Om när det säger klick!




I går pratade Erik och jag om när det klickar i ett förhållande. Framför allt när det klickade för oss två. Något som man faktiskt kan tycka olika om. Vi kom fram till att det inte "klickade" första gången vi träffades på riktigt och var ute och gick. Den absolut första gången vi sågs var på en student fest och Erik frågade om han kunde få en puss. För mig var han en främling och jag tackade nej till det erbjudandet den gången. och Erik, ja han minns nog inte speciellt mycket av den dagen. Jag tror vi träffades en gång ute också, då presenterade han sig som kungen, och jag sa att jag var drottningen. Något som inte Erik minns heller. i sms så brukade jag skriva tjenare kungen, något som Erik aldrig tyckete var lika roligt som jag tyckte. Sedan träffades vi iallafall på studentdagen. Vi hälsade bara på varande (något som inte alls erik minns denna gång heller). Efter några dagar fick jag iallafall ett sms där han frågade om vi skulle gå på bio. Något som jag också tackade nej till.
En av mina vänner sa att jag borde iallafall ge honom en chans, något som jag till slut gjorde cirka 7 månader senare en dag i januari. Så vi tog en promenad tillsammans med Zorro. Vi gick nog runt hela oskarshamn och pratade om allt möjligt. Dagen efter träffades vi igen och spelade biljard och såg några avsnitt av vänner hemma hos hans föräldrar. Då tyckte Erik att det klickade. Han hade velat pussa mig den gången och jag var för nervös för att ens tillåta det. Tredje gången vi träffades så träffade jag hans vänner och vi spelade bowling. Då tyckte jag att det klickade. Då pussades vi även för den första gången. 
Nu har vi varit tillsammans i över ett år och jag tycker det klickar varje dag. Tillsammans med Erik kan jag klara allt! Och den känslan kan man inte få utan ett klick.  

















En smak av sommar..

I dag har vädret här i Oskarshamn varit som en höstdag precis innan regnet kommer. I natt blev det sommartid och jag hoppas att det inte är så långt tills man faktiskt kan gå ut och njuta av ett vindstilla väder igen. Jag vill kunna gå ut utan att nästan blåsa bort. Dessa vindar är iskalla även om det ändå är 8+ ute. Tänk er en sommar dag på en balkong eller vid havet. Bara ett litet bris av vind och en varm sol med 24+. Låter inte helt fel! Här nedan så har jag en liten smak av sommar, det är tur att det finns lite som gör att väntan inte känns så lång. Nu blir det bara ljusare och ljusare! 


















Vårtecken!

Utanför där vi bor så finns det bästa vårtecknet jag vet! Videung. Tycker att det är ett riktigt vårtecken. Solskensöga ser på dig, solskensfamn dig vaggar!





















110326.

God kväll! I dag har jag och min morgonriddare varit i Kalmar och shoppat loss, dock inga kläder med i stället massor av saker till hemmet. Lite påskpynt, två nya (bättre) stolar till köket och sängbord till sovrummet. Så nu har vi "bara" kvar vardagsrumsbord och vetrinskåp att köpa. Om man kunde ta och vinna lite pengar det skulle sitta fint!  Nu är vi iallafall hemma och vi har fått i hop alla pusselbitar som det är när man köper något från ikea. Det är verkligen hemskt, och om det inte finns någon sida på facebook om hur surt det är att bygga ihop ikea möbler så borde det göras en sådan. Men prisvärt är det trots allt. Men man är dock inte lika nöjd när man sitter där och kommer på att man inte skulle ha använt den skruven eller skruvat in skruven innan man skulle ha gjort något annat. Har använt alla svordomar jag kan i kväll.

Här är iallafall några bilder från i dag:




Årets första glass i solen, Marzipan choklad och saltlakris.




En koncentrerad Erik.

  

En glad jag!




Och här är jag nu sittandes i soffan och små kollar på körslaget medans Erik är och tränar!














Morgonstund har...










Visst är det härligt med en dag då allt känns så underbart. Det är självklart att livet är det bästa som finns och runt omkring så rullar allt på precis som det alltid har gjort. NU är det en tid då allt kommer tillbaka på nytt. Man kan åter igen öppna fönstren utan att frysa och ta av sig mössor och vantar och fånga så mycket d-vitamin som möjligt. Och jag tycker nästan att man på något viss kommer tillbaka lite själv också. Efter en lång vinter så är det äntligen vår. Så otroligt skönt! I dag passade jag på att njuta för att få in så många saker som möjligt som gör att man mår bra. Välkommen tillbaka värmen och den friska luften jag har saknat er!















In the air!!

Hejsan! Kan ni gissa när jag gick upp?! Jag hade sovmorgon i dag, men innan klockan 07.00 var jag ändå uppe. Riktigt skönt att bara gå upp och njuta av livet en stund. Jag har iallafall hunnit med mycket och jag är super nöjd över mig själv! Jag har städat, tvättat fyra tvättar och fixat färdigt med det och så har jag äntligen målat klart den sista trösklen. När vi flyttade in så var dem bruna, antar att de har varit de enda sedan huset byggdes någon gåmng på 70-talet. Jag tog mig iallafall friheten och målade dem vita och resultatet, ja självklart blev det super bra!! Nu ska jag fixa i ordning lite lunch och dagen till ära är det såklart Våfflor!!!!

 

En av fyra bruna trösklar! Resultatet tänkte jag vissa senare.













Don't stop belivin'

God morgon bloggen. Jag har funderat på en sak. När något svårt händer i ett liv så kan jag tycka att det är svårt att komma på hur man ska göra för att må bra igen. Speciellt med många motgångar under livets gång. För allt är inte enkelt. Till och med den bästa människan vet det. För om man ska klara sig så måste man lita på sig själv, och ja ibland kanske det inte alls blir som man tänkt sig. 
För visst träffar man nästan på något varje dag som man inte är 100% nöjd över. Och om man har haft en riktigt bra dag, ja då tror man att det det snart borde hända något dåligt. Precis som att det inte får vara 100% perfekt. Jag tror inte att jag är helt ensam om att träffa på motgångar ibland. Men på något viss så hittar man ändå tillbaka till den där känslan då allt är galet bra. Det jag vill komma fram till är att ifall man har den känslan fler gånger än motgångar så kommer man nog tillslut inte tycka att de där motgångarna är så speciellt svåra.
I går såg jag på sofias änglar, ett tv-pogram på kanal 5. Där var det en kvinna som hade sjukdomen MS. En sjukdom som jag tycker är enormt läskig. Att absolut inte ha kontroll över sin egen kropp och bara få följa med utan att kunna göra så mycket åt den. Som ett krig mellan kroppen och själen. Men denna kvinnan var så otroligt stark och ville inte attt en sjukdom skulle stopa henne. Hon lärde sig att leva sitt nya liv, och det skulle absolut inte få bli tråkigt. För henne var inte en motgång något speciellt stort problem.


Så om du går en dålig dag till mötes, Don't stop beliving! Hold on to that feeling. Då du mår som bäst!


    












Bio!

Hejsan! Nu var det ett tag sen igen, men jag antar att de flesta som hittar hitt förstår att jag inte är inne varje dag och uppdaterar.
I går så var jag och såg på bion "Hur många ingon finns det i världen". Det är för er som helt missat den en svensk film där gänget från glada hudik är med. Detta är absolut ingen "vanlig" svensk film. Den har beskrivits som en feel good film och det är det verkligen, en riktigt jäkla bra sådan också! Den innehåller galet roliga scener samtidigt som det är en väldigt berörande film med massor av humor, kärlek och värme finns. Jag fick mig en påminnelse om att vi alla är människor och bara för att du kanske till exempel födds med en störning av något slag så är man inte mindre människa för det. Alla är vi lingon! Så hur många lingon finns det i världen är en mycket sevärd film. Det finns alltid någon som tror på dig, hur du än är.    















I från en illaluktande lägenhet!

 Målarna har äntligen kommit och nu luktar det starkt efter något vit som de fått upp på väggarna. Det är hemskt och jag verkligen längtar tills allt detta är över och man verkligen kan börjar bygga upp ett liv här (om man nu överlever denna lukt). Just nu står det stilla. Har så många planer och tankar i huvudet om hur jag vill att det ska se ut när allt är färdigt. 
Just nu luktar allt bara illa, och ja det är verkligen illa. Håller tummarna för att målarna är färdiga i morgon så att man kan få iordning lite.

Fortsättning följer......



 












Uppdatering på allt missat!

Mycket har hänt sedan vi började flytta och fort har det gått. Jag har som vanligt haft kameran i högsta hugg så jag tänkta visa lite bilder och jag börjar från början.








Här har ni alla rummen förutom hallen, men det är iallafall två rum och kök och en stor härlig balkong! Inte helt fel till våren och sommaren. Lägenheten är dubbelt så stor än ettan vi levde i innan, och en sak som verkligen är skönt är att ha en dubbel säng, slipper trängas i en 120 säng.
Hur vi har möblerat lägenheten får ni se en annan dag, ska även få omtapetserat i köket i morgon vilket ska bli spännande:) Nu ska jag fixa med vårat köksbord som ska bli vit. Ha en bra kväll!














Äntligen är jag tillbaka!

Yes!!! Jag är tillbaka, tro det eller ej! Och jag har saknat min blogg! Nu har jag och Erik levt i den nya lägenheten i en vecka. Jag har haft så otroligt mycket jag har velat skriva om. Att flytta till en större lägenhet är trots allt ganska stort, och vi trivs i det stora! Men att flytta är dock inte det roligaste jag vet. Det ska städas, packas och flyttas och städas lite till. Och det är inget man bara gör över dag absolut inte. Och när man väl har fått över allt så skall den gammla lägenheten städas och det är absolut inget som jag tyckte var speciellt roligt heller. Besiktningen kändes ungefär som när man ska köra upp. Man visade upp något som man hoppades skulle bli godkänt, man kunde inte vara helt säker även om man gjort så gott man kunde. Men nu är det äntligen över och efter mycket stress hoppas jag att det nu blir lugnt igen och att man istället kan ägna sig åt det nya stora och roliga.














Uppdatering!

I dag har äntligen solen hittat tillbaka till Oskarshamn! Känns som evigheter sedan sist...och ja sist sa jag att jag inte ville ha mer snö, men det kom det iallafall. Så i dag säger jag inget om vad jag vill angående vädret.
I mitt  förra inlägg skrev jag om min nervösitet om lägenheten. Vi fick iallafall nycklarna den dagen och under dessa dagar har vi hållat på att flytta. Kan inte säga att vi är färdiga på långa vägar men efter helgen SKA vi vara det! Uhh va jag längtar! Jag ska slänga in bilder någon dag för er som vill se hur den ser ut:)
Det var allt jag hade att säga för tillfället! Vi ses senare,


 












I dag!

I dag ska det vara den stora dagen, då vi får nycklarna. Och jag verkligen hoppas att vi får dem också...I går när jag talade med bovärden hade det inte varit någon besiktning än, kan ärligt talat säga att man blir lite små sur på sånt. Särsklit när man själv redan har börjat fixa här hemma och vi inte ska ge ifrån oss nycklarna förens om 2 veckor. jag är en person som vill lämna ifrån en sak precis som den var innan tavlor fanns på vägarna och att spisen ska vara som den var innan vi började laga mat i den. Sånt som jag tycker ska vara fräscht. Jag kommer absolut sakna denna lilla etta. Det har varit en riktigt bra första lägenhet, super bra! Som tur är så kommer jag kunna hälsa på den igen, för det är eriks vän som tar över den. I bland har man tur! hehhe.
Men ,men nu får vi hålla alla tummar igen, så att vi får nycklarna i dag. Vi har ju betalat hyran så den är vår i dag!




Här är två tavlor som ska få vara i dat tänkta sovrummet, det ska bli vår, sommar, höst och vinter :)















RSS 2.0