Jag är tillbaka!!!!!!!

Yes äntligen är jag tillbaka igen! med en ren och fräch dator och massor av energi! Som jag har saknat er och min lilla blogg! Det är ändå som min egna dagbok där jag skriver allt som händer i mitt liv. Men nu är jag iallafall äntligen tillbaka och jag lovar att jag ska uppdatera så mycker jag bara kan. Skriver lite mer senare, just nu är det mat som gäller här hemma hos Westberg/ Blomqvist:) Tjing



















Min dator har fått virus:(

Så det blir inga uppdateringar på ett tag, iallafall inte förens datorn vill fungera igen:( ..Men jag hoppas det kan fixas innan helgen, annars blir jag galen! Men ni får ha det så bra så hörs vi snart igen, och ni får absolut inte glömma bort mig nu! Tjing!

En konstig dröm, tvätt och tre timmar jobb.

Hej! Nu sitter jag här igen. Vet inte varför jag har mer disciplin på mig själv! Det borde jag skaffa för jämnt så fastnat jag här. Alltså framför datorn. Och vad gör man egentligen? Kollar aftonblandet, läser bloggar, går in på facebook och kollar banken. Det är nog det vanligaste jag brukar göra vid datorn och skriva i min egen blogg såklart!
Nu är det en ny vecka och ännu en måndag. Denna måndag har jag slöat som bara den. Jag gick upp kl 10.00 efter att ha vaknat av en jätte konstig dröm. Jag var tillsammans med en kille som såg ut som erik men hete något annat, allt var jätte bra sen helt plötsligt så berättade han att han var bög och visade upp sin nya kärlek. Jag vaknade helt förkrossad! Det blev nästan som att jag ville somna om igen och försöka lösa allt. Annars i dag så är det jobb som gäller. Men inte förens vid kl 18.00-21.00. Det har varit dåligt med jobb dessa senaste veckorna så i december så jag vekligen ta allt jag bara får. Fram för allt från landstinget. Där trivs jag bäst.
Så föruton en konstig dröm och jobb i dag så står tvätt och handling på listan. Tänkte åka förbi en loppis också och leta små talrikar till fika också för det har vi inga. Mypys!



En bild från i somras när vi precis kommit hem från bion en kväll.
Jag drömmer mig tillbaka och längtar till sommaren igen!












Hej bloggen!

 Äntligen lördag eller vad säger ni?! Även om den här veckan har känts som en evighet för mig så är det skönt att ha helg. Det har varit skönt att få vara lite ledig den här veckan ändå måste jag säga. Har varit trött på jobbet, så det har varit bra med en paus och hitta peppet igen! Nästa vecka jobbar jag 4 dagar av 7 än sålänge. 3 av dem är kvällar vilket jag inte är lika positiv till. Men det får gå!
Men tillbaka till den här dagen. Som vanligt vaknade jag innan kl nio och gick efter mycket om och men och skrattande åt erik så ser så söt ut när han sover så gick jag upp och diskade. Sen drog jag på mig kläder och gick och köpte tidningen och nybakade frallor. Efter frukosten så gick Erik och jag till stan och shoppade åt honom. Ett par nya jeans och en super syngg skjorta blev det som ni kan se här nedanför!
Nu sitter jag här efter att vi har ätit en sen lunch av pannkakor ch den nya grädden med jordgubbar i. Kan inte säga att den var så super god som alla har sagt, men den funkade. 3 gubbar av 5 får den! Nu sak jag fixa med julkort och förbereda mig inför kvällen! Som jag längtar!!!!!!!!



















101119

Sa någon god natt?! jag är dålig att att vara uppe länge på kvällarna. Jag är mer en morgonmänniska och vaknar alltid tidigt, även om jag faktiskt lyckats vara uppe länge. I kväll pressar jag mig själv till att vänta på vem som åker ut ur idol. Jag tror det kommer stå mellan Olle och Andreas ikväll och jag tror att det kommer stå mellan Jay och Linnea i finalen! Vad tror du?
I kväll har vi firat Erik som blev 20 år i går hemma hos hans familj. Det blev bullar, kakor och tårta. När vi kom hem så gick erik ut med Oscar och ensam blev jag kvar. Men visst är det skönt att ha såna kvällar också? Bara sitta och resonera med sig själv. nackdelen är väl att jag blir trött enklare! Men men nu ska jag leta mig tillbaka till tv:n. Vi hörs i morgon! Hoppas ni har en bra kväll:)





















101119

God morgon! Äntligen fredag, fast för mig har det känts som fredag hela veckan.. Har bara haft ett pass den här veckan på sjukhuset, och i dag är det dax för ett tre timmars pass på kommunen. Ca 11 timmar på hela veckan! Detta är väl den stora nakdelen med att vara tim vikarie. Eller det är den stora nakdelen. Resten trivs jag med. Att få vara på olika ställen så att man aldrig hinner tröttna på någon plats. Även fast man har en del ställen man trivs bättre och mindre på. Men, men i dag har jag en tur mellan 9.45- 13.00, i bland tar man vad man får! Lite pengar blir det ju iallafall.
Efter jobbet tänkte jag fixa lite inför överraskningen i morgon. Man får passa på medans Erik inte är hemma:) Nu ska jag äta lite frukost och sen bege mig till damerna och herarna! Tjing!















Jag har tänkt igen!

Jag tänkte spinna vidare på mitt förra inlägg om kvinnan som opererade brösten och som nu aldrig mera kommer kunna leva ett vanligt liv. Hon är inte ens vid medvetande ännu. Utan bara ligger i en sjukhus säng helt livlös. Allt för att vilja ha större bröst! Självklart kan man inte klandra henne för det, hon hade ingen aning att det skulle sluta så här. Men kanske om hon hade haft mer vetskap av vad som kan hända mer än att man kan bli missnöjd med resultatet så kanske hon hade tänkt över det lite mer?
I allafall efter mitt inlägg så läste jag i tidningen om en annan kvinna som också opererat sina bröst, fast i sverige. 4 timmar efter operationen så dog hon. Så sverige är kanske inte heller så säkert, även fast det ändå känns säkrare än till exempel Polen. Och så kan det kanske vara så att det uppmärksammas mera nu efter uppdragranskning? Ett viktigt samtals ämne när världens ideal visar på en smal midja, breda höfter, större bröst och ett perfekt ansikte. Hur ska man då kunna vara nöjd över sig själv?
Som det de pratades om förra veckan om ungdomar som tar livet av sig pga finar och stora utslag i ansiktet. Jag blev försvånad över att det faktiskt är så stort antal som det är. Ett problem med hur man ska se ut och vara har nog alltids funnits. Bara att det aldirg blir något stort samtals ämne. Ingen tycker väl om att säga att man inte är nöjd med sig själv ännu mindre om att man mår extremt dåligt över det. Istället försöker man döjla det. Försöker passa in. Det är iallafall bra att saker som ideal och sånt tas upp, och att man försöker vissa konsekvenserna av operationer med mera. Heja, heja!!!


 













Lång väntetid, bättre än snabb och dålig hjälp!

Hej, här sitter jag igen. Jag fastnade framför datorn och såg på uppdragranskning. Det handlade om en kvinna som rest utomlands till Polen för att operera brösten. Allt verkade jätte bra genom en hemsida fick hon kontakt med en man som fixade till en på rekord tid. Redan två veckor efter förfrågan så kunde hon och hennes sambo som hon skulle gifa sig med kunna flyga dit och redan dagen efter var det dax för den stora dagen.
Efter 2 ½ timma var operationen färdig och in kommer kvinnan tillbaka till salen. Inget uppvak, inga speciella kontroller från läkare. Kvinnan får hjärtstilestånd, stor syrebrist och på akuten säger dom att de inte har plast för henne. Många timmar senare med mycket tjat från sambon får hon äntligen komma till intensiven.
Hon vaknar aldrig upp mera och kvar står mannen med sin blivande fru som är medvetslös. Helt utan att kunna förstå något alls. Inte ens vad som har hänt.  Hon har fått stora hjärnskaddor men ingen vill ta på sig skulden.  Detta tycker jag är grymt läskigt och ansvarslöst. Enormt läskigt och ledsamt, framförallt för kvinnans familj som nu får besöka henne på sjukhuset dagligen när hon äntligen kommit tillbaka till sveriga. Här får dom som svar att ingen rehabiletering är möjlig och att dom aldrig kommer komma tillbaka som den starka, glada kvinna hon en gång var.

Jag skulle aldrig få för mig att utsätta mig för något sådant. Att ändra något på kroppen skulle jag farmförallt aldrig våga eller vilja göra. Små bröst, sne näsa eller vad det nu kan handla om. För min del är det okej. Det är så jag föddes. Sen kan jag förstå dem som kanske har förstora bröst där de får ont i rygg med mera. Men då skulle jag aldrig välja utlandet mot sveriges sjukvård. Det är det absolut inte värt!
Det som jag tycker är det värsta är att något som kanske tagit längre tid, men haft en helt annan utgång slutade med en resa och flera liv som blev krosade. Om jag skulle hamna så som denna kvinna så kan jag självklart inte kunna svara på hur jag velat ha det. Men just nu så vet jag att jag inte hade velat leva. Om man hade haft någon möjlighet att bli klar i huvudet så finns det nog bara enormt mycket ångest. Så slutsats, alla som vill operera sig gör det i sverige, här finns läkare, bra eftervård, jämna kontroller. En lång väntan är mer värt än att inte kunna leva. Att bara finnas som en varelse som inte kan leva ett normalt liv. Som anhörig så finns nog hat, ledsamhet och att man känner skuld. Varför man inte hade mer koll. Det är viktigt att inte ge sig in i något om man inte är 100 % säker. Man ska alltid känna efter en extra gång än att rusa in i något. Punkt.  
















101117

Hejsan!! Ledig i dag, vilket inte har varit helt fel. Spenderade morgonen med super serien Sex and the city. Det måste vara världens bästa tjejserie, iallafall om du frågar mig. Jag skulle vlija kunna skirvia som henne, få bära hennes kläder och leva i hennes härliga lägenhet. Om så bara för en dag. Gud så roligt det skulle vara!
Och även fast detta är en serie som var poppis när jag var mycket mindre så är det ändå en serie som man kan tycka om nu, några år senare. Första filmen är gelet bra, den andra inte lika bra. MEN serien slår allt!
   Nog pratat om det. Jag har hunnit träffa Tova en sväng i dag också. Känns som att man aldrig hinner med vänner längre. Det är jobb, mat, sova, jobb, mat, sova.. Men i dag fick jag tid och det är aldrig tråkigt att träffa en bästa vän. Något annat som jag hunnit med i dag är lite planner inför denna lördagen. Erik fyller år i morgon och på lördag ska vi ut och äta bara jag och han. Tror han iallafall (hoppas verkligen inte att han får för sig att gå in på min blogg just i dag) Detta är en överraskning jag har hållt på med ett tag, och nu verkar den äntligen bli färdig. Hoppas iallafall att det bli super bra och att han blir glad:) Nu ska jag börja med maten. Spagetti och köttfärssås står det på menyn!

















Nov. 13, 2010






Fyra bilder sen i lördags! På lördag är det överraskning som gäller och då ska vi ha roligt!!!
Nu ska jag fixa ett fotbad, se halv 8 hos mig och dricka glögg. Mmmm så gott!














I väntans tider...

Är det bara jag som längtar efter julen nu. Denna super mysiga jul med massor av värme och kärlek. Härligare än så här kan det inte bli förtillfallet, men jag räknar ner dagarna tills tomtarna får besöka vårat hem.




















God morgon!

Jag bara älskar såna här dagar. Då man kan sova länge utan några speciella måsten, gå upp och äta frukost i en skön morgonrock sen lyssna på musik, små städa och bara vara. Helt underbart ju!
I går var det jobb och efter det en efterlängtad utgång med tjejerna. Jag, lina och Viktoria. Efter mycker om och med så kom vi iallafall ut och jag kan bara tala för mig själv men jag hade jätte roligt! Bilder kommer senare! Nästa helg ska vi göra om det och då ska det bli ännu bättre! I dag är det pappornas dag och min pappa ska firas med bio. Hans stora favorit har blivit till film så det ska han få av hos syskon. Tror att han kommer bli glad:)

















Blue lips, blue veins. Blue, the color of our planet from far, far away.



God morgon bloggen! Onsdag den 10 november i dag och för mig innebär den här dagen en snabbis träff med syster Linda, möte kl 13.00 och sen en kväll på akuten till kl 22.00. Sen ska jag fort hem och hoppa ner i sängen. I morgon ska nämligen jag, Erik och Linda till Ullared. Vi skulle ha åkt i går men eftersom det var klass tre varning och snöstorm så valde vi att stanna hemma. Men i morgon får det inte vara sånt väder. Så jag litar på alla väder kanaler som smhi och yr.no att det ska vara fint väder. Så jag håller tummarna för att dom har rätt för jag vill verkligen till ullared och shoppa. Det finns massor som jag skulle villja ha!
Min rubrik i dag är från en fin låt med Regina Spektor. En låt jag kan rekommendera så här i höst mörkret.  Nu ska jag leta fram lite kläder och bege mig ut till tvättstugan! Tjing:)













September!






Det väl inte vara många som missat den stora succen Så mycket bättre som går på lördagar på tv 4. Ett riktigt bra program iallafall med svenska artister som är en vecka på Gotland och varje dag är en persons dag. Det har varit Lasse Berghagens, Dilevas och i lördags Petters dag. Allt går ut på att artisterna ska tolka varandras musik. Super bra ide måste jag säga! En annan artist som är med är iallafall September. En sångerska som jag lyssnat på mycket och som även är riktigt snygg! Hennes röst är så otoligt grym och fin. Hon är en riktigt begåvad kvinna!  Jag hoppas absolut att det är tänkt att det ska släppas en skiva inomkort så att man kan lyssna på alla underbara låtar om och om igen!

















Söndag!

I dag vet jag inte var det är. Som om luften är ur mig. Ingen ork till något, även fast jag faktiskt båda städat, diskat och bytt gardiner i ett av lägenhetens tre fönster. I kväll efter att vi har ätit ska Erik och jag åka och besöka min morfars grav. Alla helgonas helg är snart över så jag ska åka ditt och ge honom en stund.
I morgon är en ny vecka och den börjar med jobb på kommunen. Tisdagen längtar jag mest till. Då är det nämligen äntligen dax för Ullarede!






 
















101106

Idag har jag inte så mycket att förtälja, så lika bara att vara tyst. Erik är och jobbar så jag har spenderat denna lördags förmiddag ensam. Inte så super roligt när det är som en söndag. Snart ska jag åka till sjukhuset för en kväll på akuten, men innan dess tänke jag ta en powernap! Hoppas ni har en bra dag ni som hittat hit!


 















Dear John.

I kväll så tvingade jag Erik att se på en riktig kärleksfilm med mig. Vi såg på Dear John efter att jag såg tarilern lite snabbt i dag. Det var iallafall en mysig film om kärlek, längtan, saknad och såklart livet i stort. Men det är nog det jag tycker mest om med sådana filmer. Att samtidigt som de är ganska enkla så är dom djupa. Man får en speciell känsla. Att alla val man gör kanske inte alltid är de bästa, men till slut så  löser det sig på någotvis. Så kommer jag nog alltid vara lite små kär i huvudpersonen Channing Tatum.
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. Den här fredagen tog slut fort. I morgon är en ny dag med nya äventyr och för min del kommer den spenderas på sjukhuset, iallafall kvällen. Så jag tänker ta en liten sovmorgon också. Det gäller att passa på när man kan:) God natt bloggen!

















13:00







Underbara fredag! Jag trode aldrig att det skulle bli dag. Hade en läskig mardröm om läskiga spöken på en vind, eller kälare. För att skrämma bort dem var jag tvungen att fräsa som en katt. Till slut vaknade jag och då fick Erik hålla om mig så att jag kunde somna om. Tur att jag har honom när mina konstig fantasier styr och ställer!
Nu är jag iallafall vaken men har lovat mig själv att inte gå in i vår lilla kälare i dag. Man vet ju aldirg va som gömmer sig där. Nu ska jag stax börja göra lite lunch. Tänkte bege mig ut i det fina vädret också. Det ska jag nog kunna mellan tvätten! I från högtalarna spelas Daniel Adams-Ray, en grym rekommendation! Tjing.
















101104

I dag har jag haft en lugn dag på sjukhuset. Vilket har varit skönt! I morgon är jag ledig vilket man faktiskt behöver vara i bland också. Förra veckan jobbade jag bara två dagar på hela veckan, men känner ändå att det var okej. I går hade jag gärna haft en sån ledig dag igen. Vaknade mitt i natten med migrän liknande hunudvärk och super ont i mitt ena öga. Klockan 11.00 så var jag på ett möte och efter det så var det utbildning på akuten. Kan inte säga att jag kände mig på topp de timmarna. Men då är det som sagt skönt att ha en lugn start dagen efter och morgondagen hoppas jag blir ännu lugnare. Jag peppar inför pizza! Och tvätt ( vilket jag inte är lika pepp inför), som jag inte kan komma i från längre. det blir bara mer och mer inne på toaleten, så snart kan vi nog inte besöka den. Usch jag vill inte! Iallafall inte just nu. Fast när vill man det?!
Jag har aldrig tid att känna det suget nu som jag faktiskt kunde få förr. Tex när man helt plötsligt skulle städa en hel dag bara för att man ville. Man hade musik på och gick där i sin ensamhet. Underbart! Nu blir det bara " åh nu igen!" Detta vill jag ha ändring på. Jag vbill ha mer tid till att hinna bli sugen på sånt tråkigt, som kan bli roligt!
















kläder<3



En önskning!
På den här sidan tittar jag in ibland och drömmer mig bort i fantasin om vad jag skulle vilja ha. Super roligt för den som tycker om mode och kläder. Och vem tycker inte om det!
Och Linnea som undrade vart i från den andra klänningen i från mitt förra inlägg med kläder var ifrån så hittar du det här: http://www.karenmillen.com












Jag är farlig!

Jag tror jag börjar bli rädd för mig själv! Eller jag börjar på riktigt bli det! Nu när Erik skulle ta bilen och åka till gymmet så hittade han min plånbok på biltaket. Helt sjukt att den fortfarande var kvar, jag tackar gud eller vem det nu är som styr och ställer där uppe. Men tänk om den inte hade varit kvar. Då hade pengar, kontokort, körkort och allt varit borta. Så det var en ren tur att ingen såg den. Det konstigaste är nog att jag faktiskt vet med mig själv att jag la den på taket när jag var på maxi. Så att den klarade resan enda hem är ju helt knäppt.
Så ja, jag tackar de högre krafterna och att min plånbok är gjord av ett matrial som inte glider på biltak. Tack, tack, tack!


 














Bord!

Heregud va trött jag är! I dag har jag jobbat. Inte så mycket mer har denna dagen givet. Eller jo! I går va Erik och jag i kalmar och shoppade ett nytt bord på ikea:) Så det fixade vi i dag. Det som vi hade innan tänkte jag sälja. Var super dyrt när jag köpte det för 300 kr på ikea. Men jag tänkte kanske i allafall att man kunde få 150 kr eller något liknande för det. Högst bjudande kanske?! Det nya bordet är iallafall galet bra. Perfekt storlek när man bara har en etta. Nu ska jag sova. I morgon är det dax för sjukhuset igen! Trivsel!

Det nya bordet:




Det vi hade innan:















RSS 2.0