Om döden och livet, och att fungera och inte fungera.

Jag har besökt en svaka i mitt liv. Min andra. En stor rädsla för döden och sjukdom. Att vara tvungen att genomgå en sjukdom och sen bara dö. Något som fanktskt måste vara det värsta som finns. Att inte kunna göra något, att vara hjälplös och kanske inte få en bra vård. De har jag varit rädd för.

Jag har haft ont lite här och var. Nu iallafall har jag gjort ett sista besök hos vårdcentralen och jag är frisk, förutom lite problem med en muskel, men det kan man leva med och det är precis vad jag ska göra. Leva mitt liv.
Så jag har varit i en svaka, med en rädsla om döden, men jag är påväg upp igen. Mot det ljusa underbara livet!
Kanske måsta jag besöka någon som jag kan lätta mitt hjärta hos, men just nu väntar jag och kämpar för mig själv för jag vet hur stark jag faktiskt är.  Mycket har hänt i mitt liv och detta är en del av det men jag är så mycket mer är det.



















25 Oktober.






Tisdag kväll och en vecka sedan jag var här sist. Har faktiskt inte så mycket att säga. Tänker bara tipsa om en låt. Faktisk med Eric Amarillo- Udda par. Vi som blev kvar, du och jag. Tycker den är fin på något vis.























Måndag!







Måndag igen och en ny vecka. Helgen är över och jag har en sista dag till godo innan veckans jobb börjar imorgon. I dag har jag tränat och sen tagit mig tid lite ett skönt bad i vårt badkar. Nu sitter jag i soffan och smaskar i mig nyopsoppa och glass och sen ska jag ner i kälaren och leta reda på en bra vinterjacka. Vädret börjar verkligen bli kyligare och om man är ute på kvällen så fryser iallafall jag. Så nu är det dax för vinderjackan, fast någon av de som inte är super tjock. Under några år har jag samlat på mig några. Fast i år ska jag köpa en riktigt bra. Jag skulle jätte gärna äga en Didrikson! De är underbara!


















Fiskelycka!

I går kväll åkte jag och Erik ut en sväng till havet för att pröva vår fiskelycka.  Det var en underbart höst kväll när den är som bäst med solen och havet som gjorde att himlen speglade sig i det klara vattnet. Världen kändes som en oändlighet och som att allt kunde hända. Någon fisk fick vi dock inte med att bara få vara där i nuet och njuta av det fina i livet var underbart.



































Fattig och rik!

I går hämtade jag hem korten från Turkiet. 600 kr fattigare men 301 kort rikare. Mycket pengar, jag vet men efter att jag gav upp denna dators förmåga att hjälpa mig var det sista utvägen jag kom på. Så nu är det gjort och jag är faktiskt riktigt nöjd med korten. Alla blev super bra! Nu måster jag bara köpa fotoalbum så jag kan börja få in dem och skriva allt vi gjorde veckan i soliga turkiet!

I dag är det lördag och jag ska snart hoppa i ett bad medans Erik är på gymmet. När han kommit hem och jag blivit färdig ska vi gå en sväng på stan. Fönstershoppa och leta efter en pumpa att ha på balkongen! Det är skönt att vara ledig!!





Bjuder på en gammal bild på gammla Zorro-gubben! Godingen! 





















Saturday i love you like gold!




Erik och jag är ett par med olika musiksmak men ändå passar vi otroligt bra ihop. Kanske är det så att vi hela tiden lär oss nýa saker om varande och och trivs bra i varandras sällskap (en viktig del av ett förhållande). Men det där med musiken har vi aldrig riktigt tyckt licka. Jag lyssnar på Veronica maggio, Carola, Abba, Beyonce och massa pop och dans musik. Erik lyssnar på Sabaton, slash, Mustasch och Alter bridge..bland annat. Och trots att vi lyckas hitta några favortiter så har vi bara två gemensamma favoriet när det gäller musik. Dessa är gruppen ovanför och en annan grupp vid namn Need to breathe. Två super bra grupper som jag tycker ni ska ge en chans!



















Tisdag!

I dag äntligen ska jag fixa med Turkietbilderna. Ska gå in till staden och beställa hem alla mina 800 bilder... och sedan får jag väl köpa massor av fotoalbum antar jag:) Annars i dag är det dax för jobb efter en lång och härligt ledighet på tre dagar. Så nu jobbar jag tre dagar och sen är jag ledig fyra stycken. Såååå skönt! Ska försöka njuta så mycket jag kan för sen kommer lite längre veckor med helg jobb igen. 


Ha en bra tisdag!

 

























Maguppdatering!

Har i dag varit på besök  till vårdcentralen för att kolla min mage. Den var inga fel på mig och det känns super bra! Lycka! Det bara sprutar av glädje, nästan som en liten val! Som Maria Montazami säger. Men jag måste bara säga en sak. Det känns super konstigt att vara patienten istället för den som hjälper patienten. Något att tänka på!























Lite mer av Turkiet!












Sista dagarna i Turkiet sa jag att jag längtade hem till hösten. Nu när jag är hemma längtar jag tillbaka till värmen. Underbara värmen!




















Från golvet.

Söndag förmiddag och jag sitte i vardagsrummet  och skrivet, på golvet. Erik har fått sina föräldrars "gammla"  surround system så vi spelade massa bra musik i går kväll. Dansade, pussades och pratade om allt mellan himmel och jord. Super mysigt! Så nu så här dagen efter sitter jag här på golvet.
Något annat som har prälgat mina dagar är min mage som jag skrev om i mitt senaste inlägg. Har fortfranande av och till ont och i morgon tänker jag ringa till vårdcentralen, för även om det nu inte är något allvarligt så är jag  oroligt och de hjälper inte min mage just nu.
Annars denna söndag ska jag handla åt min kära farmor tillsammans med min syster. Sen ska jag bara ta det lugnt och umgås med Erik lite till innan veckan med jobb börjar igen.



















Jag och alla mina känslor och rädslor på en och samma gång!

I några dagar har jag haft ont i magen. En konstig känsla på vänsta sidan, typ vid ljumsken. Jag har klagat, tryckt, gråtit, varit rädd. Men det är så jag reagerar när en ny konstig inte vill känsla kommer. Jag blir rädd och tror att det är allt mellan himmel och jord och självklart finns alltid den värsta av de värsta sjukdomen med i bakhuvudet. Men nu ska jag ta ett djupt andetag släppa min oro och om det fortfarande skulle göra ont på måndag, då blir det ett träff med doktorn.


Djupt andetag.






















Bröst!

Nu har Oktober månad börjat och den innebär att vi uppmärksammar bröstacancerforskningen. Något väldigt viktigt och gripande. För det finns så otroligt många som drabbas, varje dag, just nu. Jag tror att alla har någon eller har haft någon i sin närhet som drabbats av cancer och självklat finns det så många olika sett att drabbas av den grymma sjukdomen. Men det ska inte vara en omöjlig, hopplös framtid. Med cancerfonden och forskningen ska vi tillsammans kunna minska antalet som drabbas genom att hitta de skadliga cellerna i tid och kunna behandla personer som drabbats fort. Alla kan göra något! Via facebook kan man smycka sin profilbild, via sin blogg kan kan skriva om det och man kan även köpa ett rosaband att ge bort eller ha på sin jacka.

























Något fint.

Som kanske några av er som är inne här ibland så är Lady Gaga någon jag tycker är en super duktig och tuff kvinna och artist. För några veckor sedan så gjorde hon något fint och som visar att även hon är en människa som oss alla andra. Som vanligt påpekar hon att man får vara den man vill vara, och att ingen utseende är fult eller att någon läggning är fel.  Och vart vänder man sig inte än till en bra låt om något har hänt. Gott som ont!


















Fler Turkiet bilder!















Här kommer lite fler turkiet bilder. Dagarna där nere gick fort och när kvällen var där längtade man redan till nästa dag i havet eller ligandes på solstolen. Såå härligt!














Oohs and ahhs!

Nu är jag hemkommen från jobbet med två lediga dagar framför mig. Visst är den känslan härlig! Att känna frihet och lugn. Det är även viktigt för att må bra. Min helg har iallafall rusat förbi, den har handlat om jobb, fest med flickorna Tova, Hanna och Jessica plus andra som också underhöll lördagskvällen. Det var en super roligt kväll och man påminns verkligen att det inte är så ofta man är ute, så som man gjorde för några år sedan (och då var det inte heller speciellt ofta). Nu ser man istället framemot lugna kvällar med lite god mat och något på tv:n efter det. Fredagsmyset har hamnat som en favorit hos Blomqvist/Westberg!




jag och Tova.

















RSS 2.0