0