Nu kör vi!!!


















101030

God dag! I dag har jag haft en fullspäckad dag. Jag vaknade upp tillsammans med Matilda och Alma runt klockan 08.00, sen var det bara fullfart. Linda kom och vi var ute på skojakt och efter det blev det mc donalds och sen bio- Sammys Äventer.
Jag och Erik var och såg lite av den i somras när vi var på lisederg. Men då var den kort, men mysig. Så när den nu blivit en långfilm så kunde jag inte tacka nej och precis som i somras så var den super mysig:)
Nu har jag precis hoppat upp från sängen. Har vilat en stund till ljudet av regn och hav på spotyfi. Väldigt avslappnade när jag har en jobbig tendens att stressa upp mig helt utan anledning.
Nu är jag iallafall redo för kvällen. Ska försöka köra i mig lite pizza rester och sen locka håret. Sen bär det av hem till Hanna för att fixa i ordning sig och sen vidare mot okända mål.















Tre önskningar...







Tre underbara klänningar!
Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova. God natt!














Tjejkväll!

Nu har jag sett färdigt på idol. Svårt att säga vem som kommer få åka hem. Men jag tror det blir Daniel. Fast han kan säkert vara en riktigt flickfavorit också!
I kväll har jag min systersbarn som övernattar. Nu har dom somnat och jag passar på att sitta här en stund. Erik är i väg med sitt jobb på kryssning till Åland. Så som substitud för honom har jag flickorna. Jag skulle nog inte alls tycka om att bo ensam hela tiden. Fyy va tråkigt!
I morgon är det dax för utklädning, halloween dax! Jag tänker vara som min hund= Zorro! Fast som en tjej. Ska faktiskt bli riktigt skoj!
















Olika liv, samma dag.


I bland är det läskigt hur något kan vissa två olika känslor så skärpt. Jag är så oltoligt glad över lilla Julia som kom till världen. Nyss var jag inne på en blogg om en lite flicka som istället lämnade världen. År 2007 fick hon diagnosen cancer och i går avled hon bara 8 år gammal. Helt sjukt hur liv kan vara så olika.
Och hur berörd man kan bli. Bara av en blogg. Bloggen hittar ni här om någon av er skulle vilja kika in. Cancer är en sån hemst sjukdom som jag nog aldrig kommer att förstå mig på. Att små barn som inte ens hunnit leva livet tillräkligt ska få det är hemskast!

Man ska ta vara av varje dag som om den vore den sista!
Jag är så otroligt lyckligt lottad att få ha ett bra liv med människor omkring mig som jag mår bra av!












Handens fem fingrar!

I går kom en av mina närmaste vänners lilla flicka till världen. Lilla Julia är nu äntligen här! Grattis Jessica och Jonas!

Fem fingrar ska skydda dej
Ett är månen
Ett är solen
Ett är Polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar
Väggar dej till ro..


















Dagens...



Jeans från Vera mode
Kofta H&m
Egen gjord öronhänge












Coffee, tea or me?

Nu har jag äntligen kaffemuggarna som jag velat ha i evigheter men inte vågat köpt av någon anledning som jag inte vet. Men nu har jag fyra stycken och jag är riktigt sugen på att köpa två till. I fall man får stor besök, man vet jag aldrig! Nu blir det bonde söker fru:)
















101027

God dag! I dag vaknade jag precis som i går innan klockan 07.00. Detta är det störrsta nackdelen med att vara tim vikarie. Om man inte är bokad så kan de ringa tidigt på morgonen och fråga i fall man kan jobba. Nästa nackdel är att man får jobba mycket helger.
I dag ringde dem iallafall inte eftersom jag sitter här nu. Men ändå vaknar jag tidigt och nästan sitter och väntar att dom ska ringa. Super jobbigt. Det 'är som att jag inte kan sova då. Man är som på hel spänn. I går gjorde jag lika dant men lyckade somna om tillslut. Men i dag gick jag istället upp kvart över 7. Så jag har hunnit duscha, äta frukost och se på två avsnit av Gossip Girl. Nu ska jag blåsa håret och smika mig för att bege mig in till stan. Man får syselsätta sig med saker, även om inte det är så speciellt svårt. Men jobba skulel jag inte tacka nej till heller. Alltid detta med pengar hit och ditt!

Här nedan är några bilder från i går jag när jag träffade Hanna och gick på en härligt promenad:)

























Mycket på en gång, men inte samtidigt!

Min idé från i går blev gjord i dag istället. Det blev bullar för hela slanten och nu sitter jag här lite halv trött efter att ha smakar en. Det tar på krafterna;) 
Annars i dag så har Erik noch jag bokat en resa till Turkiet nästa år i september. Det blir min första utlandsresa och jag börjar redan bli nervös. Måste öva upp min engelska också! Shit! Vi ska iallafall åka tillsammans med två av mina systrar och deras familjer. Sammanlagt blir vi 12 personer. Inte dåligt de inte, jag känner på mig att den veckan kommer att ta slut fort!
Resten av denna dag ska jag ta hand om tvätten (måste vara det största samtalsämnet här?) och så ska jag börja läsa en ny bok. Efter att ha läst ut Bara vanligt vatten med Kajsa Ingmarson så är det nu dax för Mari Jungstedt igen. Det är hennes åttonde bok, Den farliga leken som utspelar sig på Gotland med Knutas och resten av gänget!
Jag håller tummarna för att den ska vara lika bra som de andra!


















Rosor.

Dessa underbara rosor gav jag till Erik i dag. Han är så otroligt snäll och omtänksam! Så jag ville ge något tillbaka till honom<3 Blommar kanske inte är någon killgrej. Men varför ska det bara vara något som kvinnor får? Jag tycker iallafall att dom är väldigt fina.. Så nu hoppas jag bara att Erik tycker likadant:)


















101023

Gud va jag går långsamt fram i dag. Eller frågan är om det bara är i dag? Men nu är jag iallfall påklädd och min tanke med dagen är att ta det som det kommer. Jag SKA eller måste fixa lite som inte blivitt gjort sedan förgår. Pomesen sen i förgår är inte slängda än. Visst är det äckligt! Inte alls min still annars..
I kväll ska jag umgås med Erik. Funderar på att bjuda honom ut på middag och sen kankse bege sig ut en sväng. Var längesen vi gjorde något sånt. Öland var nog senast. Men jag tycker att man ska göra sånt. Inte bara vid något speciellt tillfälle utan bara en helt vanlig lördag också.
Nu ska jag ta på mig en jacka och bege mig in till staden. Har fått för mig att baka bullar i dag. I bland får man såna där konstiga idér:)




Så här ser jag ut i dag:
Jeans från gina trico
Linne (gammalt) från vera mode
Kofta från Hm














Jag kan om jag vill!

I går så gjorde jag egna öronhängen. Det är super het med långa öronhänge med fjädrar och kros med mera och jag har länge velat ha ett par egna men inte hittat några... Så i går gjorde jag två stycken själv. Inte super svårt och faktiskt biligare än att köpa hos någon annan eller i någon affär! Och jag blev riktigt nöjd!






















Min helg i bilder:
































Åh vilken morgon!

I dag är en glad dag, i dag är en fest, i dag har vi en bra dag, i dag är jag bäst! Och jag vet att jag kan, och att jag vill och att jag törs!
Bjuder på lite positivt tänkande. Även om man vaknar upp och känner att inget är bra så kan man vända om det. Man kan om man vill!
Äntligen lite ledig.  Jag har gått runt och haft samma känsla som när man ska till jobbet. Nevös över att jag glömmt någon. Kan nog inte beskriva det bättre än så, men en konstig känsla iallafall. Nu är jag iallafall ledig i dag och i morgon och jag ska ta fram allt positivt och bara njuta. Det är ett måste.
Nu ska jag tända lite ljus och äta frukost. Sen ringa Hanna och Tova. I dag står nämligen bakning på schemat:)

Vi hörs också lite senare, tänkte visa bilder från helgen!  













Fest eller?!

Nu är jag precis hemkommen från en mysig kväll hemma hos Viktoria. En skön och lugn kväll. Perfekt i mitt tycke. Men jag kan erkänna att jag saknar utgångar med massor av människor man trivs med. Som Viktoria, lina och linnea bland annat. Och som helgen i Linköping hemma hos Linnea! Ta mig tillbaka, fast med ett par mer bekväma skor:P För er trivs jag med! Känns iallafall som det var evigheter sedan jag var ute. Nästa helg skulle jag gärna ta tag i mitt uteliv och gå ut. Inte jobba, bara leva ungdomslivet som alla andra... 20 år och knappt ute när jag fyller år. Helt bedrövligt!
Nu ska jag hoppa ner i sängen. I morgon är det jobb som gäller för min del. Ännu en helg. Så medans alla som kommer hem så där runt 03.00 efter en pizza på stan så går jag upp tre timmar senare och åker till jobbet. Jipppi!



Jag och super fina Linnea i somras!













Skor!

Jag ska sälja två par skor som jag är alldeles för lång för. Jag har inte hunnit lägga in den på tradera än men det är min tanke. Super fina skor jag jag är helt förälskade i, men som jag bara haft som ögon godis pga av att jag blir två meter med mina 175 cm  i vanliga fall. Översta paret är bara använda en gång, och så gäller även det andra paret. Vem vet kanske någon av er här inne är sugna?!





















101015

I dag hoppade jag över sovmorgonen och var uppe klockan 07.15 Min sovmorgon blir på tisdag, som just nu känns som en evighet fram tills dess. I dag är jag aillafall ledig och jag vet inte hur jag ska ta vara på dagen bäst. Anticimex har var här för en stund och råttan har inte rört giftet så det får vara kvar...En seg j*vel de där!
Nu ska jag äta frukost och fixa lite. Sen ringa Hanna och till Viktoria (som jag helt glömt bort att jag skulle äta lunch hos i morgon) Surt!!! Funderar på en fika på stan. Bara ta det lugnt!




Vardagsrumms fönstret med solen som tittar in. Mys!!















150.

I dag fick jag min första och förhoppningsviss sista parkerings bot. Jag tog bilen till kristineberg, där jag var och jobbade i dag och parkerade glatt. Hade inte en aning om att man var tvungen att ha en parkeringslapp som tillåter att man får stå där en längre tid. Men nu 150 kr fattigare så vet jag de! Inte en enda tanke har jag hunnit tänka att man skulle vara tvungen att ha en sådan! Jag åkte ju bara till jobbet. Men som sagt, nu vet jag!
Annars i dag har jag inte hunnit göra så mycket. Har massor av måsten och jag skulle ju göra det också. Men jag vet inte vart tiden försvinner i bland.
Mina måste för kvällen är iallafall: kolla upp syselsättningsgrad på jobb, lön, diska, raka benen och göra ett försök att få lite i ordning här hemma innan sängen ropar.
I morgon är jag ledig, men det innebär dock inte någon lång och härlig sovmorgon. Anticimex kommer klockan 08.00 för att kolla hur det har gått med råttan. Jag tror att den är borta, men man ska väl inte säga för mycket då kommer den väl tillbaka... Ännu större! Uscha!


















101012




Nu är jag redo för denna tisdag. På listan innan Erik kommer hem står tvätt, matlagning (vet dock inte vad vi ska äta) och en snabbis på stan. I kväll blir det en tur hem till farmor och hjälpa henne lite med fönster och diverse annat som hon kan hitta på! Tjing!!













Något att kämpa för!

Som nog alla vet så är det oktober månad och den har sendan länge varit lika med månaden för rosa bandet. I mitt sista år på gymnasiet så hade jag och två vänner bröstacancer som vårat projektarbete. Jag tyckte att det var väldigt lärorikt och framförallt en viktig lärodom. Vi gick från sjukdom till hur man kan behandla och hur man kan undersöka sig själv till hur man kan stödja och vara en hjälpande hand. Vi tog även upp riktlinjer till anhöriga, om att man inte ska vara rädd för att ta kontakt. Många som får en svår sjukdom kan många gånger känna sig ensama. Det är framför allt viktigt att inte ändra på sig själv. Man ska vara precis som vanligt. Prata om allt mellan himmel och jord och framför allt ge utrymme till sorg. Men ha någon annan än personen som är sjuk att gråta hos. För även om det är svårast för den som är sjuk så är det minst lika svårt och jobbigt för den som är anhörig.
Man ska inte vara rädd att prata om vad man gjort i dag, eller att man hittade en snygg blus på stan. Men ska skratta, vara positiv, ge kärlek och omtanke. Vara som vanligt och fånga dagen, hur än dagen kan te sig. Om personen är ledsen så kan man bara sitta där, lyssna och vara ett stöd. Att bara finnas till är otroligt viktigt.

Nu har försäkringsbolaget Charits gått ut med en kampanj till alla som har bloggar. Bara genom att publicera länken här nedan  så skänker dem 10 kr till rosa bandet!
http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1362  Följ länken och skapa en skänk-länk du också!

Stöd rosa bandet

För varje blogg eller hemsida som länkar till deras ”Stöd Rosa Bandet”-sida med en skänk-länk kommer de att skänka 10 kr till Rosa Bandet. Var med du också och hjälp dem att nå målet: att ge 25 000 kr till Rosa Bandet och sprida medvetenheten om Cancerfondens viktiga Rosa Bandet-kampanj.”
Något att kämpa för!
Gå in här och gör det du också!
 













Uppdatering om helgen!

I går var det ju söndag och filmtime. En film som nästan jag och Erik höll på att somna av. Jätte mysko och inte alls något jag rekomenderar. I dag är det måndag igen och på schemat står som vanligt jobb. En kväll som ska spenderas på avdelning 7. Min brevidgång från helgen är över på akuten och nu ska jag vara redo för att hoppa in och jobba på riktigt. Med extra mycket positivt tänkande så kommer jag nog fixa det. Jag ska fixa det! Alla är vi nybörjare någon gång...
Annars i helgen så firade vi Hanna som fyllde 20 år i tisdags. Hon fick koppar av mig och tova plus våra erikar. Och självklart blommar. Tova köpte och jag fixade. Bra team work!
Den här veckan är än sålänge lugn. Ska till min älskade farmor i morgon och hjälpa henne att ta ner hennes gardiner. Känns som jag har koll på läget! I allafall för tillfälet:) Nu ska jag fixa något att äta och sedan bege mig en snabbis in till staden!


























Fält av guld.

Det där med känslor är inte det enklaste. Samtidigt som det nog är väldigt enkelt, bara att man försvårar det för sig själv. Tror jag iallafall. Det här med att skriva blogg är också svårt ibland. Inte för att min är speciellt stor eller så. Men vad man ska dela med sig av och inte.
Den här bloggen har ett innehåll av många olika känslor. Enkla och svåra. Inom mig är det likadant. Det är vi nog alla på något viss. Mitt liv har inte alltids varit det enklaste. Alla har nog haft motgångar i sitt liv. Men jag har fått kämpa extra hårt och varit extra skör. Men nu ska jag ta snart ta tag i det förflutna och där är mina känslor blandade. Men jag är helt säker på att det är något alla skulle känna, och alla har varit med om. Men jag kämpar för att vara stark och jag tänker klara det, och gå igenom det. Det jag är rädd över är att det ska bli för jobbigt, men samtidigt så vet jag att detta är percis vad jag behöver. Som ett stopp och något som gör att man får en förståelse.  Jag antar att många av er som läser min blogg är personer som känner mig. Jag har en otroligt guld värd familj och vänner. Så jag kan kan vara svag och stark om vart annat tills jag är fullständigt stark! Jag är otoligt lyckligt lottad av att ha er. Tack för att ni finns!



















Helg och söndag = film!

Helg, helg, helg! Känner att någon sort förskylning eller något håller på att hälsa på mig. Är trött,  har ont i huvudet och kroppen. Men förutom det så mår jag bra. Helgen är snart över men innan dess så blir det hyrfilm och cheese cake. Känns som att det börjar bli en tradition på helgerna att hyra film. Men det är faktiskt ganska mysigt och roligt. Rekomenderas för er som inte gjort det på länge. I kväll står I love you man! på tur... den verkar helt okej, men betyget kan ni få veta i morgon.
Annars i dag så har vi ängnat oss åt att städa. Och då snackar vi "rent hus" städning. Något som man inte gör så ofta men nu är det äntligen gjort. Har fönsterputsning kvar på listan, men det hinns med en annan dag. Vi hörs i  morgon igen och då hoppas jag att jag mår bättre. Håll tummarna nu!

















Konstiga drömmar och jobb.

Att bara vara endagsledig är nog inte min grej, även om det konstigt nog funkar. Ledig i onsdags och jobbat i går. Just i dag skulle jag hemskt gärna bara kunna ligga kvar i sängen hela dagen. Har sovit super dåligt hela natten. Snurrat runt, kudden har legat fel, Erik har försökt ta mitt täcke och sist med inte minst har jag när jag väl somnat drömt massor av konstiga drömmar. Jag körde tex en gammal bil, och jag hade för korta ben för att kunna bromsa, så jag var tvungen att köra olagligt. Jag tror jag var på öland och var antingen tvungen att ta färjan hem eller bron. Jag ville inget av det.
Men, men nu är jag vaken och dagen har inget återvändo! I kväll är det brevid gång på akuten igen, plus i morgon. Sen är jag ledig för att jobba på måndagen igen. Just nu är jag inte pepp, men av erfarenhet så brukar jobb helgerna gå fort! Och när jag väl är på jobbet så brukar jag tycka att det är jätte roligt! Mina negativa tankar skyler jag på natten... Dumma natt!






 








Öland, ta mig tillbaka!






Drömmer mig tillbaka till öland och njuter. I sommar ses vi igen!
















I morgon är en annan dag...

I morse när jag vaknade så tänkte jag hur skönt det skulle vara och vara ledig i morgon också. Men tanken blev kort. Jag gick in på besched och såg att jag var bokad på kommunen i morgon. Men jag tjänar pengar så det är väl ett plus antar jag. OCH jag är ju ledig i dag så lika bra att ta vara på den här dagen. I dag är i dag, och i morgon är en annan dag!
I dag ska jag träffa Tova en sväng. Vi ska göra hemligheter och så ska jag göra lite hemligheter för mig själv till Erik också. Spännande, eller hur;) Tror att han nästan håller på dö av spänning iallafall. Nyfiken i en strut, precis som jag. Men han fyller år, och även om det inte är ännu (18 november) så känns det bra att vara i tid för jag har stora planer, hehe! Nu ska jag ficka i ordning mig och börja med dagens äventyr, tjing!



  

















Huvudet upp, fötterna ner!

Hej och sorry för den dåliga uppdateringen, i fall det är någon som saknat mig;) Har helt enkelt inte hittat eller haft insperationen till att sätta mig och skriva. Men nu är jag här igen och med ny energi. Huvudet upp och fötterna ner! Just för tillfället så håller jag på att laga mat. Det blir allt möjligt som kokt majkolv (stavas det så?) kronärtskocka, bakpotatis och världens godaste sås till det. Så nu kurrar det i magen. Till efterätt tänkte jag mig varmcholkad och en chokladmuffins sen i fredags. Vi hörs nog i morgon igen, men tills dess får ni ha det så bra! Hej då.

















RSS 2.0