Julafton i bilder:








Här är bara några av alla bilder från julafton. Vi var först hemma hos Eriks föräldrar och sen hemma hos min syster. Hade en super mysig och bra afton med massor av fina presenter! Och vad jag fick i julklapp får ni se imorgon (om ni har tur) hehe. Nu ska jag återgå till soffan. Hade tänkt träna, men gör det i morgon istället. Känner mig inte helt på hugget i dag...













Det blir vad man gör det till?!

Hej bloggen! Nu var det ett tag sen igen. Hoppas ni har förståelse;) Jag har tänkt på en sak ett tag nu. Kan man snurra fram tiden till sommar. Iallafall till vår?! För gud va jag är trött på denna årstid nu. Snö och kyla! Allt blir ju tråkigt även fast jag brukar vara den som säger: "Det blir vad man gör det till". Men nu är jag trött på det. Allt blir på något viss tråkigt. Jobbet, kläderna, vädret, tv:n....ja, listan kan bli lång.
Jag fick hem Hm:s vår katalog i går. Såå opeppt när man vet att det är långt kvar tills men ens gå utan långkalsonger utan att frysa ihjäl. Men jag grävde ner mig i den och drömde mig bort till varmare platser. Och även om jag aldrig har varit utomlands så längtade jag till det. Jag är starkt sugen på att ta en sista minuten och bara vara bort någon vecka tillsammans med Erik. 
Jag kan inte minnas att jag tyckte att det var så här tråkigt förra julen. Fast om jag minns alldeles rätt så tror jag att Tova och jag var väldigt trötta på livet just då också. Fast det var mer för att vi inte viste vad vi skulle göra på nyårsafton:) Tror till och med att vi kickade på sista minutens då också. Tänk er två lite smått virriga tjejer ge sig ut i världen när vi inte varit så mycket längre än till Helsingfors innan. Det hade nog inte varit så lyckat precis!
Om ca 9 månader så går iallafall min önskan i upplevelse! Då åker mina syskon, jag och Erik till Turkiet. Rättare sagt Pacha Bay! Det ska bli så underbart!


 















Julafton!!!!!!!!!!!

God morgon och god jul! En sån här dag som denna kanske man inte ska sitta vid datorn, men jag tänkte att jag hinner med ett litet inlägg iallafall;) Jag och Erik har byt julklappar med varandra. Vi tänkte att det var onödigt att åka runt med dem dit vi ska i dag (till hans föräldrar och min syster) Så vi öppnade dem så fort vi vaknade! hehhe. Man blir som ett litet barn igen på något viss^^
Vi gav varandra fyra paket var. Jag fick Jätte fina talrikar, ett super fint armband som jaghar tittat på många gånger, och nackmasage och presentkort till en bok som jag vill ha. Jag ska vissa allt i morgon!  Erik fick boken Narnia (den första), träningsgrejer, en parfym och 2½ män serien (också den första). Det är verkligen mysigt med julafton, eller hur! Hoppas det är bra med alla som tittar in här i dag. Och en riktigt god jul till er alla!















Att vara positiv är inte alltid enkelt...men.

Länge har jag kämpat med en orokänsla i min lilla kropp. Jag har varit stressad och i och med det kom en jobbigt känsla av oro från förr som inte har velat förvinna. Något jag inte har skrivit så mycket om här. Men nu fan ska jag inte ge mig. Jag är ju så jäkla bra! (ibland måste man få skryta om sig själv) Feel good känslan är här för att stanna kvar. Stark var namnet.




En bild från i går i kylan när jag och min syster var och lyssnade på hennes dotter i kyrkan på morgonen.
Mysigt!










  







Didn't we almost have it all.

Förra veckan fick jag hem den underbara klänningen som jag sett på hms hemsida. Den var dock för liten så jag skickade tillbaka den och gick sedan in på hemsidan igen och såg att den desutom var till halva priset nu. Så jag bestälde hem den igenm, och i den större storlek. I går fick jag hem den och jag är super nöjd! En klänning som jag kommer använda mycket både i jul och i sommar! Tänk  öland en ljumen kväll den klänningen, ett tunt skärp av något slag och en blomma i håret. Underbart!





















Heeej!

Oj, oj, oj. Med all sin rätt går min statistik på bloggen neråt. Just nu har det varit så galet mycket bara. Samtidigft som jag faktiskt har varit ledig i fyra långa sköna dagar. Hur skönt låter inte det?! 
Men att stanna upp och ta mig tid till bloggen har inte funnits. Jag har massor av bilder från lucia, till julkort och annat som jag hade tänkt visa. Men jag har inte gjort det, än!
Om tre dagar tillsammans med den här så är det julafton (tänk va tider bara flygger fram). Det känns mer som att jag har gått och räknat ner tills jag ska jobba. Inte så lyckat att göra när man ska vara ledig och ta tag i saker som man inte hunnit med. Men det ska iallafall bli super roligt och mysigt med julafton. Fick ett sms förut om att jag har fått paket från hm. Jag hoppas att det är min fina klänning som gömmer sig där:) För något annat kan det inte heller vara! Heheh. 
Jag ska också hämta tillbaka mitt pepp på att skriva här för jag tycker det är så jäkla roligt och jag vet ändå att många av mmina fina vänner brukar titta in lite ibland och det är ocksåp väldigt kul när man inte hinner ses så ofta. 
Sååå hej igen bloggen! Nu är jag tillbaka!














Heeeeeej!*

*

101216

Förlåt för mig extremt dåliga uppdatering! Har jobbat kväll tis och ons men idag är jag ledig och har lite tid att sitta här en liten stund. Även om jag faktiskt skulle hålla på och städa nu som mest. Men visst får man vara lite seg i bland:) Vid klockan 13.00 kommer älskade lilla tova till mig och hälsar på. Det var galet längesen vi sågs även om vi inte har många eter mellan oss. Konstigt jur tiden bara kan flygga förbi utan att man hitter tänka. I går började jag pansitionsspara och då fick jag reda på att jag "bara" hade 45 år kvar till pensitionen. 45 år kvar att slitta och jobba. Men jag vill verkligen inte bara jobba, sova, och göra allt som man måste. Jag vill försöka ta vara på livet också. Hitta sånna saker som man tycker om. Att jobba i 45 år till och seta dat lungt så ska jag absolut inte göra! Även att man måste jobba och det klagar jag inte heller på. Mern att tänka att m,an ska ta igen tiden närr men väl har fyllt 65. Vem vet hur man mår då?!
Aja nu har jag inte tid att sitta här mer:P Nu ska jag städa;) Vi hörs senare. De lovar jag!





  














Något som sverige kan vara stolta över:



Hon har en egen still. Kan nästan beskrivas i klass med lady gaga. Med sin egna stil som kläder och musik så är hon orginell. Robyn började dock som ung och har hållt sig kvar under många år vilket är galet bra gjort. Och man kan inte annat än säga att hon bara blir bättre och bättre!















2 år

För 2 år sedan så fick jag den stora chansen att få vara med i oskarshamns lucia. Något som jag verkligen tycker är en stor chans just för att det är så jäkla roligt och man växer lite som person. Man är en av de 7 stycken som ska sjunga för oskarshamn.
Allt började en med ett telefonsamtal från en kvinna vid namn Lotti. Hon berättade att jag   blivit antagen och det var min syster lnda som skickat in mig. Jag blev super förvårnad, och hörde föst iinte vad hon sa. Men sen ringde min syster och förklarade lite mer. Efter det var det iallafall dax för att få en fin klänning och kofta. Alla hade likadant och så tog en fotograf kort på oss som sen skulle visas varje lördag i tidningen och även stå upphängt i olika affärer. Under tiden tills röstningen skulle avslutas så fick vi bland annat sjunga på stan, gå runt i jackor från vero moda en dag och ge pepparkakor, vi fick vara med om en överraskning där vi var de första som var på big bang en stor byggnad med bowling, laser game och annat skoj. I mellan allt det så övade vi på julsånger och så klart luciasången. Jag och en som hetta malin sjung en vers i rudolf med röda mulen (som nu när man tänker efter kankse inte är det roligaste sången av ala som finns) Men vi hade iallafall riktigt roligt!
Lucia dagen gick vi upp tiding och var runt på flera ställen och sjöng. Från kl 07.00 på morgonen till ca 20.00 på kvällen. Man var helt slut när man kom hem. Men så roligt som jag hade just den dagen det kommer jag aldrig att glömma!
Lottie som hade hand om allt dog för snart ett år sedan. Men hon hade en sån drivkraft. Hon var en bestämd och energi rik kvinna med ett stort hjärta med kärlek till alla i sin omgivning. Hon hade koll på allt och var så stark och envis, samtidigt som hennes inre nog var som ett stort kaos mellan liv och död. Men jag kommer aldrig att glömma henne just på grund av att hon alltid gav oss en trygghet. Så här runt jultid så kommer man nog alltid att tänka på henne och sakna henne. Hon var en stor del av lucia oskarshamn och jag är nog inte den enda som trivdes i hennes närhet. Hon var som en liten mamma till alla kandidater såsom tänor och lucia. Och det är nog just på grund av henne och hela grejen att få vara med i ett lucia tåg som alla vill se som gör att jag saknar det lite extra för varje år. För gud vilken fin upplevelse det var. Absolut ett minne för livet!


 






Lucköppningen i stan. Tidningen.




















Vad jag älskar och hatar med julen!

Nu tänkte jag berätta för er vad jag ÄLSKAR och hatar med julen. För visst är det så att ingen årstid är perfekt. Även om sommaren är det som absolut är närmast perfekt av alla:) Men jag är väl inte ensam om att hitta något som man tycker mindre och bättre om.  Det jag tycker om allra mest med julen är iallafall detta:





Hur underbart roligt är det inte med julklappar. Jag älskar det. Att leta roliga och fina saker till andra personer, och att få saker. Det är ju inte heller så fel:) Och när solen hittar in i ett mysigt rum som man trivs i. Då kan man inte annat än le! Det är ju trots allt väldigt mysigt med snö!

Med det som jag verkligen hatar med julen är detta:




Grus. Finns det något värre som kan fastna under skorna och förlja med in. Jag skulle kunna städa två gånger om dagen om jag ville! Men det känns lite väl jobbigt. Men var annan dag blir det iallafall. Jag tycker inte alls om det. Och om jag missn rätt så kommer det komma och hälsa på även efter jul. Gud så tråkigt!
















Filmtime!

Hejsan morsan, hejsan staben! Ikväll kommer denna film visas på våran tv. Såg den i somras på bio med Erik och blev helt galet förtjust i den. Verkligen super bra! Så jag rekommenderar den helt enkelt till er som lyckats missa den:) Annars i dag så har jag jobbat på sjukhuset. Fick någon konstig släng av ont i magen och illamående, men vid 12.00 så gick det över och nu har jag även tryckt i mig en pizza också. Så det var nog inte så farligt. Men jag blev lite rädd att det skulle vara maginfluensa eller något. Men det var det förhoppningsvis inte! 
Förutom det har jag nog inte så mycket att säga:) Hoppas ni som hittat hit har det bra, så ses vi i morgon!


 














Kärlekens tunga...

Nu ska jag ta tag i det här med städning på riktigt! Gud så fint det kommer blir;) Jag peppar loss med September som gör städningen så mycket enklare! heheh.




















En svettig sandra!

Japp, det är nästan som jag inte tror det själv. MEN jag har börjat träna igen och det känns jäkligt bra! Även om jag bara tränar här hemma så är det iallafall något. jag känner hur kroppen arbetar och det är riktigt gutt. Väldehövligt för mig som har märkt mer och mer hur otränad jag har blivitt. Men nu ska jag ta tag i det igen, jag måste! Annars kommer min rygg klaga sönder mig...  På ullared så köpte jag en pilatesboll och det är faktiskt den jag använder mest, blandat med lite andra roliga övningar som jag kan vissa någon dag! Här är iallafall en länk som jag hittade med lite övningar med just en pilatesboll. Super bra!



















Dagens!

Ibland får jag ju för mig att slänga in en dagens. Inte med mat utan med vad jag har på mig I dag är en sådan dag. Så ja, i dag har jag på mig en tunika och byxor från lindex, tror även att mina stumpor som jag har på mig är där ifrån. Det är nog där ifrån jag köper mina kläder om jag shoppar här i Oskarshamn. Halsbandet är från gina trico köpt för längesen.
I bland kan jag sakna skolan. När man varje kväll innan skolan skulle komma på vad man skulle ha på sig. Jag tyckte det var super roligt! Ett tag använde jag mycket klackskor och hade med mig till skolan. Snygga pumps var min favorit! Nu för tiden använder jag det nästan aldrig. kan inte komma på att jag haft det senast sen i sommras, vilket känns som evigheter sen! Men jag blir verkligen två meter lång, med mina annars 176 cm! Inte så roligt att vara längre än erik, fast han brukar få stå ut de gånger jag envisas med klack. Många skulle dö för den lägnden, men jag hade gärna varit lite kortare så att jag kunde använade alla fina skor utan att alltid vara längst. När jag var yngre ville jag bli modell. tjäna pengar på något roligt! Men nu skulle jag nog inte villja bli modell, det verkar vara så mycket krav och det är nog extramt påfrestande och stressigt, även om jag fortfarande tycker att det verkar roligt. Jag älskar iallafall att stå framför kameran och när jag var yngre så var det inte så svårt att få vännerna och ta kort. jag tvingade dem nog mer... Nu har de nog tröttnat på mig tror jag, hehe! Så då är det ju tur att det finns självutlösar!  Här är iallafall dagens! Tittar in lite senare igen och uppdaterar om dagen! Det står julklapps shopping och matlagning på schemat för tillfället! Tjing! 





 











Go'kväll!

Nu är vi precis hemmkommna från Eriks föräldrar. Vi har varit där och fikat en sväng:) Snart är det dax för en hel kväll framför tv:n. Idol, Svenska hollywoodfruar och pensionärs jävlar! Såååå peppt! Laddar upp med pepparkakor, glögg och chips. Bra kombination, eller hur;)


















Jag blir glad!

Dessa två filmerna har verkligen gjort min dag! Så galet snyggt och tufft. Man kan inte annat än le! Den längst ner är så super bra och med så mycket talang att jag bara vill se den om och om igen. Helt GALET!!!!



















I try.

Usch jag känner mig så besviken! När man försöker och kämpar med att hjälpa någon i sin närhet, men hur man än gör så är ändå inte personen 100% nöjd. Jag känner bara att luften har gått ur mig, jag orkar inte ens bry mig. Men ändå så gnager tanken i huvudet på mig. En besvikelse.
Detta är en person som jag verkligen bryr mig om och älskar och som har funnits där för mig hela mitt liv. Men just nu orkar jag inte bry mig. Jag vill bara gå vidare och hoppa över detta. Mer än så har jag inte att säga, ville bara få det ur mig. Nästa inlägg lovar jag blir lite roligare och gladare!




















101204

Hejsan! Lördag den fjärde december (tiden bara rusar fram). Om en liten stund ska jag ge mig i väg och jobba på sjukhuset. Ska faktiskt bli roligt! Även om jag inte är den som tycker om att jobba kväll i vanligafall. Fast nu börjar de bli roligare och roligare! Fast dagara är nog fortfarande de roligaste. Annars den här dagen har det inte hänt så mycket. Bara det vanliga med frukost, lunch och så har jag städat lite också;)
Mina nya skor väntar på reservdelar. Jag fick inte lämna tillbaka dem, vilket nog hade varit de bästa tror jag! Men jag tänker ringa dit på måndag och se om jag kan få de där "reservdelarna" hem skickade, så kanske skomakaren kan fixa det! Jag håller mina tummar så hårt jag bara kan:) Nu ska jag fixa de sista, måste komma på mat till i morgon när jag jobbar dag också! Vi hörs, tjing tjing!



















Mina nya skor som jag skulle ha i många år!

Jag är sååå galet besviken och ledsen! I lördags så var jag en sväng i kalmar med Erik, min syster plus barn. Jag köpte ett par skor med märket Canada Snow som har varit mitt favorit märke länge. Nästan 1300 kostade dom. Super nöjd och glad över att ha ett par bra vinter skor! Jag har bara hunnit använda dem 4 gånger och i går såg jag att en av nitarna på ena skon hade åkt av (de som höl i snöret), även om den fortfarande hängde kvar i skosnöret. Jag ringde till skorett och sa som de var och de berättade att just den skon har dom många haft problem med, och skulle inte beställa hem den något mera. Så himla typiskt! I dag ska de ringa igen så får vi se hur vi kan lösa det. Det jobbigaste av allt är att jag inte hittar kvittot! Men om jag har turen på min sida så kan ett kontoutdrag fungera lika bra, för jag betalade med kortet. Så jag håller mina tummar och hoppas att allt kan lösa sig! Det måste de.




Mina canada snow som jag trodde att jag skulle kunna ha i många år....
















Stay young at heart, stay young in mind.

Jag bara älskar denna låten. Har nog lyssnat på den 5 gången om och om igen. Så mysig och härlig låt! Jag har tipast om denna personen innan. Simon Wedde som är en helt underbar artist. Hans röst går inte annat än att älska! Bäst!





















Om att inte kunna betämma sig.

God morgon! Jag fick en kommentar om det förra inläget i går. Eller kanske mer som en kopiering av det jag skrev. Att jag vill jätte gärna ville ha klänningen , men inte visste om jag ville ha den. Den här personen tyckte väl att den meningen kanske inte var den bästa.
Men alla har väl nån gång varit med om att man tycker något är snyggt eller fint, och man jätte gärna vill ha det samtidigt som man inte är 110% säker. Oftast så väntar man så länge tills saken inte finns kvar. och då går man istället runt och är sur över det. Så brukar det iallafall vara för mig. Som med den svarts klänningen. Jag tycker att den var jätte fin, men sen vet jag inte hur jag skulle se ut i den. Om jag bara blir som ett svart långt streck, eller att det ser konstigt ut med skor och jacka. Men  jag bestälde hem den iallafall. För om jag inte är nöjd så kan jag alltid lämna tillbaka den! För vem vet! Jag kanske bara tycker om den ännu mer när jag får prova den:)














En svart dröm!



Jag är förälskad. Skulle jätte gärna ha den här till nyår! 349 kr kostar den och är från Hm.
Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill ha den eller inte. Vad tycker ni?











Mitt i veckan dagen!




Okej. Nu har jag städat, men kan inte riktigt säga att jag ser någon skillnad.. Den här onsdagen känns verkligen som en mitten dag. Verken bra eller dålig och mitt i veckan. Jag har glömt att ta fram kyckling ( har inte gjort det, även om jag kom på det) Det är ungefär som att hjärnan tänker men kroppen handlar inte det jag tänker. Jag tror det kallas att vara seg. Jag skulle kolla om vi hade potatis hemma. Tror ni att jag har gjort det?! hehe. Man kan inte annat än skratta. Om min stora syster Linda hade hört de här hade hon sagt: Nu får du skärpa dig! Och jag kan ju iallafall säga att jag har tänkt på det! Jag ska bara..... Det är så det skulle låta ur min mun.
Aja. I dag har jag på mig min nya mysiga kofta från Gina trico. Erik trodde att jag skulle frysa om magen, men än så länge har jag inte gjort det:) Nu SKA kycklingen fram och potatisen hittas! Önska mig lycka till!



















Hej mitt vinterland!

Gud nu försvann visst luften ur mig. Jag har varit ute och gått runt i min ensamhet. Bara varit i oskarshamns vinterland. Helt otroligt hur fint det är når solen visar sig. Jag fick massor av fina, mysiga bilder. Kan inte vissa alla men här är några av dem.

























Första december.

Good morning! I dag vaknade jag och Erik vid klockan 08.00. Inte så bra för Erik som börjar jobba klockan 07.00. Men, men alla är vi bara människor och någon gång försover man sig.
Själv är jag kvar hemma. Låg och väntade i sömnen på att det skulle ringa på min mobil. Men så blev det icke. Så i dag har jag en ledig dag som jag tänkte ta vara på med en skön promenad, lite julbak så här på första december och andra måsten som att städa lite, för just nu är det saker överallt. Vet inte hur jag alltids lyckas? Men innan dess ska jag slänga i mig lite frukost så att jag har energi att gå runt i all snö som har kommit till lilla staden oskarshamn! Ska bli härligt:)
Bjuder på en annan sak som också är härlig. En låt med Di Leva. Tycker att han är lite små konstig med sina svampar som både är växter och djur och allt vad han pratar om, men den här låten tycker jag är super bra. Enkel! Så lyssna och njut.



  














RSS 2.0