Beauty and A beat!

 
 
 
Har hämtat ner vinterkläderna, rensat bland sommar/höst skor och istället börjat ställa fram vinterskorna. Det gäller att vara påklädd när man går ut nu. Minus graderna blir allt fler och oftare. I helgen åker vinterdäcken på också sedan är vi verkligen redo för vintern här hemma, eller den riktigt kalla hösten!
 
 
Men just nu dansar jag till Beauty and A beat med Justin Bieber och Nicki Minja. Trevligt Onsdag!
 
 
 
 
 
 
 

Ho Hey!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänd ett ljus eller flera..

 
 
 
 
 
Men glöm inte att släcka dem när du går...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När vi plötsligt är äldre...

Ja här kommer ett sånt där tungt, djupt inlägg igen. Men har ni funderat på när ni kommer bli gammla, kanske sitta där i en rullstol och kanske inte orka gå på era ben längre. När ni är så gammla som dina äldre är nu. Du måste börja planera om i din tillvara och acceptera din ålder. Inom mitt yrke möter jag dessa personer varje dag, den som sitter i en rullstol, de som behöver en rullator som stöd och hjälp med sin egen omsorg via hemtjäns och annat boende och tur är väl det att sån hjälp finns. Men sedan kommer det till mina egna äldre, till min släkt och mina vänner. Jag har faktist svårt att grepa att någon som alltid har funnits där i mitt liv plötsligt är äldre. Och det är ju självklart att de blir äldre när jag också blir det. Och det går ibland fortare än en största storm flyger förbi. För livet flyger fram, dagarna går, man skall göra så mycket, man vill göra så mycket och man tänker på allt som man kanske borde göra fast aldrig faktiskt gör och sedan helt plötsligt har vi blivit äldre och de som var äldre när man var liten är ännu äldre nu och kanske de börjar släppa livet och välkomman något annat. Det är något som känns konstigt. I min lilla trygghets boll så är jag fortfarande liten, mina syskon är inte ens över 25 och alla andra omkring är också som förr, min älskade Farmor, min pappa, alla är fortfarande unga. Sedan kommer födelsedagar, syskon fyller 40, föräldrar fyller 60 och en och annan passerar 90. Och jag själv som fortfarande är minst börjar också bli vuxen. Kanske är det där linjen går mellan barn och vuxen. Nu börjar jag komma upp till deras nivå. För jag är äldre nu men fortafrande minst och de som är mindre än mig ser mig som vuxen.
 
Vi tolkar alla saker olika och jag är van vid älder människor och jag respekterar och ser upp till dem men är man plötsligt märker att de som är närmast sig själv också är äldre så är det svårt att förstå och kanske accpetera. För jag är vuxen nu, det är inte längre en långt borta framtidstanke som "när jag blir stor.."  och de måste jag bli vän med och acceptera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Timmarna innan..

 
 
 
 
 
 
 
Timmarna innan dopet i lördags gick Erik och jag runt på Helsingborgs gator. Skåne är vekligen speciellt, och jag kommer alltid ha skåne som en favorit på något viss. Helsingborg hade jag dock aldrig besökt men de var absolut en mysig stad som vi sjävklart kommer besöka igen (kanske mest för att hälsa på Alexandra med familj) Men om du vill ut och upptäka Sverige så kan jag iallafall starkt rekommendera Helsingborg, dock efter Oskarshamn! Oskarshamn kommer alltid vara bäst enligt mig! Men om du hellre åker till Helsingborg glöm då inte att leta upp Madame mustache när ni skall ut på kvällen, ett ställe som inte är som något annat! Nu vet ni lite lite mer om våran tripp till Helsingborg. Låter bilderna visa resten!
 
 
 
 
 
 
 

Holy ground

 
 
 
Har saker på min listan men kommer ingenstans. Vet inte riktigt vad jag skall göra eller inte göra. Har suttit framför tv:n sedan klockan 08.00. har dock hunnit fixa håret och sminkat mig. Har tvätttid 12-15 så de är något jag borde komma igång med! Som ni kanske kan gissa har jag en ledig måndag..skönt med långsam start på veckan! Njuter ett tag till....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dop i Helsingborg!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska starta..Helgen i Helsingborg var super mysigt, vi bodde på ett fint hotell, var ute och åt god mat och upplevde Helsingborg som turister (flera bilder kommer).
Men nu till huvudpersonen för våran tripp till Helsingborg. Vi var ju på barndop! Alexandras och Jimmies underbara son Hugo fick sitt namn på riktigt. I en blandning av många tårar och mycket skratt så var det verkligen en glädjens dag! Det var ett super mysigt och fint dop och att få vara med var jätte roligt! Och huvudpersonen, ja han skötte sig prickfritt! Han sov nästan genom hela dopet, en avslappnad liten kille. Och återigen Tack till er Alexandra och Jimmie, det var jätte roligt att få ses på denna speciella dag! Ni är fina vänner och helt perfekta föräldrar! ♥ 
 
 
 
 
 
 

Åker en sväng till Helsingborg!

 
 
 
I dag bär det av till skåneland och Helsingborg. Vi ska bo på hotell och i morgon är det dop för lillkillen här på bilderna. Lilla Hugo ska bli Hugo på riktigt! Ska bli jätte mysigt att komma ner dit och få träffa fina Alexandra med familj. Vi flickor umgås på annan ort. Har så otroligt fina vänner! Älskar er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På vårt vardagsrumsbord!

 
 
 
 
 
 
 

Triss i klänningar!

 
 
 
 
Beställde tre klänningar från Nelly för ett tag sedan och i går fick jag dem äntligen. Jag har verkligen haft problam att hitta fina klänningar men dessa var helt perfekta, älskar dem! En av dem tänkte jag ha i helgen , sedan har jag en Stockholmshelg framför mig , några ute kvällar och julen..och nyår! Mina klädbekymmer är bort! Poff!
 
 
 
 
 
 

En Oktober dag.

 
 
 
 
 
Tisdag och min ledighet är över. I kväll är det dax för jobb igen, men innan dess skall jag träffa min fina vän Tova. Vi ska fixa med de sista hemlisarna inför en spreciell sak till helgen. Då bär det av till Helsingborg för dop av Hugo. Ska bli såå mysigt! 
 
 
 
 
 
 
 
 

En favorit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don't you worry child!

 
 
 
 
Frihetskänslan nummer 1. Ledig i fyra dagar. Jag ska ha kvalitetstid med syskonbarn, träna, förmodligen städa och tvätta. Men det är verkligen skönt att ha fyra lediga dagar framför sig. Som sagt, frihet! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love is a drog and you are my cigarette. Love is addicition and you are my nicorette..

 
 
 
 
 
 
Ska snart in till stan och luncha med syster och sedan gå ut och gå med finaste Atlas innan jobbet! Härligt!!
 
 
 
 
 
 

Glädje, hat och tänder!

 
 
Mika har släppt nytt! Dagens stora nyhet och min stora lycka! Det är något speciellt med hans röst som gör en glad, tycker jag.
Men visst är det konstigt det där med glädje.. I går hade jag verkligen en skit dag. Jag var hos tandläkaren, min stora skräck, det jag verkligen hatar. Lagade tre hål och de gjorde svin ont. Jag ville bara springa där i från och aldrig mera gå tillbaka. Där och då önskade jag att jag hade löständer, så mycket enklara det verkar vara. Sen älskar jag mina tänder och är rädd om dem , men när det kommer till tandläkaren och ligga i en stol med en stark lampa rakt i ögonen så önskar jag mig löständer... det gör säkert ont att först dra ut alla ens egna tänder först, men man kan kanske bli sövd??? Och föresten priset för att ligga där, 3350 kr. Som jag sa till dem i går, jag hatar att gå till tandläkaren men ni var iallafall vänliga. Jag sade att jag tyckte det var obekvämt att vara där och de försökte göra det långsamt och förklara och ge mig tid, dock hörde jag inget med musiken på det högsta i mina hörlurar. Musiken hjälper mig, ett tisp till resten av er som inte heller tycker om att gå till tandläkaren.
Men i dag är en ny dag, mina tårar har tagit slut och solen skiner ute. Skönt att glädjen är så nära att man knappt kommer i håg varför man var ledsen.
Tack Mika!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag!

 
 
 
Fredag och äntligen helg! Min helg skall jag mestadels dock spendera jobbet. Fast helg är ändå helg och helger är aldrig fel!  I morgon kväll blir det resturang med Eriks famlj och sedan åker jag hem till min familj, min syster och hennes familj och myser efter det. Så jag ser fram emot en myshelg med stort M.  
 
 
 
 
 
 
 
 

Me Today!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God Torsdag!

 
Ledig dag och jag ska bara ta det lugnt, behöver inte ens laga mat för jag har matlåda sedan i går.  Nu sitter jag här i soffan och fixar med avtal, betalda räkningar, bevis av alla dess slag som skall in i en pärm. Organisera ännu mera! Och under tiden tittar jag på Grey's anatomy säsong 7. God torsdag till er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lockar

 
 
 
 
 
 
I måndags så lockade jag håret. I det tråkiga höst rusket får man göra saker som gör dagarna lite roligare (alltså locka håret). Nu är det redan onsdag kväll. Tiden går fort. Men jag täcker tillbaka på lockarna...
 
 
 
 
 
 
 
 

The Boxer.

 
 
 
Inte orginalet med dock så så underbart! Musik när det är som bäst! Njut!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

petit choux

 
 
I går gjorde jag dessa goda bakelser till Erik och mig. petit choux med banan och grädde och lite sirap i botten och sedan lite florsocker för ögat. 
 
3 dl vatten 
100 gr smör
2 dl vetemjöl
3 ägg (ej för stora)
 
Koka upp vattnet och smöret, blanda ihop med mjölen.Låt massan koka upp under krafftis omrörning, tills den släpper kastrullens botten. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa sedan i ett ägg åt taget med en elvisp. Färdigt!!
Spritsa ut på bakplåtspapper i vilken form du själv vill. Grädda i mitten av ungen på 200 grade i mitten av ugnen i 20 minuter. Öppna ej ugnslocket under de första 10 minuterna för de är känsliga för drag. ta ut och låt svalna. 
 
Serveringsförslag finns det super många av! Vanlijkräm, citronkräm .... Men testa för det är super enkala bakverk och goda är de också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag.

 
 
Bloggtorka. Eller kanske bara torka helt enkelt. Haft en bra helg tillsammans med E. Vi var i kalmar en sväng i lördags på klänningjakt. Jag hittade ingen klänning, men vi hade det bra iallafall. Vi åt god mat och fikade och gick i sådär 20 affären under min klänningsjakt (inte lika roligt) och mitt klänningsproblem är fortfarande kvar... I allafall ny vecka och nya äventyr. Jobbveckan börjar med en kväll i kväll. Har den långa arbetsveckan framför mig! Men kan gissa att den bara kommer att springa förbi.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0