Iallafall.

Hej, eller god kväll. Jag är super duper trött! Har myst med Zorro i soffan, han började att låta med sin noss och jag kunde knappt sluta skratta åt honom. Ni skulle hört hur han lät, haha.
Men nu till lite av min dag. Jag tog tag i teorin, iallafall endel av den, har sutit och segat med vägskyltar. Finns ju hur många som helst av dem!
Har lite ångest över teorin som man gör på datorn på körskolan, har varit där tre gånger (eller två) kan inte komma ihåg. Men iallafall det går segt, har inte klarat den första än. Men ska väl inte stressa över det. Även om det är bästa att satsa som fan nu medans man har tid.
På onsdag har jag tid till det tror jag, innan jag ska köra (ska ha min första körlektrion med körskolan då) och jag är galet nervös! Fyy! men hoppas att jag överlever och inte krånglar till det allt för mycket för mig.
Måste ta ett pepp snack med pappa i morgon, gå igenom allt vi pratat om. Då blir jag nog lugnare, får vi hoppas:)
I kväll har jag iallafall varit hemma hos min syster och bakat bullar och de blev super stroa och självklart jätte goda.
Sen så satt jag och läste Lindas gamla dag böcker, vi skrattade om endel saker som hon skrivit. Hon skrev endel dikter också som var väldigt bra skrivna. Hon skulle nästan kunna ge ut en diktsamling.
Så vad har jag gjort mer i dag?
Jag städade nedervåningen som jag lovat pappa, jag gick in till stan och gick till elefanten (där jag sommarjobbade) hälsade på lite och skrev in lite arbetsturersom jag jobbat utöver de pass jag jobbat i augusti.
I morgon ska jag jobba kväll på ett nytt ställe, lite nervös men det ska nog gå¨bra det också tror jag.
Skönt med lite mer jobb som sagt.
Och en sista sak. I dag har jag trivts med mig själv. Låter som om jag aldrig gör det annars, men det gör jag men kanske inte i samma utsträkning precis varje dag. Man är ju inet mer än människa! Det där med självkänsla och självförtroende är inte alltids lätt. Men nu har jag den och jag njuter av livet.
Har varit i en svaka om man nu kan kallade det för det, men tänker inte skriva om det här. Men kan väl säga att jag inte mått super bra. Det händer saker i bland som sårar en men man tar sig igenom det till slut, nu mår jag iallafall bra igen, jag hade tappat bort mig där ett tag men nu börjar jag hitta mig själv igen mer och mer.
Deppigt slut där känner jag, så istället avslutar vi med kvällens låt som blir Hello, I'm your heart- Nitty Giirtty Band.
Nu säger jag god natt. Ska nog läsa lite teorin i sängen innan jag somnar.
Hoppas ni haft en bra dag, vi hörs i morgon! Puss.











 


Me today.

Hej härliga måndag!
Nu ska jag snart gå in till stan, sen ska jag hem och städa nedervåningen (har lovar pappa).
Sen ska jag ta tag i teorin, det har jag lovat mig själv.
I kväll kanske det blir bio med min syster, myset på det. Har fått mer jobb också, ska gå brevid på ännu ett äldreboende. I'm Happy.




Tankar.

Jag hittade en dikt förut när jag satt och målade lite i mitt målarblock.


Med tjuren i hornen taklar vi dagens alla beslut.
Vi lär oss att längta
Vi lär oss att älska
Vi lär oss att sakna.
Att längta efter dem vi älskar.
Att älska dem som älskade av oss är
och att sakna dem som älskade var.


Denna dikten skrev jag för över att år sedan och för mig säger den mycket. Jag tror att olika minnen av personer berör en extar mycket. Människor som fick en del av ens hjärta och som man inte längre träffar så ofta eller pratar med. Det kan även vara presoner som man träffar ofta. Till exempel ens familj, nära vänner, ens kärlek.
Helt enkelt de som man lär känna på det där speciel sättet som man börjar längta efter, börjar att älska och lär sig att sakna när man inte har träffat dem på länge.
Sen tror jag att man kan sakna tanken av hur en människa var för en. Det kan vara en preson man haft ett förhållande med. Känslorna försvinner, men man kan fortfarande sakna det som var. Dem som älskade var.
Snacka om att jag har gått och blivit djup helt plötsligt, men de får man vara ibland. Iallafall om du frågar mig;)

Det där med teori plugget har inte riktigt hänt i dag. har varit lat på den fronten, måste verkligen ta atg i det i morgon. That's it! Men strädningen gick iallafall bra, nu har här rent och nya gardiner är uppe, smyckena är rensade och fixade där de hänger, skorna är där de ska vara.
Ja allt är väl nästan helt okej faktiskt. Fick min kina mat till slut också, mums på det!
Vet inte riktigt vad som händer i morgon, man allt kan man ju inte veta. Tar det som det kommer helt enkelt:)
Jag har en liten framtids plan som jag GILLAR något grymt iallafall. De kan man leva länge på, drömmar och mål.
Kan berätta mera om det i morgon. här kommer lite bilder från dagen:





















Det som väntar på något gott..

Gud känns som att pappa aldrig kommer med maten. Vi ska äta kina mat och jag är svinhugrig!
Du vet när man är sådär hugrig att man nästan känner smaken i munnen.
Hoppas han kommer snart, då ska jag äta som bara den!
Puss!
















090829090930

Heeej!!
Jag tänkte börja med att berätta om min gårdag. I går vad det lördag och det var Oskarshamnsdagen här i Oskarshamn.
Det var mycket folk på stan och det bjöds på musik och affärerna hade olika erbjudande.
Jag och min systar Johanna var på stan med hennes söner Jack och Viggo. Vi träffade på Farmor som också var på stan och som hade varit på melodikrysset. Vi bestämde oss för att gå och ta en fika på shalmom. Det är ett faktiskt litet mysigt ställe, som bakar gott fika som pajer, bullar och kakor och personalen är snäll och en till sak det är biligt också. Men hit gick iallafall jag, min syster och farmor och fikade. Vi hade super mysigt.
Efter det gick vi och lyssnade på Tiger och hans vänner. Ett band som spelar barnmusik om Gud och Jesus typ. 
Personligen så tycker jag att de är lite dumt att sjunga om att jesus älskar alla på jorden och att han är kungen i junglen:P
Men samtidigt så tror jag inte att små barn kanske tänker på det i samma utsträckning som vuxna gör. Barn vet kanske inte riktigt vem Jesus är såsom vuxn gör och barn vet inte att Jesus eller gud ska kopplas till det kristna eller till någon tro alls. Även om budskapet i låtarna är att han är bäst i världen.
Allt slutade iallafall med att min mamma köpte Jack och Viggo en skiva med Tiger och hans vänner och i skivan stod det " Jesus äger fett!". Vet inte riktigt om det är de bästa att skriva i en skiva, kanske bara är tur att verken Jack eller Viggo kan läsa än:P
Jag tycker det är bättre att låta barn skapa sig en egen uppfattning om det kristna eller vilken religion det nu kan handla om innan en massa andra personer puchar med olika budskap.
     Lite senare så träffade jag Älsklings Tova, hon letade skor och jag och hennes otroligt gulliga och snälla mamma var däroch gav råd om vilka skor hon skulle välja. Det blev iallafall ett par vita conversliknande skor till slut, som var super snygga. Ett bra köp Tova helt enkelt!
Sen följde jag med Tova och hennes family och fikade. Måste börja med att Tova har en roligt och mysig familj som jag tror stårväldigt nära varandra och så ska jag passa på att tacka hennes bror som bjöd på fikat:)
Det där iallafall min dag på stan.

Nu kommer vi till kvällen!
Min kväll var med Alexandra, aton och resten av killarna som var hemma hos Anton.
Jag och alexandra cyklade till Anton och där var vi enda tills vi åkte in till stan. Men jag hade iallafall roligt. Det blev prat om allt möjligt. Hörde en massa rövar historier om killarnas utlandstrip till Ayia Napa. Var iallafall roligt att lyssna på deras killsnack. Killar och tjejer berättar absolut saker på olika sätt och ibland blir man förvårnad över deras tanke gång, för vi tänker ganska olika också:P
Men de verkade iallafall som om killarna hade haft grymt roligt där borta. 
Till slut när de berättat om resan så slutade med att alla satt och kollade i slitz tidningar. Varför finns det ingen sån tidning för tjejer? Inte för att vi kanske skulle köpa en tidning med en massa avklädda män i samma utsträkning som killar kanske köper till exempel slitz, fast det vet vi ju inte egentligen, för det finns ju inget utbud, eller?
Till slut kom vi in till stan. Då drog jag och Alexandra till parken för att hitta Tova. Där lyssnade vi på lite live musik från ett band från Oskarshamn som faktist var väldigt bra. Sen gick vi in mot stan och hade de alltmänt roligt. Jag och Anton shotade något som inte alls var gott, men som luktade gott. Hela kvällen slutade iallafall på dansgolvet. 
Så tack alla som gjorde min kväll!

I dag har jag inte kommit så långt ännu. Har iallafall ätit frukost, varit uta med Zorro gubben och nu ska jag ta och bäda sängen sen ska jag städa mitt rum. Peppet är på även en söndag som denna;)















God kväll.

Kvällen till ära har jag varit ute och gått. När jag kommit en bit så började det att regna och det var riktigt skönt måste jag säga. Fick en frihets känsla som gick genom hela kroppen.
Nu sitter jag bänkad framför kristalgalan 2009.  Min absoluta favorit i tv är Carina Berg. Hon är precis som dig och mig. Hon är enkel, har en stark personlighet och är grymt rolig. Mer av henne tack.
Nu till en sak som jag kom att tänka på idag. Hur är den perfekta bloggen?
Konsten att skriva om sig själv, vad man gör under en dag hur dagen har varit med mera. Och sen ska folk läsa om det. Om jag ska vara ärlig så låter det lite töntigt, och en till sak är att man blir grymt beroende av det och om jag ska vara lite till ärlig så tycker jag om att sitta här och skriva av mig om vad jag hittar på, vad som snurrar i mitt huvud och allt annat som finns med i den här bloggen. Och man blir beroende av att gå in och läsa andra personers bloggar. Det är något som jag gör varje dag. Snacka om ett konstigt beroende, och tänk va de tjänar pengar på alla som blir "beroende" av att se vad de gör.
Men nu tänker jag stänga av min dator och dricka upp mitt glas med mjölk, borsta tänderna, tvätta av mig smiket och testa min ny köpta ansisktskräm. När jag är färdig med det ska jag läga mig i sängen och läsa något kapitel av På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingmarsson.
God natt!
















Give a little bit.

Shooo! Just nu är jag i full gång med att rensa bland mina tusen miljader kläder. Jag har varkligen mycket kläder, även om jag nog inte slå de högsta rekorden, men nära är jag nog. Men nu ska endel kläder slängas iallafall, sådana kläder jag aldrig använt eller kommer använda mer. Men kan inte spara på allt.
Har plockat undan mina sommar kläder och letat fram höst kläderna igen, kan inte säga att jag har någon såndär speciell uppdelning av vår, sommar, höst och vinter kläder i direkt. Inte när det gäller linnen och tröjor. det är väl kanske mer koftor, jackor och skor som är mer uppdelat.
När jag har fått in linnena som ska jag ha kvar så ska jag fixa till mig själv lite och gå in till stan. Har hittat en ansiktskräm från Vichy som jag är sugen på att testa. 
Hoppas inte det är allt för dyr bara:)
Sen ska jag gå och kolla lite på kläder och skor tror jag. 
Får se vad kvällen har att bjuda på lite senare. Blir lite matlagning och sånt och sen bara ta det lugnt, eller dra ut och gå en promenix.
Uppdatering sker iallafall någon gång under kvällen!
Puss på er!






 





Jag tror det funkar, nästan för det mesta.

Jag skriver nästan för de mesta mitt sista inlägg för en dag eller summering av dagen precis innan jag ska hoppa ner i sängen och sova, och den här torsdagen är inget undantag;)
Så hur har min dag varit då? Jo tack helt okej, vaknade i tid till jobbet, ovanligt att gå upp klockan 06.00  istället för 09.00 så jag vanligtvis gjort i nästan två veckor. samtidigt var det skönt att gå upp tidigt. Har inga svårigheter att gå upp tidigt.
Tänkte på min sovmorgon som jag får i morgon istället;P Positivt tänkande fungerar utmärkt för min del!
Jag kan inte säga att jag har haft den roligaste dagen på jobbet, men den funkade (med lite positivt tänkande).
Efter jobbet tog jag bussen hem in till stan. Måste säga att det är skönt att åka centrumbuss ibland. Kanske är för att jag max gör det 5 gånger om året, men efter en heldags jobb funkar det perfekt, avslappnande och bra.
Och en annan sak jag var grymt generös mor busschaffören, ville betarla 20 kroner för en biljet som bara kostade nio kroner för mig, sen när vi kommit fram att de bara behövdes en av mina två tior så ville jag hemst gärna ge bort min en krona som jag fick tillbaka (utan att tänka på det själv) men jag fick tillbaka den tillslut och kunde lugnt gå och sätta mig på en ledig plats. Men ja bussgubben fick sig ett gott skratt och jag me för den delen.
Glada människor piggar upp!
När jag kom hem så bestämmde jag att jag skulle ta en dusch och sen fixa till lite mat. En timme senare kom jag ut ur duschen, en timme efter de började jag blåsa håret så jag vid typ halv sju var jag väl klar. Då hade jag hunnit duscha, blåsa håret prata med min syster i näsan en timme och sen smikna mig och få på mig kläder. Lyckat, men är man ledig så är man;)
Resten av kvällen har bjudit på en promenad med Zorro och shopping på maxi,. Och just det! min kvälls mat blev mackor och oboy.
Och en till sak¨jag såg en kille på vägen hem från Maxi som var grymt lik  Chad Michael Murray. Då menar jag verkligen jätte, jätte lik!
Men nu säger Chad och jag God natt! Hoppas ni har haft en super bra torsdag, vi ses i morgon:)


Bild från google.




Min kväll+ dagens.

Hej nu är jag nästan precis hemkommen från jobbet och jag små äter hjärtan.
Har haft en helt okej kväll på jobbet, det har varit lugnt. 
I morgon ska jag tillbaka, då blir  dag 07.00-16.00. Ingen sovmorgon i morgon inte:P 
Men skönt att få komma ut och jobba lite och tjäna pengar:) I morgon får jag min juli lön också, och allt åker in på sparkontot! Spara, spara, spara. Även om de mesta kommer gå till körkortet. Ska verkligen satsa gärnet så att jag klarar det utan att de måste kosta allt för mycket.
Men nu ska jag snart gå och läga mig, är super trött! Så där trött så att man typ slocknar så fort man lägger sig ner i sängen. Ibland brukar jag fundera över hur man kan sova. Bara ligga i en säng och blunda och drömma drömmar. Har inte kommit så mycket längre än så i mina funderingar även om jag ver varför man sover och vad som händer m,ed en mär man sover. Så egentligen har jag svaren på mina funderingar redan men det gör ju inte att man slutar fundera. Någon som förstår?!
Här kommer iallafall dagens kläder innan jag hoppar ner i sängen och drömmer sött:









Happy!

Snart ska jag i väg och jobba! det kanske låter konstigt, men gud va jag har längtat. Jag vet att jag har mycket att ge och jag tänker absolut ge allt jag har.
Nu ska jag dra i mig lite mat, sen cykla ut till kristineberg och jobba, 15.00-21.00.
Hoppas ni har en bra dag!















Be my baby.

Nu har jag precis kollat på dirty dancing för 111 gången, minst!
Jag säger bara en sak, den filmen är kärlek på hög nivå:)
Jag tröttnar aldrig på den. Musiken, dansen, Patrick Swayze och alla snygga kläder. Helt perfekt.
Om du inte ha sett den ska du absolut se den, för du har helt enkelt missat en klassiker som man aldrig kan tröttna på!



Bild från google.


I dag satte jag mig bakom ratten för fjärde gången i mitt liv tillsammans med pappa. Gick lite trögt i början (kan vara för att jag inte kört sen början av sommaren) men efter ett tag så gick det super bra. Även om jag böra övade på draglägen och sånt. Har kört på vägar också, men som sagt när man har hunnit glömma hälften av de man lärt sig så får man ta en snabb genomgång på nytt. Och det var precis vad vi gjorde. De knepiga är bara att ha koll på allt. Det är så grymt mycket som man måste tänka på! Men jag tror att jag kommer klara det till slut. Jag har kommit en ganska bra bit på den långa vägen iallafall;)
På förmiddagen var jag och handlade åt farmor. Gick bra, vi satt och fikade ute på hennes balkong och hade det allmänt mysigt.
När vi kom in så sa jag att jag hade lite ont i huvudet. De första hon sa då var- åhh jag viste att vi skulle gått in, de var för kallt där ute! De jobbiga är bara att de minst var 30 grade där ute, så nej jag är inte ihjäl frusen, än;P
Snart ska jag krypa ner i min säng och drömma om något bra.
En annan sak. Jag längtar efter kärlek, att bara vara med någon, känna närhet.

Kvällens låt: Where are you tonight - Tom Johnston.



Jag tror jag kan ha fått en bra ide.

I dag fick jag äntligen tag på bemanningen så nu är jag tillbaka som timvikarie. Och jag tror att jag fick en bra ide. Jag har satt upp mig exakt alla dagar så om de ringer tidigt en morgon efter att de har sätt att jag har satt upp till att jobba så ska jag ha en färdig packad väska med skor och kläder, så är det bara att dra på sig kläder och stika till jobbet.
Man slipper stressa lika mycket. En nackdel kan vara att det kanske dröjer väldigt länge innan jag får en chans till att jobba och då har jag helt plötsligt en väska med kläder och allt som bara står och damar.
Jag kan erkänna att iden inte var den allra bästa som jag fått i hela mitt liv. Men men det är ju ett tecken på att jag verkligen vill jobba iallafall...
En annan sak. Jag är så grymt avundssjuk på alla de studenter som börjat högskolan och universitet nu. Jag vill också!!
Att vara student handlar om så mycket mer än att plugga. Man kanske flyttar till en ny stad, hittar nya vänner och man lär sig nya saker om sig själv tror jag. Jag vill också flytta till en ny stad och bara börja på ett helt nytt kapitel av mitt liv.
Komma bort från allt gamalt. Se världen från en annan synvinkel.
Visst skulle det vara skönt.







God kväll.

Nu har jag kollat på lipstick jungle. Nästan den stora höjd punkten varje måndags kväll.  Har iallafall blivit en av mina favorit serier. Sex and the city, Gossip girl och Lipstick jungel är mina tre absoluta favoriter!
aÁnnars i dag har jag varit med Hanna. Vi drog till parken och körde frisbeegolf!Det är andra gången för mig den här sommaren och jag kan säga att jag blir bättre och bättre för varje gång;)
Vid 18.30 gick jag och Tova till maxi och handlade lite allt möjligt. Jag handlade vindruvor och jordnötsringar (god blandningen på de, eller hur). Tova  handlade mjölk, fil och vindruvor.
Eftyer promenixen till maxi tog jag mig en längre promenad runt stan. Det är så otroligt skönt att komma ut och röra på sig och bara tänka i nuet. Vilket jag känner att jag måste börja göra. Har kommit ner i en grop just nu som jag måste jobba mig igenom. Det är inte lätt men jag ska klara det.
Nu ska jag hoppa ner i sängen och hoppas att jag somnar och får sova gott hela natten.
Hoppas ni har haft en bra dag och kväll. God natt.







...

Nu ska jag möta älsklings Hanna på stan! Myset helt enkelt<3























Tänka positivt.

I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right .

Snart ska jag fixa till lite mat. Har kollat efter lite jobb, ska på möte nästa vecka om att bli kontaktperson. Jag är riktigt sugen på att börja som det. Tror det kan vara ett jobb som passar mig.
Var inne på platsbanken och offentliga jobb förut också. Kan inte säga att det ger så galet mycket att gå in där.
Måste hitta egna lösninger, låta fantansin flöda, var finns jobben. Det är den stora frågan.  Jag skulle faktiskt kunna ta vad som helst. Funderar på att höra av mig till sjukhuset. Vara på så mycket som de går. Nu har jag börjat min andra vecka som arbetssökande.
Ska nog ringa bemaningen i oskartshamns kommun också oh vara på dem lite också. Man måste ta alla chanser.
Och jag ger fan inte upp! Måste vara stark.  Svårare än så är det inte. Det handlar om att inte ge upp. Hitta på saker att göra. Ha öron och ögon öppna.
I want to make a change.







Love. Life. Dreams.

Hej. Vilken dag jag har haft! En väldigt bra dag också. Nu har jag precis varit och borstat tänderna och tvättat bort smiket. Så nu är jag redo för sängen. Men kan inte sova än, fastnade framför en dramafilm som heter Tribute. En film om en tjej som återrenoverar sin mormors hus. Hon träffar en kille.. mycket mera vet jag inte. Men den verkar mysig och jag hoppas den slutar bra så att jag vågar sova i natt:P
Idag var jag som sagt hemma hos min syster. Och jag måste bara sägen en sak.
Hon är den snällaste och bästa personen jag vet. Och en av de starkaste personer som jag har i min närhet. Älskar henne något enormt. 
Men tillbaka till kalaset. Barn överallt och prat om fotboll. Det är väl lite av det som ett kalas i min släkt innehåller. Maten var helt galet god!  Kyckling, bulgursallad, goda såser, gott bröd.
Helt klart en massa super god mat. Åt så att jag knappt orkade med tårtan sen. Men jag fick ner lite av den också:P
I morgon ska jag gå upp vid niotiden.
Här har man inga långa sovmornar, även fast man är arbetslös.
Men det är väl just det. Det mysiga med sovmorgon har försvunnit. När man inte har det så ofta längtar man efter det, sen när man kan få det när man vill är det omöjligt att ens tycka om att dra sig i sängen en extra timme.
Men det som står på schemat i morgon är at ringa om jobb, plugga teori. Det är vad jag har bestämmt att jag ska göra, resten av morgon dagen löser sig i morgon;)

Här är några bilder från i dag iallafall:




Hade på mig min studentklänning på kalaset.



Mina muffins. Erkänn att de ser goda ut!




Alma och Matilda blåser ut ljusen.
Alma fyllde 8 det 12/8 och matilda fyller 10 på onsdag (26/8)













090823

God morgon, eller något i den stilen iallafall.
Det blev utgång i går. Tova kom hit och vi " förfestade" för oss själva här hemma. Sen drog vi till rockbaren och lyssnade på Tommys syster som hade sin sista spelning.  Lite synd för de spelar riktigt bra musik.
Vid 00.00 grattade vi Linnea som fyller 18 år i dag. Sen gick vi till Ankaret. Skålade och hade det allmänt bra.
Vid 02.00 var jag super trött och ville nästan bara hem till sängen och sova. Kan inte säga att jag var super pepp den sista timmen ute, gud va seg jag var!
Och en annan sak, fan va kallt de är ute om nätterna. Vinterjakan nästa gång nästan;) Kan inte förstå de som går i bara klänning, jag skulle frysa ihjäl. Men sen är jag galet frusen av mig så de kanske inte är så konstigt.

I dag har jag inte hunnit med så mycket än så länge. Men ska snart ta tag i livet, bäda sängen, duscha, hitta något att ha på mig, äta och sen åka till min syster och hjälpa henne att fixa till alma och matildas kalas som är senare i dag.
Innan det ska jag åka förbi maxi och se om jag hittar något roligt till dem i födelsedagspresent.
Vi hörs kanske innan jag åker till systeryster, annars så skriver jag något om dagen senare i kväll. Stay in touch:)
Hoppas ni får en mysig söndag.







Så omöjlig att fånga, men ändå så hemma hos mig!

Det där med muffins är inte min grej.
För det första är jag bäst på att äta degen- innan det ens blivit en muffins.
Men gud så gott det är, och gud så ont jag har i magen nu:P
Men de få muffinsen som tillslut kom in i ugnen, de svämade över, eller det är väl kanske fem stycken som klarade sig. Jag ska iallafall snart ge mig på ett sista försök för kvällen, hoppas att mjölet räcker bara, annars ger jag upp.
Muffinsen är tills i morgon, ska ha med mig dem till Alma och Matilda, som ska ha kalas i morgon.
Det blir ( eller är tänkt) blåbärsmuffins med chockad också, sen blir det glasyr över, och strösel över de sen.
Hoppas att de bli super!

Här hemma är det ett riktigt underbart väder ute, solen skiner och vinden står stila. 
Riktigt mysigt.
Ikväll lutar det åt utgång, så måste komma på vad jag ska ha på mig.
Är sugen på något riktigt somrigt. Kanske är sist helgen som man kan det.
Fast sen måste man tänka på att det inte är lika varmt på kvällarna längre.
Det är ett minus. Men snart är det höst.
Kan inte säga att jag längtar. Även om jag är riktigt sugen på alla mysiga och fina höstkläder.
Och skorna får vi inte glömma! Höga stövlar med mera. Där längtar jag lite faktiskt.
 
























Sommaren med Göran- en film du måste se!

Hej, igen.
Filmen var superduper bra! 
Har inte skrattat så mycket på länge, och mysig var den också. Jag fick en känsla av att sakna kärleken, för det är verkligen något som är helt underbart mysigt som ger en fjärilar i magen och ett stort leende på läpparna.
Du måste se den, och då menar jag verkligen det. Det är en riktig feelgood film som alla borde se, och helst innan sommaren tar slut!
Och en annan sak, jag kom fem minuter försent. Förstår inte hur jag lyckas:P



Bild från google.














Then.

Måste säga att jag har haft dålig uppdatering de senaste dagarna, men tror inte att det är så farligt iallafall.
Går dagen var både bra och extremt dålig. Men tar och berättar om det som var bra och struntar i det dåliga.
Jag träffade Lina, Viktoria och Linnea som lunchade på Coffe house,
jag kom lite senare så jag åt av deras mat istället för att beställa egen;)
Jag och lina fick uppdatering om Linneas och Viktorias utlandsresa. Jag är inte alls avundsjuk, inte alls;)
Sen fick lina och jag försenade presenter av linnea och Viktoria, Present kort och super fina armband!^^
Det var lite av min dag i går. den delen som var bra iallafall.

I dag följde jag med Pappi och Birgitta som skulle handla i kalmar.
Vi Handlade mat och åt annan god mat på resturang, mums, mums!!
Hela bilresan hem sov jag, "vilade middag":P Men visst är det galet skönt att sova i en bil!?
 Sen när jag kom hem byte jag om och gick in till stan för att träffa Alexandra, Jimmy (Alexandras sköna skåning), Tova och Hanna. Myset på det!
Och nu ska jag snart in till stan igen och kolla på Sommaren med Göran tillsammans med Lina och Viktoria!
Ska vara där vi halv, så nu blir det att skynda, skynda! Jag liovade Viktoria att jag skulle vara i tid, så då är de bäst att jag är det också!
Men vi hörs senare, då kan jag betätta hur filmen var.
Puss, hej!















Run, run, run som Chris Brown sjunger!

Har varit ute och sprungit i kväll. Gissa om jag är trött nu! När jag har duschat kommer jag somna fort kan jag lova er. Och träningsvärken kommer nog inte vara snäll när jag vaknar. Otränad som jag är, men de ska de bli ändring på nu!
I morgon ska jag gå upp ganska tidigt, iallafall innan halv 9. Jag har endel att göra. Bland annat Körskolan, möta mamma i stan, vara barnvakt och kanske utgång senare på kvällen.
Men nu säger jag god natt. Hoppas ni har haft en super bra dag, det har jag:)
Puss och kram!












090818

Shoo hoo! Vilken dag, känns verkligen att hösten är på G.
Saknar redan sommaren fast den inte är helt slut än.
Just nu väntar jag på mat! Jag säger bara pommes, jag skulle kunna äta det till allt:P
I dag blir det pommes och grillad lax, och till det en god kall sås. Mums om du frågar mig!
I morse fixade jag bort min utväxt, störde mig på den något enormt, även om endel sa att man inte tänkte på den, det jobbiga var att jag såg den så fort jag kollade mig själv i speglen, 
men nu är utväxten borta och jag är nöjd:) Men visst är det konstigt hur ens hårfärg kan förändras!
När jag var liten var jag super blond, nu är min riktiga hårfärg typ grådasigt mörkblond, eller askblond tror jag den kallas för.
Tycker inte alls om den iallfall, vilken var en av orskarena till varför jag tonade håret brunt i julas.
Men nu är jag blond igen och jag tivs som fisken i vattnet, eller hur det nu är man säger! hahah
Nu till en helt annan sak.
Jag var och pluggade körkortsteori på körskolan för första gången i dag.
Fick 50 rätt av 70, inte super nöjd, efter som jag inte blev godkänd, men ska plugga på de jag hade fel på efter maten, sen ska jag tillbaka till körskolan i morgon och då ska jag fan ha 70 av 70;)
Stay in touch! 















Waiting on a world to change.

I dag läste jag på Aftonbladets hemsida att graven brevid Marilyn Monroes grav var till salu.
Man kan ju undra vet som blir den lyckliga ägaren till den graven...
Annars i dag har jag som sagt besökt arbetsförmedlingen. Kan inte säga att jag fick någon klarhet i vad jag vill åstakomma efter det besöket.
Jag har nog ägnat minst en timme inne på arbetsförmedlingens hemsida med ett försök att hitta det jobb som jag skulle kunna tänka mig att jobba inom. I och med att jag har en utbildning så söker man jobb inom den utbildningen först och främst (ganska självklart, eller hur?) men jag vill inte jobba som undersköterska inom äldreomsorgen eller bli personlig assistent. Jag känner inte att det är jag. Samtidigt vet jag att jag inte kan vägra. Jag måsta hitta ett jobb.
Men en annan sak som blev helt självklar för mig i dag var att jag nog ändå kanske ska satsa på att söka in till sjuksökterska, och sen vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.
Det är det yrket som är min dröm, och har varit i 3 års tid.
Det är det jag vill jobba inom. That's it.
Så nu måste jag bara hitta ett sätt att nå det målet också. Allt som fattas är i princip Matte B.
En annan sak som jag har kommit på att jag tycker att Körkortsteori är intressant. Jag tycker det är jätte intressant och roligt. Och det är ju faktiskt positivt, det gör allt så mycket enklare att lära sig saker och ting. Var duktig och gick till bibloteket och pluggade i dag på förmidagen och i morgon ska jag gå till körskolan och plugga vid datorn där. Så inom körkorts biten är jag på gång iallafall, de andra behöver jag lite mer betänke tid på. Har inte hittat super jobbet ännu! Men den som väntar på något gott...











Vilken kväll!

Man måste tänka positivt för att klara av saker och ting. Så det är precis vad jag ska göra.
Detta kapitel i mitt liv är ett av de hinder som jag måsa ta mig igenom.
Jag kan inte bara sitta här och tycka synd om mig själv.
Utan man måste kämpa och hitta ny energi.
Som sagt, jag har varit ute och gått en promenad. Det var riktigt skönt och jag kom fram till att jag ska börja gå ut och gå varje dag i allafall minst en halvtimme. Sen har jag och min syster pratat om att vi måste ta tag i träningen igen. 
Nu när jag har all tid i världen att tänka på mig själv så ska jag ta den chansen. 
Bland annat träna och plugga till körkortet. Verkligen satsa på att göra allt jag vil uppnå till 110%.
Men nog pratat om det. Nu ska jag berätta om min kväll igår.
   Igår kom alla mina underbara vänner och firade mig. Hanna, Tova, Alexandra, Mimmi och Lina.
Jag fick så många fina och roliga presenter av dem också!
Bland annat Presentkort, en bok som verkar jätte bra som heter Ett hem vid världens ände, en fin blomma och biobiljeter.
Vi köpte hem pizza och mumsade i oss framför tv:n, sen började den riktiga festen med dans, skratt, spel och en massa annat. Jag hade iallafall en jätte bra och rolig kväll.
Vid 23.00 tiden så drog vi ut på stan, Hanna bjöd mig på champange och Alexandra spexande som Karsten från Danmark.
Efter två någon gång följde Lina, Mimmi och Anton mig hem. Sen hoppade jag ner i sängen och somnade sött.



 I morgon är det arbetsförmedlingen som gäller, förutom det blir det lite plugg, läsning av Mari Jungstedts sjunde roman Den dubbla tystnaden och så hoppas jag på fint väder så att man får sig lite sol.  För det piggar alltid upp!
Nu ska jag snart hoppa ner i sängen, kollar på någon konstig komedifilm på tv:n som inte alls verkar specielt bra så den tänker jag inte sitta uppe och uggla för att se på:P
Så god natt bloggen, vi ses i morgon!












och sen då?

Denna söndag har jag tänkt och åter tänkt.
Tankarna är många men jag får inte ihop dem och jag får inget svar på de jag funderar på.
Känner mig tom. Tanken att inte alls veta vad man ska göra med sitt liv, att veta att man kanske inte har satstat tillräkligt mycket inför det som kommer här näst.
Men jag vet ju inte vad jag vill göra här näst. Förvirring på hög nivå!
De flesta som tog studenten i somras har flyttat till nya städer och är i fullgång med sitt nya liv.
Jag vill också känna den pirriga känslan av att komma till ett nytt ställe utforska och lära känns. Starta något nytt.
Nu ska jag ta mig en promenad och gå och rensa mitt huvud.
Lite senare ikväll tänkte jag betätta om gårdagen.
Ha de bra tills dess!













Peppet!

Min födelsedag började med ischias, ont i ryggen. jag trodde det var träningsvärk, men sen fick jag veta att de är ischias. Och att det går över av sig självt, måste försöka röra mig som vanligt (inte så lätt ska ni veta).
Nu är jag i full gång med att fixa i ordning mig innan flickorna kommer!
Hoppas alla får en bra kväll:) Puss och kram!


















I morgon är det min dag!

God kväll! Just nu är jag galet trött och har ont i min rygg som bara den, är stel som en 100 åring! Måste ta tag i min träning, gick från träning 4 gånger i veckan till mindre och mindre, och ja nu är det ingen träning alls. Läskigt erkänande när man vet hur viktigt det är att träna och hur mycket bättre man faktiskt mår. Man sover bättre, får mer energi, klara av stressiga situationer bättre, förebygger sjukdomar och en massa annat bra som jag är för trött för att komma på nu.
Men som sagt måste ta tag i min träning. och ja nu när jag inte har något direkt jobb och inte hundra om jag kommer in på utbildningen så får jag ju tid till att träna. Och tid till att plugga till körkortet med mera.
I dag var det sista dagen på jobbet. Sista gången för den här sommaren. sen får man se vad som händer. Ska ta tag i det på måndag.  Det blir arbetsförmedlingen då för att ta reda på vad som förhoppningvis kan rädda mig från att behöva vara arbetslös. Nu är jag arbetssökande. Låter mycket bättre. Så nu får man bara hålla tummarna på att de finns jobb också. Kanske får flytta i värsta fall. För någon månad sen hade jag en enorm längtan efter att få flytta, men nu vet jag inte. Självklart skulle det vara kul med något eget. Men det handlar om så mycket mer än att bara bo i en egen lägenhet.
Men måste ha råd också. Och då måste man ha ett jobb. Men stay in touch, på måndag vet jag lite mer om mitt framtida liv.

Men en sak som jag vet iallafall är att jag fyller år i morgon. Jag blir hela 19 år. Vet inte varför men de känns litet. 18 känns stort och 20, men inte 19. det är i mitten av två roliga åldrar.
Eller vad tycker du?
Men jag fyller iallafall år och det ska firas med falijen och mina underbara vänner<3





Peppt!!







Got me with my girls and we're singin' it sing!
Na na na na,hey na na na na hey
Hey hey hey
Goodbye
Na na na na, na na na na
Hey hey hey
Goodbye!!

En av mina nya pepp låtar Goodbye- Kristina DeBarge, jag kör den varannan gång, varvar mellan den och Black eyed Peas- Party all night long.

Nu ska jag snart hoppa ner i sängen, men innan det vill jag bara säga att mitt humör är på topp i kväll, så Puss på det!!












Dagen.

Vad är den perfekta presenten?  Vad skulle du säga att du önska dig i födelsedags present om någon frågade dig nu?
Jag fick precis den frågan av min syster, och jag tycker verkligen att det är svårt att komma på något man vill ha.
Jag känner att jag inte kan önska mig något som jag inte är helt säker på att jag vill ha, eller som jag inte kommer ha användning av en tid fram över.
Tiderna förändras och vi med dem som Petter sjunger i en av sina hitts. Och ja tiderna förändras, väldigt fort och det är inte bara jag som berörs. Det som händer med dagens samhälle just nu är nog en av de störrsta förändringarna på länge.
Men tillbaka till present snacket. Vad ska jag önska mig?
De saker jag kommit på så här långt är:

Pengar
Presentkort
Smik
Glas
En kofta
Bio biljett
.. ja de var nog allt:P

Inte precis jätte viktiga saker, men om man ser det så här, jag kommer kanske inte kunna unna mig så mycket nöje på ett tag,m då akn de vara roligt att få kanske tex en biobiljet, eller hur?
Men jag hoppas att mina systrar har bättre fantasi än mig, och ja tror att jag kommer bli nöjd vad jag än får.
Av pappa och Birgitta har jag ingen aning om vad jag kommer få, men chansar på pengar, fick ganska dyra presenter av dem på min syudenten. En laptop och tv- kanaler. Inte helt gratis de precis.
Av mamma som jag träffade i går och firade min födelsedag lite innan med fick jag pengar och rosor, kommer även få den skinjackan jag skrev om i går:) Fick två par skor också, så jag ska inte klaga!

I dag efter jobbet så satte jag mig med körkortsboken när jag kom hem. Nu f*n ska jag ta tag i det där, även om jag ärligt talat tvivlar på mig själv att jag ska klara av det. Inte en bra början kanske. Måste börja tänka me positivt på den fronten.
Nu ska jag slänga i en tvätt, läsa lite i min bok, på de fjärde ska de ske. Sen får jag se vad kvällen har att ge.
Och en annan sak, kolla vilka mysiga bilder jag tog i morse innan jag åkte till jobbet:)
stay in touch!














Sen när man inte lever längre kan man inte prata, därför gäller det att passa på medans man kan!

God kväll alla goa och glada!
Jag har precis ätit årats första kräftor och gissa om jag luktar om händerna:P haha
Men mm så gott de var, helt klart värt att lukta kräftor på händerna;) Även om de faktiskt inte är så farligt äkligt att göra de.
Annars i dag har jag varit med mamma, vi började dagen mad att äta lunch på en kinesiskresturang, super gott och gud va mätt jag blev.
Efter lunchen så gick vi en sväng på stan, köpte lite fika och kollade efter en jacka. Och vi hittade en som jag lovar att jag kommer använda flitigt i höst och i vår. Någon vinter jacka är det inte, utan är en skinjacka í kort modell, och super snygg!
Jag kom inte hem från mamma förens klockan 18.30 ungefär, så man kan säga att jag verkligen har haft en heldag tillsammans med henne. Mysigt, samtidigt som man blir trött, hon pratar hela tiden. Sen när man är död kan man inte prata, därför gäller det att passa på medans man kan säger hon. Och ja de har hon väl rätt i men gud så skönt det är med lite tystnad ibland, eller hur.
I dag tog jag och lockade mitt hår, var väldigt längesen. Tycker om variation, både när de gäller kläder, hår och allt möjligt. Variation gör vardagen lite roligare.
Nu ska jag snart kolla på the Bachlorette, den stora frågan är, kommer hon hitta den stora kärleken, eller väljer killen i fråga pengarna.
Vad hade ni valt om ni varit med i ett tvprogram där en letar efter någon att leva tillsammans med?
Personligen tror jag att ett sådant program har för mycket yta, det utveklas ingen riktig "kärlek" och jag tror knappt att det kan göra det heller.
Men visst är det mysigt med romantik, även om den kanske inte är äkta. Själv är jag bara ute efter äkta vara, ingen player för min del tack. Jag vill ha en kille som väljer mig över pengar, även om de valet inte finns för min del såklart, men det är antingen mig eller inte mig. Det är ett ganska rakt val. Om man vill ha personen i fråga är de valet ganska enkelt.
Eller de borde vara det iallafall, för alla är det nog inte så lätt alla gånger.

http://www.tvgasm.com/shows/images/thebachelor/season12/5.5.08/DeAnna%202.jpg














God morgon på bloggen!

I går var den mest förvårnande kvällen på länge från min sida. Men tänker inte gå in på varför.
Men kvällen avslutades iallafall med ett natt samtal med underbara Tova. Vi pratade om allt möjligt och skrattade en hel den också, det var något roligt som jag inte alls kommer på nu. Eller en sak var om när jag hjälpte henne sälja öl, eller jag stod brevid och tog betalt ibland. Det var iallafall en rolig kväll, framförallt när två killar kom. Ena killen härmade allt jag sa, och den andra stod bara och log mot mig (och söt var han också) men just då blev allt bara komiskt. Viste knappt vad jag skulle göra eller ta vägen. Och Tova stressade med att få fram öl, haha!
Vi har många roliga historier att skratta hejdlöst åt.
Om tre dagar blir jag 19 år. Och det ska jag små fira med mamma i dag genom att luncha på stan.
På lördag händer inget speciellt, blir lite fika med lite av familjen här hemma sen blir det eventuellt utgång med flickorna.
Ska bli roligt, hoppas jag iallafall.
Men nu ska jag gå ner och ta mig lite frukost, vi hörs senare.
Puss och kram så länge och stora grattis kramar till Lina som fyller år i dag!
Grattis, grattis!



L-o-v-e.

I dag är det  prinsessan Madeleine och Jonas dag, så stort grattis till dem.
Att se dem två i dag i både tidningar och på tv:n  fick mig att tänka på kärlek. Jag tror jag är en person som har ett behov att ge kärlek. Att älska en person. Det var flera månader sen sist. Även om jag har träffat på kärleken efter det, men älskat någon med hela mitt hjärta har jag inte gjort på länge, har bara hänt en gång i hela mitt liv, och jag är inte att jag är den som använder de tre orden utan att verkligen menna det jag säger, därför kommer jag nog inte säga dem till så många personer som får lära känna mig.
Men jag vill hitta tryggheten igen, känna den speciela känslan som man får av kärleken, ha fjärilar i magen, och ge kärlek.
Att vara tillsammans med mågon har en speciel trygghet och man är inget annat än sig själv.
Jag klagar inte på att vara singel, men visst är det mysig att ha någon som man kan krama sönder och bara var med.
Eller vad tycker du?

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore can

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it.




Life is a highway!

God morgon bloggen. Första inlägget som inte skrivs efter klockan 23.00, det har blivit endel kvälls inlägg från min sida.
I dag är lyser solen med sin frånvaro, och regnet öser ner i stället. Det är konstigt hur synen på en stad kan förändras när det är dåligt väder. Nu är det nästan lite höst känsla över Oskarshamn. Tycker mycket bättre om O-hamn när det är sommar, även om hösten också kan vara mysig på sitt sätt. Men då måste de vara soligt. Är inte så mycket för regn. Ibland kan det vara mysig med det också iof. Då kan man tända ljus, sen på en bra film och bara mysa i soffan. Det är en sån dag i dag, en riktig slapp dag. Men för min del så ska jag jobba i dag, 13.30-21.00. Men de som är lediga och har semester har en slapp dag att se framemot, även om man hels vill ha soligt på sin ledighet. Men efter regn kommer solsken, och ja, i helgen har jag hört att solen ska komma tillbaka. Så de får ju iallafall avsluta semestern med sol iallafall:)

Nu ska jag leta fram lite kläder och sen ska jag gå in till stan och ta ut pengar till körskolan. Jag måste ta tag i körkortet på skarpen nu! Plugga plugga plugga, köra, köra, köra! Är faktiskt ganska pepp på de.
 Ska Kanske ska ta fram körskoleboken innan jobbet, så att jag verkligen känner att jag tar tag i det, för det är ett måste. 


http://www.internetvibes.net/wp-content/gallery/pixar-cars/th/cars_19_thumb.jpg






Nu är jag här igen..

Tiden är inne för lite bloggning. I dag har jag varit ledig och min ledighet har jag spenderat tillsammans med Tova. Vi har gått en sväng på stan, där vi kollade på lite kläder och lite annat trevligt som finns att se på i denna lilla stad. Efter det gick vi till maxi där vi handlade mat. Efter en timma var vi nog klara, eller de kändes iallafall som vi sprang runt där inne i minst en timme. Men stunden där bjöd iallafall på en hel del skrattanfall.
Och efter ett tag såg vi oss om och såg på hur mycket de människor de var och handlade. De blev bara fler och fler under den stunden vi var där.
Men till slut blev vi klara. Det blev en bok ( På de fjärde ska de ske, av Kajsa Ingermansson), en banan, två äpple, mjölk, majs till den stundande maten som skulle lagas och även lite till en efterrätt som blev chokladpudding, grädde och så bananen. En efterrätt som verklig en underskattad, för visst är den väldigt god. Och enkel att göra.
Efter maxi gick vi hem hit till mig och slappade framför tv:n och ja dä har vi väl typ varit hela kvällen. Förutom när vi gick ner och fixade till maten. Det blev en wockade nuddlar och lite annat gott. Och självklart var de väldigt gott. Wockat är en av mina favoriter när de gäller mat.
Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Är galet seg i kroppen.
Så sömn passar mig bra så att jag inte går och blir sjuk för det är jag inte så sugen på.
Är inne på min sista vecka på jobbet nu, snart är 7 veckor över och om fem dagar är den min dag. Sen vet jag inte vad som händer med mitt liv. Fy det är verkligen läskigt att inte veta vad man ska göra till hösten. Och framförallt, vad vill jag göra? Det är den stora frågan. Jag måste hitta det och satsa till 1000 på det. Jag vill nå framgång och känna att jag är nöjd med mitt liv. För vem vill inte känna det när man sedan är vuxen och ska klara sig själv.



Testade denna ny inkommna super snygga jacka i dag på stan,
Me like.




Efterrätten, mums!



MysTova och jag. Tack för en roligt och trevlig dag/kväll<3



"Kom ge mig sanning, Kom ge mig kunskap, Kom ge mig allt som du har och jag stannar kvar"

Jag har fått ont i halsen. Vilket trevligt avslut på helgen, eller hur!?
 Det är komiskt att jag alltid hamnar här runt klocken 22.00 varje kväll,
även om den nu är närmare 23.00.
Min dag har varit helt okej, inte super bra men ja man ska väl inte klaga.
Har tjänat pengar iallafall.
Efter jobbet cyklade jag hem, tog ut Zorro älsklingen på en lång promenad, riktigt skönt faktiskt även om jag var väldigt seg i kroppen.
Efter promenaden cyklade jag till Maxi. Där handlade jag lite mat.
Det blev bland annat potatis och lite grönsaker.
Jag hamnade vid hyllan med böcker och stod där ett bra tag. Kollade på alla böcker som finns. Har fastnat i bokvärlden. För ja, de finns faktiskt en sådan, även om många personer aldrig får någon ro till att läsa en riktigt bra bok.
Men när man väl har hittat en riktigt bra bok så är man fast sen. I den underbara bokvärlden.
Det jag ville ha sagt med att ta upp böcker i ännu ett inlägg var att jag rekommenderar en författare som heter Kajsa Ingemarsson. 
Hon skriver riktiga feel-good böcker som man inte vill sluta läsa. När boken är slut vill man veta vad som mer händer i huvudpersonernas liv och man känner glädje i hela kroppen.
Jag har än så länge bara läst Små citroner gula, en bok som du MÅSTE läsa.
Du har inget val;)
Efter att jag läst ut Mari jungstedts bok, som jag håller på med just nu så ska jag läsa ännu en bok med Kajsa. Jag nästan längtar!
Annars i kväll har jag bara tagit de lugnt. Kollat på filmen Cassanova
och varit ute på balkongen och njutigt av sommaren.
För visst är den helt underbart mysig!






Kolla min arm, ser helt mysko ut:P



Kvällens låt: Come give me love- Ted Gärdestad


Ännu en kväll.

tagen från www.bokia.seNu sitter jag här efter en lång dag på jobbet och gissa om jag är trött. Jag är super trött!
jag har haft en delad tur i dag, vilket innebär att man jobbar både på förmiddagen och på kvällen.
07.00-12.00 sen 16.00- 21.00. Har inte haft en lugn stund även om jag ändå inte har haft det stressigt. Huvudet har varit i högvarv kanske.
jag är helt inne i min bok, Den mörka änglen. det är så galet spännande. har ungefär bara 80 sidor kvar och jag började att läsa den i förrgår. Ganska stolt över mig själv. Annars kan de ta månader för mig att läsa en bok, för jag kommer aldrig riktigt till ro. Därför gäller det att läsa en riktigt bra och spännande bok som man inte vill sluta läsa.
Men nu i kväll ska jag inte läsa något, för då kan jag nog inte sova i natt:P Den är för läskig för det. Men i morgon, då ska jag nog läsa ut den och ringa till min syster fort som bara den så att jag kan blörja läsa nästa bok.
För gud va bra Mari Jungstedts kriminalromaner är. De rekommenderas starkt, och för dem som vill börja läsa dem så heter första boken Den du inte ser. En mycket mycket trovärdig och fängslande bok.

Nog pratat om böcker även om det kan vara intressant.
Jag har kommit på mig själv att jag mest skriver inlägg på kvällen. Lite små roligt faktiskt. Borde byta namn till sandras kvälls blogg eller något:P
Nu ska jag läga mig i soffan och kolla om de är något vetigt på tv:n. Sen ska jag sova och jag kan lova dig att jag kommer sova gott.
I morgon ska jag upp extra tidigt för att hinna att gå ut med Zorro innan jobbet, så blir att gå upp 05.40.
Kan inte precis säga att jag längtar men det får gå även om man inte gör de. På måndag får jag ha hur lång sovmorgon jag vill något som jag ska utnyttja så mycket som de går.
Men nu får jag ta och säga god natt. Hoppas ni har haft en bra dag och kväll. Puss och kram.





Det är det man gör som räknas mest i slutet.

I dag vaknade jag upp med en nästan kallad ångest över livet, eller rättare sagt framtiden.
Så som situationen är för dagens ungdomar är inte okej. Antalet arbetslösa ny utbildade studenter är för höga. Det är läskigt att inte veta vad som kommer hända med sitt liv. Att vara på gränsen att kalla sig arbetslös är läskigt.
Nu kan inte jag kalla mig för arbeteslös. jag jobbar just nu som semestervikarie. Och annars så jobbar jag som timvikarie inom äldreomsorgen.
Men här i Oskarshamns kommun är det många nedskärningar, framförallt inom barn och äldreomsogen.
De ska minska antalet vikarier, genom att ringa in anstälda om någon är sjuk. Man ska samtidigt skära ner på personalen.
30 stycken tjänster ska bort inom socialförvaltningen. Många brabbas. Och detta är framförallt ungdomar. De som har hela framtiden framför sig. Men nu står de flesta arbetslösa istället för lyckliga med ett brett utgångsbud. Det kvitar om du har en massa nya utbildningar. Man står ändå kvar längst ner.
Och i och med den stora arbetslösheten så söker fler och fler in till högskolar.
Det har slåt nya rekod och och om igen detta året. Och det är inte över än. Kommunen kommer inte tjäna tillbaka alla dessa miljoner som de behöver. det kommer ta lång tid och det kommer vara en mycket jobbig tid för många ungdomar.
Inom kommunen så handlar mycket om lasdagar, alltså hur många dagar man jobbat inom kommunen, när man kommer upp till ett visst antal så ska man få anstälning. Men i och med att de inte anställer ny personal så lönar det sig inte hur många lasdagar man än har. Det är iallafall så det känns.
De anstälda inom kommunen borde våga säga vad de känner. Det känns nästan som en del av dem bara sitter och kollar på medans allt omkring dem förändras.
Pengar spelar helt plötsligt en mycket större roll, inte bara för mig utan många andra också och det är det just pengar som är de stora problemet.
Men i alla motgångar så måste man ändå tänka att man aldrig ska sluta kämpa. För det man gör är det som räknas.
det kvitar hur många diskutioner det är, om ingen tar tag i de som alla tycker är fel så kommer allt bli svårare att bygga upp det sen när allt är över.  
Det är bara en liten tanke från min sida. Jag som inte är anstäld kan inte säga så mycket, eller göra några stora förändringar. jag får bara se glad ut och hoppas att det blir någon förändring inom kort. att de anstälda säger ifrån och vänar om sig själva och de runt omkring sig. De kommer gå in i väggen en efter en väldigt fort annars.

090805- om 10 dagar fyller jag 19 år!

I dag har jag haft en kanon dag.
Började dagen med en extra lång sovmorgon, sen blev det frukost ute i solen där jag stannade fram till klockan 14.
Jag har börjat läsa en ny bok efter att jag läs ut Små citroner gula, en bok som verkligen rekommenderas. En verklig må bra bok som alla borde läsa.
Nu har jag som sagt börjat läsa en ny bok. Den mörka änglen som är skriven av Mari Jungstedt.  Det är en kriminalroman som utspelar sig på Gotland. Detta är den fjärde (tror jag) boken av en rad böcker om kommissarie knutas och tv- journalisten Johan Berg. Dessa böcker har i allafall fångat mig och jag älskar dem.

Men tillbaka till min dag. Efter klockan tre så träffade jag Hanna. Vi körde en tjockis dag. Mc donalds, muffins och glass framåt kvällen. Har helt enkelt haft en prefekt dag tillsammans med Hanna, och även Tova som hängde på efter 18 någon gång. Och Gösta, Tovas taxgubbe. Hanna och jag drog till parken och körde frisbeegolf. Och eftersom vi inte hade några frisbees så åkte vi först in till stan och köpte oss varsin. Dagens bästa köp helt enkelt;)



I morgon blir det Rix fm i Kalmar. Peppet på hög nivå!
Men innan Kalmar blir det jobbet, men de ska nog gå bra, för jag har ju något att se fram emot, jag ska se Erik hussle, Anges, BWO med flera. Kan inte bli en bättre torsdags kväll.
Nu ska jag hoppa ner i sängen. Men innan det ska jag krama sönder min systers barn Matilda och Alma som ska sova över här i natt.
Så god natt, vi hörs i morgon♥

Lite synd är det faktiskt om mig.

Jag har ont i min rygg.
Det är väl de som kallas fel arbetsställning, för det är just på arbetet jag har fått ont.
Att jobba inom äldreomsorgen är inte alltid en dans på rosor.
Det är många tunga lyft som inte är bra för kroppen på något sätt, inte när man jobbar iallafall.
Fast man inte får kalla de för lyft (det heter förflyttningar).
En annan kanske smått intressant men mest ganska äklig information är att jag har fått en fjärde fistel som det så fint heter...Jag är så grymt trött på dessa fistlar så att de finns inte.
De sitter på alldeles konstiga ställen och de är onda.
Men jag har ett botemedel. Asolsprit heter det. Så tack gud för Asolspritet!

I helgen har jag haft en tripp till Öland. Jag tog bussen till Kalmar, var där jag var ett tag och shoppade loss. Även om de inte blev så väldigt mycket shopping på min front.
Det blev bara ett par jeans på rean från bik bok och lite smink från hm. Efter ca en timme i kalmar så hoppade jag på bussen mot Borgholm. Där möte min syster och hennes familj upp mig och sen åkte vi till köpingsvik och grönhags camping.
Helgen bjöd på sol, bad och mysiga utflykter. En av utflykterna var till Borgehelms slottsruin.
Och jag säger då det! jag har inte varit på något mysigare ställe någon gång innan tror jag. Det var som att kliva in i en drömvärld.
Detta är en ruin med många intressanta historier. Tillsammans med den omgivande miljön så fångades man in i alla historier och villa aldrig att de skulle ta slut.








Under tiden på slottruinen så kom jag på en sak. Hit ska jag tillbaka.

Kvällens låt: Jonathan Johansson- Efter skimret, efter snön


Ses♥

RSS 2.0