Håll i hatten!






Onsdag kväll. jag har hosta (igen!) vilket jag nu har haft i snart en vecka. Gud så jobbigt det är. Hade det inte för så länge sadan sen i maj om jag minns rätt, men man hinner glömma bort hur surt det är varje gång. Man kan inte ens skratta utan att börja hosta...Hahah hosta host! Erik tycker att jag är tyst och undrar ifall det är något men när jag väl ska säga något så hör han inte iallafall för att allt utveklar hosta. Så jag håller tyst! I morgon är det dax för jobb igen men i helgen är jag ledig och då där det av till Kalmar för shopping:) Längtar!!!!























Innan jag kände dig.

Jag har legat i soffan och sett på sommarpratarna på svt play. Jag verkligen älskar det programmet. Mest för att det är en grupp med olika bakgrund och för att allt verkar så öppet. De gråter och skrattar och jag gör likadant. Berätelser om liv och död, om våld och kärlek eller om längtan och om att våga resa sig upp efter en svår händelse. Man kommer fram till att man inte är ensam om en upplevelse och man känner en gemensamhet. Man kommer närmare en person och får upp ögonen för denne människa på ett nytt viss. I bland kanske jag inte ens aldrig vetat att denne person funnit. För gud va många människor det finns på denna jord. 
En av sommarpratarna sa något om gud föresten han är pastor och har förlorat två av sina tre söner som båda avled i en hjärnsjukdom. Han talade om gud som en person som man kan luta sig emot och falla ner till i svåra skeden i livet (för någon gång händer det alla att man inte mår bra av något som hänt) än att i stället oftast se gud som någon som man försöker nå upp till. Jag tyckte att det lät fint och jag kände att det nog faktiskt kan stämma.
En annan sak som jag kände passade in just nu var hur han beskrev hur det är att förlora ett barn. Det är precis som det låter sa han. På minder än en sekund förvinner detta barn som man haft och älskat med hela sitt hjärta. Jag kan inte ens tänka mig hur detta skulle kännas. Men det är inte bara han som fölorat barn. Jag tänker på händelsen i Norge igen och tänker på alla som sörjer sitt barn just nu. Och på något viss så hoppas jag att de har en gud att luta sig emot just nu och här. För de vet hur det känns att förlora ett barn.

Jag kan erkänna att det har varit lite mycket sorg i bloggen, iallafall dessa två senaste inlägg. Men när något händer så får man sig en funderare. Själv går jag igenom en "kris" för mig själv. Jag får till och med för mig att jag är döende när jag egentligen bara ha lite vanlig förskylning. För som jag skrivit innan så är jag rädd för döden. Och vid tillfällen som sjukdomar och personer som helt plötsligt bli mördade av personer som man tror att man ska kunna lita på är läskigt och då blir jag rädd för allt som har med döden att göra. Och så tycker jag att världen är bra mysko när saker som dessa händer. Pastorn som jag skrev om han fick frågan om ifall han var arg över de som hänt honom. Han svarade med att han vara besviken. Men att han faktiskt ändå kunde förlåta och gå vidare. 
Man hamnar i ett mörkt rum och då måste man hitta lysknappen.  Något som man säger ofta men som är svårt att göra så måste man våga säga ja och  försöka leva i nuet. Besök inte din vän om en vecka´. Gör det i dag istället. Ta dig tid till att ge kärlek.




 













Utan förståelse...

Amy Winehouse avled i helgen av en överdos. Det är oerhört synd när en människa hamnar i ett sådant beroende och allt bara blir värre och värre. Men jag kan inte riktigt få ett perspektiv på det om man gemför med det som hänt i Norge. 
Det som hänt där är hemskt och något som jag inte knappt kan förstå. Det händer bara i filmer. Det är sjukt! Hur en person kan komma fram till och planera något så sjukt och mörda nästan 100 människor. Jag känner mig förvirrad och rädd för vad en människa är kapabel till. Jag får rysningar över hela kroppen. Amy Winehouse hade ett val. Det hade hon faktiskt tycker iallfall jag. Men dessa människor som till och med blir lurade av en man som säger sig vara Polis och som sedan mödar barn, personer som är i min ålder och som har hela livet framför sig. Det är läskigt. Jag tänker på döden och så som dessa mäniskor dog på är hemskt. Att inse att mannen har ett vapen och man inte kan rädda sig och sedan bara dö. Jag vet inte riktigt men tänk dig att sluta ditt liv så. Usch så hemskt. Det Norge gör nu efter detta hänt tycker jag är helt otroligt starkt och de människor som räddade många av dessa ungdomar som var på ön. Det bevisar ändå att människan kan mycket mer än vad mannen som gjorde detta gjorde. För att åka mot en ön där en man med ett vapen finns och ändå vara strak och att villja rädda de som kunde räddas utan att kanske kunna försvara sig själv. Det är så livet ska vara. Och jag är stolt över att vara människa för hur dum någon kan vara så kan vi ändå kämpa för att bevisa hur underbart livet är. Vi är medmänniskor och vi hjälper varandra. Hur man än ser ut, och är född som. Alla har rätt till livet.


















Summer Rain.






Varje dag bjuder alltid på kärlek hemma hos mig. Något som jag faktiskt kan erkäna att jag var ovan vid för bara några år sedna och jag har verkligen fått jobba med att vänja mig vid en så snäll människa som denna kärlek. Visst är det konstigt hur livet kan bli ibland. Jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv som singel och jag kan knappt förstå hur jag ens kunde sova ensam i en säng förut. Erik kan man väcka vid en läskig dröm och man vet att han alltid finns där brevid en. Så kärlek är verkligen något underbrat när det är rätt. Och nu har jag även en ring som bevis på denna kärlek.


Bara något jag hade på hjärtat...
















Min söndag...



Min söndag har varit precis som en söndag ska vara. Jag har segat som bara den och verkligen inte gjort någonting förutom de som fallit mig in. Vilket har varit att duscha, städa i min garderob och sett på tv:n, första säsongen av Top model har rullat hela dagen på tv3 så jag har bara slö titta på det medans Erik har tränat, hjälp sina föräldrar och hämtat en jobb bil. Nu sitter jag här vid datorn medans Erik fixar middagen som i kväll består av pasta och köttfärssås. Jag har verkligen en snäll pojkvän, och laga mat kan han också:)
Resten av kvällen ska spenderas vid tv:n igen. Vi ska se massor av filmer och bara mysa. Riktigt hur många filmer vi kommer orka får vi se. Men vi ska passa att njuta av att bara vara och ha våra sista timmar innan jobbet böjar i morgon.


















Hello!

fFinns det något värre än att räkna ner dagarna efter en semester. Jag tror nästan inte det. Jag vet att jag skrev om detta i går men fyy va tråkigt det är! Det värsta är nog att nu när man kommer tillbaka så går andra gänget på semester. Hmmmm hade gärna haft några veckor mer ledigt! Men det konstigaste med att ha de sista dagarna kvar är att man , iallafall jag bara går och räknar ner dagarana som snart bara blir till timmar. Helt sjukt. Något bätte kunde jag väl kunna göra än att tänka jobb.
Dock så har jag snart semester igen. Om nio veckor bär det av till turkiet. Kan säga att det är med en blandad förtjusning jag tänder på denna semester. Jag som aldrig åkt i ett flygg och hatar att sitta trångt. Det som jag mest är rädd för är att få en atck av något slag när jag väl sitter på flygget. Usch vet inte alls vad jag tycker om detta....
Nu ska jag iallafall höja musiken och baka en kladdkaka. Så här "sista" dagarna ska jag njuta så mycket som möjligt!























tre dagar kvar!!!

Nu går jag in i de sista dagarna av denna semester. Usch så fort det gick. Just nu vill jag bara stanna tiden eller vrida tillbaka klockan och göra om allt som jag gjort dessa två veckor igen. Jobbet känns inte alls så lockande just nu, även fast det ska bli skönt att komma in i vardagsrutinerna igen. Ska försöka ta vara på dessa tre dagar så bra som möjligt. Vet inte hur bara... I kväll kommer iallafall min systers son och sover över hos oss. Ska bli mysigt!





















Böda













Här kommer äntligen lite bilder från underbara Böda! I dag när regnet öser ner så är det mysigt att bara små kolla på lite härliga bilder där vädret var bättre. Jag hoppas att solen kommer tillbaka snart så man kan ut och njuta igen:)
















Precis som Emil och Alfred så har jag Erik...


Ett stort steg i mitt liv har tagits och med fjärilar i magen så har vi tillsammans tagit ett beslut. Jag och Erik har förlovat oss. Något som Erik redan frågade för ett år sedan men jag tyckte att vi kunde vänta. NU har vi gjort det och inget har tidigare känts med rätt. Precis som Emil har Alfred som sin pellare att luta sig mot så har jag Erik. Han finns i alla väder och jag kan lite på honom till hundra procent. Tillsammans har vi ett underbart liv och jag skulle inte kunna hitta någon snällare, roligare eller härligare man att leva med. Pusselbitarna passar och även om man ibland kan tycka olika så blir allt bra bara vi lyssnar på varandra och tar hänsyn till vad den andra tycker.
Förevigt du, förevigt jag, Föralltid vi.















110710

Söndag och klockan är snart lunch fast jag har redan ätit min lilla lunch som var pizzarester. Tror knappt att det finns något godare när det gäller rester! Denna söndaghandlar iallfall om förberedelser och lugn. I morgon bär det äntligen av till Go och glade Göteborg (som jag längtat) Vi ska ta bilden dit den här gången och jag verkligen hoppas att allt kommer gå så bar och enkelt det bara kan göra. Att köra bil långt och lången ger mig rysningar speciellt med alla olyckor som händer på vägarna runt om i sverige. Men jag tror att om man bara tar det lugnt själv så ska det gå bra!
I går spenderade jag och Erik en dag i kosta och kosta outlet. Ett ställe jag absolut kommer åka till igen och tiden det tog att komma dit, 1 timme och 30 minuter. Frågade mig varför jag aldrig varit där innan?! Rekommenderas starkt iallafall.

Bilder från min vecka kommer... datorn kronglar så kan inte ladda upp just nu! Men det kommer:)


















Inga kläder.

Torsdag och semestern pågår precis som den ska med sovmorgon, bara göra det som faller än in och sen även hinna med de där måstena som finns i listan i ens huvud så fort man är ledig. Dagarna på Öland och Böda var super roliga och mysiga. Dock är kanske inte tälta det bästa jag vet.. känslan att aldrig känna sig riktigt ren och alltid ha grus och sand överallt, och då menar jag verkligen överallt. Men trotts detta så är det ändå skönt att komma bort, njuta av nuet och ha roligt med min systers två flickor. Vi har badat som aldrig förr och solat där i mellan.
Nu är vi iallafall åter hemma igen och laddar upp inför nästa tripp till bland annat Kosta outlet och sen det bästa på semestern Görteborg, Go och glada Göteborg:)








Bilder från Böda och Öland komemr i morgon.. tills dess får ni njuta av dess.
















Lördag kväll...

Avslutar kvällen med sex and the city. I morgon har jag min absolut sista dag på jobbet och sen går jag på semester!! Hur härligt låter inte det?! Jag har aldrig varit ledig i två veckor i sträck. I kväll har Erik och jag får väl kallade dem för mina vänner också här och ätit och umgåts. Eriks vänner är de mest underbara, roliga vännerna man kan hitta. Nu har dom gått ut och fortsatt med festligheterna medans jag snart ska krypa ner i sängen.  Men jag kan gissa att morgonen dagen kommer gå antingen fort eller långsamt som en snigel. jag hoppas på det först nämnda:)



















RSS 2.0