Paj..

I går så bakade jag muffins och gjorde en super god bärpaj. Muffinsen blev hur kladdiga som helst, riktigt lyckade! Pajen likaså:) För några år sedan så spenderade jag en sommar hos min faster i väring och då gjorde hon en jätte god vinbärspaj med mandelmassa och vitchocklad. Jag åt nog den här pajen som godis tillslut, och borkämd som jag var så gjorde hon små portions pajer till mig att äta. För er som inte vet så ällskar jag sötsaker!
Sedan dess har jag iallafall inte ätit denna super paj, förens i går:)

Till degen hade jag:

• 150 g smör
• 3 dl vetemjöl
• 1 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 krm salt
 + mandelmassa som jag tryckte ut på degen.

Till fylning hade jag:

• 3-4 dl sommarbär
• 2 msk socker
• 1 tsk potatismjöl
+ vitchocklad

Jag började med att smält smöret och låt det svalna.
Sen så blandade jag mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Och tillsatte sen det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
Sen är det bara att tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter. Och sen så tryckte jag ut mandelmassan över det och ströde över den vitachockladen. Lägg sedan bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
Detta är ett recept som verkligen rekommenderas!!






















Dagens!!

Så här har jag sett ut i dag (jag tycker om att det börjar nalkas mot höst):







Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova...är hur slut som helst! God natt bloggen och ni som hittat hit:)















Taggad- nu halvt död?!

Nu är jag hemkommen från ett springpass ute. Och uhh så jobbigt de var! Sista biten trodde jag knappt att jag skulle orka ta mig hem! Nu tänker jag stretcha framför Fångarna på fortet! Tänkte även hinna med att slänga in en dagans också mellan pausen:)




Så här pepp var jag innan jag gav mig ut!! Taggad till tusen!













Hej bloggen!

Hej bloggen. Nu har jag hittat hit igen efter en helg med jobb. Men det är bara för mig att vänja mig. Min först lediga helg framöver är i vecka 38. Visst låter det härligt?! Men det är  mitt eget fel för att det var jag som tackade ja till det. Varje månad måste man få i hop pengar. That's it!
I dag är jag iallafall ledig. Vilket är enormt skönt. Detta tänkte jag utnyttja så mycket som möjligt. Jag tänkte gå ut och gå en sväng ikväll också. Ett måste från min del. Tänkte vara duktig och ta tag i träningen igen. Var hundra år sedan sist, så det kan behövas. Framför allt när man har mitt jobb. Måste få starkare rygg och ben. Träna bort ischasen en gång för alla! Annars i dag började jag dagen med att äta pizzarester till frukost framför Gossip Girl, hehe. resten av dagen är inte bestämd. Vilket jag inte alls har några problem med:)







Två bilder från i lördags när vi var hemma hos syster Linda och åt god mat.
Kofta- Hm
Byxor- Lindex
Skärp -Lindex
Linne -Gina trico
Skor- Din sko













Den nya soffan!!

Här har ni den super snygga, underbart sköna soffan som jag kommer ängna många timmar framför tv:n i fram över i mitt liv. Visst är det helt perfekt!


















Yesterday

Jag är nog sämst på att äta frukost när jag är ensam. jag hittar hela tiden på andra saker att göra, " jag ska bara.." Jag har inte ätit frukost ännu och klockan visar snart lunch istället. Men räkningarna är betalade och disken är diskad!
Innan jobbet i dag så tänkte jag hinna städa lite här hemma, även om det faktiskt inte ser rörigt ut för en gångs skull. Sen tänkte jag slänga i en tvätt och hinna vissa vår nya soffa för er som är inne här på min blogg!
Vi köpte den i går och jag bara älskar den! Så ni som är nyfikna, titta in lite senare igen:) Här nedan får ni en bild från i söndags när Erik och jag åkte ut till hundbadet en sväng.

















Your stongder than you think!

Brukar ni längta tillbaks någon gång? Jag hade gärna återvänt till gymmnasiet för en stund. Alla vänner, prov( kankse inte lika roligt) Men alla saker som man gjorde. Att umgås med personer man känner att man har något gemensamt med. Det saknar jag... Jag saknar skolan. Saknar att ha alla nära en. Nu har alla börjat röra på sig. En del pluggar men inte här i lilla Oskarshamn så klart, andra flyttar till sina älskade. Kvar är inte så många. Tre styckan för att vara exakt. Men det är väl så livet är. Men just nu saknar jag det!
Här nedan har ni en super fin låt som ni verkligen bortde lyssna på. Ta er själva en tankestund.















Sjuk igen?!!

Jag vet inte om det är vädret eller ifall jag håller på att bli sjuk igen. Men jag är så seg och frusen i kroppen och har ont i huvudet. Uscha säger jag bara! Håller tummarna för första alternativet iallafall!
I dag har jag jobbat. Nu när semestern är över så är jag tillbaka till att vara timvikarie på kommunen och ladstingen som vanligt. Jag känner mig lite trött på att jobba hela tiden och hade gärna rest i väg och bara tagit det lugnt någon vecka för att få ett stop för en stund. Men så ligger det inte till, iallafall inte just nu. Jag tänker jobba på, spara pengar och sen ge mig av för att vara ledig! När det blir får vi se:)
I kväll tänker jag bara ta det lugnt vilket jag ugnefär har gjort nu några timmar framför tv:n och sett på gossip girl. När Erik kommer hem från gymmet blir det byte till fångarna på fortet, Idolerna mot Let's dance. Jag tycker det låter roligt! I går var säsongstarten och jag måste säga att den fick klart godkänt. Jag var rädd att det skulle bli lite "B"  men det var faktiskt roande. Eller vad tyckte ni som inte heller missade det?
Nu ska jag bege mig tillbaka till soffan och tycka synd om mig själv för en stund. Men bara för en stund. Inte mer än så.













Måndag den 23/8

Den här morgonen har jag ägnat åt att fixa en egen heder till bloggen. Detta utan fram stag som ni kanske ser.. Men men nu har jag gett upp och istället har jag fixat i ordningen mig för denna måndag.
Nu tänkte jag fixa till något att äta! Magen kurrar som bara den!! Efter det ska jag in till staden och fixa lite. Handla hem lite nödvändigheter och annat som kanske inte är lika nödvändigt. Här nere ser ni min underbara nya klocka som jag köpte i lördags i kalmar. Jag är helt förälskad^^





















100822

Heej I dag har jag och Erik haft en såndär söndag där man försöker hinna med allt som man knappt har hunnit i veckan. Det vill säga städa och laga mat tillsammans i lugn och ro. Städningen blev väldigt lyckad och maten likaså. Till efterätt blev det en super god citron och maräng paj som vi åkte till min syster och åt upp.
Nu ska jag laga till lite kvällsmat och ta det lugnt framför tv:n:)
















Lördagen:

I gårkväll hade vi en liten "hej då" träff för Paula som ska flytta till Polen och plugga till läkare. Vi gick till ett ställe som heter Big bang som egentligen mest är ett ställe med bowling och annat skoj, men som även har mat. Så jag lurade med flickorna dit och kvällen blev faktiskt väldigt lyckad! Vi åt god mat och avslutade allt med lite bowling:)





























Beslut ångset!

Jag har bestämt mig över lite saker nu! Jag har suktat efter ett par skor i ungefär en vecka nu. Jag har väl blivit lite inspererad av andra bloggar som redan börjat med höstkläderna och blivit grymt sugen jag också. Men jag är snål och så tycker jag att det är lite för tidig vilket har resulterat i besluts ångest . Men nu har jag bestämt mig!
Min ide är kanske inte den grymaste. Men efter som jag ska till kalmar på lördag så ska jag hitta mig ett par gryma skor där istället. Det är väl ungefär nu som man ångrar sig och aldrig kommer hitta några, men jag ska göra det. Jag kanske till och med kan lura på Erik ett par:) hehe
Nu ska jag äta upp mina nudlar och sen bege mig mot jobbet! Tjing!















Är det bara jag som längtar efter alla höst kläder nu?




Massor av nya snygga höstkläder har kommit till affärerna. Samtidigt som jag vill hålla mig en stund till, så vill jag samtidigt ha allt NU!













100819

Usch i dag önskar jag att jag hade varit ledig. Jag tror att det beror på att jag är mer för att jobba dag dock. Kvällarna blir så långa ibland och man är mindre personal. Och så är jag en mer morgonpigg person än kvällspigg. Jag ser i allafall fram emot helgen. Då är jag ledig och då ska Erik och jag en sväng till kalmar för att leta ny soffa och lite annat. Skulle behöva lite nya glas och några bra skålar till flingor också. Men allt detta hoppas jag kunna hitta på Ikea:)
Innan jobbat kallar på mig i dag så ska jag få besök av Tova. Vi ska se på en film om lady gaga som jag fick av älsklingen. Jag håller tummarna för att den är super!!!















Regn

Här kom regnet jag väntat på. Inne ser det ut som kväll om man inte tänder lamporna. Kan erkänna att det är lite tråkigt, eller ganska tråkigt! Men det är ju en perfekt dag för en dag med film! Och nu kan jag ju använda mina stövlar!















Det blir vad jag gör det till...

Good morning! Vakndade av att det regnade ute och min första tanke var att i dag ska jag använda mina gummistövlar. Nu när jag tagit mig upp ur sängen har det slutat regna.
I dag måste jag städa, jag har dragit ut på det nu ett tag så nu finns ingen återvändo. Men innan det tänker jag äta frukost till Gossip girl. Jag tänkte hinna med att träffa Tova en sväng också.  Det är skönt med semester dagar!

















Det blir vad jag gör det till...

Good morning! Vaknade av att det regnade ute och min första tanke var att i dag ska jag använda mina gummistövlar! Nu när jag tagit mig upp ur sängen så har det slutat regna...
I dag måste jag städa, jag har dragit ut på det nu ett tag så nu finns ingen återvändo. Men innan det tänker jag äta frukost till Gossip girl. Jag tänkte hinna med att träffa Tova en sväng också.  Det är skönt med semester dagar!

















"Allt kan jag få om jag blundar"




En perfekt låt en dag som denna. Solen har försvunnit igen, jag är förskyld och erik är på jobbet. Jag ska försöka få i mig lite lunch och sen ta mig in till stan. Sen tänker jag bänka mig framför tv:n och se på Gossip girl:)












Vi är evighetens hopp!






















Efter att släkten varit hemma och friat mig så åkte jag och Erik ut och njöt lite av den sista sommaren för i år. Ett prefekt avslut på en underbar dag!










Ohhh YES! 20 år i dag!!!

I dag är det äntligen MIN dag! Jag har väntat, och väntat och väntat men i dag är den stora dagen. Jag fyller nämligen 20 år. 20 ÅR jag kan knappt fatta det själv heheh. Känns inte som att det var längesen man blev 18 år. Men mycket har hänt sedan dess!
I dag ska jag firas av min släkt. Jag har bakat bullar, kakor och tårta så nu väntar jag bara på alla presenter. För visst är det det som är roligast när man fyller år. Spänningen när man ska öppna alla paket.
I går så hade jag fest tillsammans med alla vänner. Vi körde lekar och hade allmänt roligt. En bra kväll. När jag kom hem så låg det ett paket från Erik och i det låg första säsongen av gossip girl:) I morse så fick jag även den andra säsongen och en dvd med Lady Gaga. Kan man ha en bättre pojkvän?
Föruotom det har jag fått ett super fint kuddfodral, mufinsformar, inlagda päron (tova vet vad jag tycker om) och annat smått och gott.  Nu ska jag fortsätta att njuta av min dag:) Vi hörs senare, tjing!


 

Jag i gårkväll.




Gissa vem som kommer sitta mycket framför tv:n nu;)







Super vackra blommor som jag fick av Tova. Helt underbara!














Love the way you lie!

Den här låten har jag spelat sönder på spotify och Erik har klagat lita ofta som jag spelat den. Jag brukar inte vara ett fan av Eminem men den här låten fastnade jag för direkt. Kan dock vara för att jag där emot tyckt väldigt mycket om Rihannas musik. Det jag vill komma fram till iallafall är attt videon är galet grym och att Eminem och Rihanna gör den galet bra. Bra video till bra låt helt enkelt!


















Every mornin' I look at you and smile..






















Ordning och reda?!

Av någon konstig anledning ser det alltid ut så här hemma oss mig.. Men om jag gissar rätt så är jag nog inte så ensam om det. Nu ska jag strax träffa Tovalova på stan. Hon ska hjälpa mig att hitta present till Thildis och Almis som vi ska fira i morgon. 11 och 8 blir dom. Tänka va fort tiden går!!


















Ett år...

Nu har jag suttit här och läst i min egen blogg. Varje månad brukar jag gå tillbaka ett år för att se vad som hände då och hur jag tänkte. Och denna månaden är nog extra rolig efter det är i Augusti som jag fyller år.
För ett år sedan var jag nervös inför framtiden, jag började med körkortet (som jag aldrig trode jag skulle klara) och jag gick till arbetsförmedlingen med en förhoppning om jobb. Jag var till och med bered att flytta för jobbet. Jag sökte jobb i bland annat skåne och stockholm. Det mesta av bloggen då handlade om min framtid. Jag fick för mig att jag skulle plugga på sjuksköterska. Vilket jag inte alls vill nu, ett år senare.
Jag kan fortfarande komma på mig själv att jag funderar över livet. För jag vet fortfarande inte vad det är jag vill. Men jag känner mig lite äldre och förnuftigare nu. Inte lika förvirrad, hehe. 
Jag jobbar fortfarande som undersköterska. Men nu är jag inte bara inom äldreomsorgen, utan även på sjukhuset där jag snart har spenderat en hel sommar. Vilket har varit sjuk roligt, och jobbigt! Sjukhuset är ett ställe där jag trivs väldigt mycket och jag känner att variationen av äldreomsorg och sjukhus passar mig för det är inte samma jobb även om jag har samma utbildning för båda arbeterna. Om jag fick välja just nu så skulle jag välja sjukhustet framför äldreomsorgen.
Jag har inte haft några tankar alls på att vidareutbilda mig under de senaste året. Det försvann nog i början av 2010. Nu har jag ju en egen lägenhet, en underbar pojkvän och ett bra liv. Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd för tillfället. Så just nu tänker jag nog bara leva livet. Om jag vidareutbildar mig någon gång i framtiden får vi se. Men just nu vet jag inte vad jag skulle vilja läsa. 

Jag tror det är viktigt att tänka efter ibland och inte bara stressa runt. Ge sig själv tid att reagera över sitt liv. Stress har varit något som jag fått uppleva mycket de här året. Och jag vet inte riktigt varför. Men nu mår jag bättre och jag börjar hitta tillbaka till mig själv. Nästa år hoppas jag att jag fortfarande mår bra och att Erik har orkat stå ut med mig, och jag han, hehe;) Jag hoppas att jag fortfarande trivs inom det jag jobbar inom nu och att ekonomin rullar på. Jag hoppas helt enkelt att livet lekar ännu mera då!




 






















100809

Jag tror inte att jag har så mycket att säga i dag. Jobbet gick fort och efter det har jag haft en lugn dag tillsammans med Erik. Vi har bestämmt att vi ska sluta äta godis mitt i veckorna. Jag tror det är svårare för honom än för mig. Men det är bara tiden som kan förutspå. Jag funderar på att köpa mig ett par gummistövlar också föresten. Skulle gärna vilja ha ett par snygga boots me. Till nästa lön kanske? Nu ska jag återgå till den här måndags kvällen. Tack för mig:)

















EGO.















Här ser ni resultatet efter några rastlösa timmar framför datorn. Själv tycker jag att jag fick till det ganska bra!
Eller vad tycker ni?


















100808

Hej, nu var det ett tag sedan sist igen. Här är det iallafall bara fint. Jag har njutit av den här helgen och i dag har jag även hunnit med att baka bullar. Laddat upp i frysen och inför nästa söndag då det blir släktkalas för mig! Tänk att det snart har gått ett år sedan jag fyllde år sist. Helt sjukt, och att redan bli 20 år är också helt galet! Samtidigt som det är super roligt och spännande.
Sedan i torsdags har jag iallafall hunnit med lite allt möjligt. I torsdags så var jag och min syster plus barn i Kalmar och kollade in Rix fm:s festival 2010. Vi var där förra året också och den här gången slog nog till och med förra årets. Ska verkligen ta mig dit nästa år med:) I fredags så slog vi klackarna i taket och gick ut en sväng, även om vi begav oss hem runt halv 12. Men trevlig och mysigt var det iallafall. Men får hitta de där tillfällena. I går så var jag hemma och firade Lina som också fyller år snart. Så om man summerar veckan så har den varit perfekt!
Nu ska jag ta tag i att fixa i ordning lägenheten. För det behövs.. Vi hörs kanske senare igen, Tjing!










Bjuder på tre bilder från kalmar.
Erik Grönwals gitarrist.

















Gooood morning!

Kanske inte har haft världens bästa natt efter att först fått för mig attt det fanns spöken som jag var tvungen att gömma mig ifrån och sen höra mus, som jag absolut trodda var inne i lägenheten och om det nu var något så blev jag även säker på attt det nog inte var en mus utan en stor råtta. Jag var även något grymt kissenödig. Så efter ett bra tag så hittade jag modet att våga gå till toaletten. Något som jag klarade utan att träffa på verken spöke, mus eller råtta. När jag äntligen varit på toa kunde jag inte somna om, och när jag väl gjorde de så drömde jag en konstig dröm som jag inte ens kan förklara. Men nu är jag upp iallafall. Jag ska in en snabbis till stan sedan vara hemma och räkna timmarna tills jag ska till jobbet. Mer än så händer inte denna onsdag.






















Min tisdag..

Idag har jag haft min andra dag ledighet, vilket innebär att det är dax för veckans första jobbdag i morgon. Kan inte säga att det känns speciellt peppt för tilfället. Men inte mycket att göra något åt. Jag har iallafall haft två väldigt sköna och lugna dagar. Precis va jag behövde. I kväll tänker jag bara ha en perfekt myskväll tillsammans älsklingen. Myspys på högnivå!






















100802

Heej. Nu var det några dagar sedan sist igen. Fredags var sist tror jag? Jag har jobbat helgen så i dag har jag varit ledig, och i morgon har jag semester, helt underbart med två lediga dagar i rad. Känns som evigheter sedan det var så. I dag har jag isllsfall bara tagit det lugnt. Jag tog en extra lång sovmorgon och sen har jag verkligen bara inte gjort någonting. Var bara en snabbis och shoppade lite vitamener och mat på domus. I kväll har jag och Erik varit och fikat hos hans föräldrar. Vilket som vanligt var lita mysigt. Jag har hittat mig ett par bra svärföräldrar måste jag säga!
Nu ska Erik och jag strax bänka oss framför tv:n och se på Pearl Habor. Blev jätte sugen på att se den i går, så nu har vi lånat den. För visst är det en super bra film. En av mina absoluta favoriter.






















RSS 2.0