Början på en lång historia.

God morgon bloggen. Den här helgen har jag varit ledig. Vi har hunnit med en tripp till kalmar och ikea inför den nya lägenheten. Vi kollade efter en ny säng, och vi tror att vi hittade en som vi båda tyckte om. Vi ska skaffa oss en dubbelsäng så då behöver vi även två stycken 80 sängar också. Det är mycket pengar man lägger på mödler, men sen ska de också hålla i några år framöver. Nästan 10 000 kommer allt att gå på. Det är inte precis gratis!
Resten av helgen har jag bara tagit det lugnt. Lördagen hade jag en lite spakväll för mig själv och i går så packade vi ner lite som tavlor, filmer och skivor. Tänkte börja lite smått i köket också. Få ner fin glasen och kokböckerna, sånt som man inte använder så ofta.
I morgon ska vi förhoppningviss få nycklarna så att vi kan börja flytta lite. Så det kommer bli en spännande vecka!



 














Sometimes i feel like throwing my hands up in the air!

Tårar. Det är konstigt hur en fantasi kan ta fram så många känslor. Att följa en person som egentligen inte finns, men som gör en historia som berör. Jag talar om serien Sex and the city som jag sett under några månader. Nu har jag sett de absolut sista avsnitet av serien, avsnit som jag sett så många gånger innan..men varje gång de sista minutrarna är till godo så kommer tårarna. En serie med så mycket mer än bara sex. Såå otroligt bra!

Ni som missat detta, ni MÅSTE se det!
















Om Snökulor.

Nu sitter jag här igen. Har lite smått ont i mitt ena ögo och funderar över om det är på grund av att jag snart ska flygga till ett nytt bo och är lite nervös eller om det mest kanske bara handlar om lite huvudvärk. Jag gissar på en blandning av båda! 
På jobbet i dag så såg jag hur snön föll från taket samtidigt som solen visade sitt bästa jag. Det såg precis ut som i en snökula. Det fick mig att tänka på att man ändå inte är så stor. Vi är bara några av många många andra. Och precis som i en snökula så lever vi vårt egna lilla liv. Här i Sverige och i Oskarshamn så har vi ett ganska skyddat liv. Även om hemska saker som olycker runt omkring oss händer här också. Men i andra ställen kan det och ser det helt annurlunda ut. Här i Oskarshamn sägs det att alla vet allt om alla. Jag vet inte om det nu har blivitt ett mycket mer sant ord efter att facebook tog över världen och alla dem som älskar skvaller lättare kan gå in och se vad andra gör. Ja nu för tiden kan man ju bara ta en bild på mobilen sen kan alla läsa om det där, och säga vad man tycker.  För visst är det så att det egentligen är det facebook handlar om. En plats där man kan få reda på det mesta och tycka till om allt och sedan prata om det så stan. För just nu är det ju mycket vanligare att säga "jag såg på facebook..". Någon av er har absolut sagt så någon gång.
 Kända personer har fansidor med reklam åt sig själva, vid krig kan man till och med gå in och stödja olika grupper till exempel gällade allt som händer i Libyen just nu när jag sitter och skriver här. Jag kan gissa på att Libyens snökula inte är så speciellt hel längre och att det kommer ta långtid att bygga ihop en ny, förhoppningsviss en bättre sådan. Precis som i Egyptens snönkula så börjar folk gå emot olika ledare och våga vissa sin tanke. Vad vi här i Oskarshamn tycker betyder egentligen inte så mycket alls för dem. Så vad gör vi i vår snökula? Vi klagar över att vissa bara får tre koppar kaffe på sitt äldreboende om dagen och om personer som får mycket i lön. Och jag kan erkänna att jag är emot de personer som får nästan över 200 000 kr i månaden medans vissa andra kanske tjänar mellan 12 000- 20 000. Och konstigt nog så är man ändå ganska nöjd men om jag skulle vara den som tjänade 200 00 så skulle jag nog inte säga - Nej jag vill bara ha 20 000. Här i Sverige så lever vi i en riktigt bra snökula, men alltid ska man hitta något som är fel och ja, så kan vi ju skriva om det på facebook. Jag vet inte, men jag saknar de handskrivna breven och de konstiga mms bilderna som man knappt kunde se vad det skulle föreställa. På gott och ont så förändas världen men ibland kan man stanna upp och se snökulan utan för fönstret. För visst har vi det väldigt bra trots allt!  












Vilken natt!

Efter att ha legat halvt vaken hela natten så är jag nu uppe. Kudden har legat fel, det har varit varmt, jag har varit törstig med mera, men råttan har konstigt nog varit tyst, hörde bara något springandes en gång runt 01.00 sen igent mer. Anledningen till varför jag har varit vaken är istället pga av lägenhetsvisningen som jag och Erik var på i går. Vi tyckte om den jätte mycket även om det finns saker som kan förbättras. Jag ringde och sa att vi var intresserade redan efter vi varit och kollat på den. Men vi fick inget svar på ifall vi fick den för alla som var och kollade på den måste svara först. Så nu är det bara att vänta....och väntat har jag gjort hela natten. Har bara haft lägenheter i huvudet. Kan bock vara för att den är vår isåfall redan på tisdag nästa vecka! Och jag har inte sagt upp den här lägenheten än....Åhh det känns super jobbigt! Hoppas att vi får svar under dagen annars blir jag nog lite halvt galen, och natten vill jag inte ens tänka på! 














Jag, mina vänner och döden.

Jag har funderat på en sak. Bland mina vänner är det ibland, eller ja ganska vanligt att vi börjar prata om döden. Detta ord som ingen av oss tycker speciellt mycket om. Även om det finns dem som ser det som en utväg från livet. Hur man nu kan se det som en utväg? Men lika självklart som det är så är döden det sista vi möter, vi har inte mycket annat till val. För mig är det något som jag är rädd för. Och vem är inte det när det väl kommer till kritan? Jag känner mig obekväm i tanken av att man ska dö någon gång. Har svårt att tänka att jag en gång inte ska få dela livet med alla andra. Allt nytt som faktiskt händer varje dag.
I går fick jag höra om en person som dog när hon låg och vilade. Hon hade planer för resten av dagen men det blev inte som någon hade tänkt. Det sägs att det ändå måste vara ett bra sätt att sluta sitt liv på. Och visst är det väl kanske det? Men från att vara helt frisk till att bara dö känns det verkligen helt okej? Det finns andra som får veta att man inte har långt kvar att leva och vad gör man då med sina sista dagar vid liv? Och vem vet egentligen hur många dagar någon kommer att leva. En man fick en gång veta att han hade två veckor kvar, han levde istället i 7 månader. Många säger att om man inte hade långt kvar att leva- Då skulle jag åka ut och resa, röka och umgås med alla nära och kära i ens närhet. Och visst är det en fin tanke att försöka hinna med så mycket som möjligt och göra saker som många tycker om men som inte alls kanske är bra för kroppen. Jag tror inte riktigt på den tanken. Själv skulle jag vara förstöd och hamna i sogr över mitt eget liv. Fast jag kan nog erkänna att jag skulle köpa massor av chips och ostbågar och bara äta som en galning! Självklart handlar det om hur stark man är och hur man ser på livet och döden. Jag hade en lärare en gång som fått cancer men höl tyst om det, även till sina anhöriga. En dag var hon bara död. Hon var en av mina  favorit lärare i högstadiet och jag kan fortfarande komma i håg hur hon såg ut och hur mycket liv hon hade inom sig.

Jag vet inte riktigt själv vart jag vill komma. Kanske bara att man aldrig kommer kunna förstå vad livet vill. Varför sjukdomar besegrar kroppar och tar död på allt underbart som livet har att ge. Varför det finns orättvisor och varför folk har olika tankar. Vare sig det handlar om krig, kärlek, pengar, livet och döden. För alla är vi olika men alla kommer vi gå samma väg. 


We could run away
Maybe we could change
Get back on our feet and then
Maybe make it home again
We could run away
Be on our own again
Maybe in the twilight
We can break out
Buy ourselves a Cadillac
Never turn around
We could run away
Be on our own again



   















No one makes it on her own.

God morgon gott folk. Min jobb helg är över och i dag har jag en välförtjänt ledig dag. Jag har precis som jag brukar när jag är ensam hemma kollat på sex and the city och ätit frukost. I går hade jag och Erik en välförtjänt morgon tillsammans. När han jobbar måndag- fredag och jag för det mesta får jobba helger så vaknar vi inte upp tillsammans så ofta. I går var nog den första morgonen på nästan tre veckor. Man får ta vara på de tiderna! 
I dag vet jag inte riktigt vad jag vill göra. Har lite tvätt att ta hand om en säng att bäda. Sen kommer Erik hem tidigare och så ska vi hitta på lite hemligheter. Vad det är kan ni som tittar in här få veta lite senare:)





Förresten! Jag börjar bli beroende av glasögonen, eller så är det bara ett tecken på att jag faktiskt behöver dem?  Nu får jag bara ont om jag sitter vid datorn utan dem. Och ja jag vet, jag ska inte sitta här utan dem;)


 
 










Way out!

Ohh gud jag vet inte om det är så att du har hört mina böner, men nu kanske det har hänt. Även om man intre ska ta ut något i förväg men vi ska gå på en lägenhetsvisning på måndag! Och om turen verkligen är på vår sida så är det en riktigt fin lägenhet! Ohh gud snälla var på  vår sida nu! Har nästan ont i magen så pirrig är jag! Nästan en kissnödig känsla, om någon av er varit med om den känslan.. Hoppas, hoppas, hoppas att den är i vår smak! Ohhh gud va pepp jag är!!! och av inehållet av inlägget börjar jag bli lite kristen också, gud jag lovar att vara snäll;)





Här har ni mig i mina nya glasögon! Va tycks?:) Själv trivs jag super bra!
Har ett par till som jag kommer använda lite mer på jobbet.














Torsdag!

I dag har råttchoken gått över, även om råttan är kvar. Men jag har kommit fram till att jag inte kan flytta om det inte finns någon lägenhet att flytta till så jag får ju helt enkelt ha lite mer tålamod. Men ibland får man ha dagar där man bara vill ge upp och i går var en sådan. Jag ville bara här ifrån. Men i dag vill jag stanna. Jag ger det några månader till och håller tummarna på att det snart kommer fram en perfekt lägenhet till oss. Det måste det!
I dag städar jag. Mina vänner brukar säga att det är det enda som jag skriver om här, men nu har jag faktiskt inte städat sedan i fredags förra veckan. Så nu är det första gången den här veckan, och smuttigt är det! Senare i dag ska jag träffa tova över en fika. Jag ska även hämnta mina glasögon, är super nervös!!!! Pirr,pirr i magen! Får se det som en namnsdagspresent till mig själv och mina ögon:)
















Ohh nanan What's my name?
















Hur svårt kan det va?

Här sitter jag igen. klockan är snart 11 och jag kan inte säga att jag har kommit speciellt långt denna onsdag. Jag har ägnat min morgopn med att leta lägenheter och kollat på sex and the city. Lägenhetsletandet kunde inte gå långsammare än vad det gör. Här där vi bor just nu är inte bvara för litet för två personener utan även en råtta som håller en vaken på natten. Jag verkligen hatar det! Till en början hade jag tålamod, tro det eller ej. Men nu när de hittade en död råtta och när det nu har kommit en ny istället så orkar jag inte mer. Jag vill bort från detta ställe, NUU på en gång.
Men att hitta en perfekt längenhet är inte det enklaste och vi har kollat på några men hittat fel, lite kräsen måste man vara. Just nu skulle jag ta första bästa lediga lägenhet, bara det fanns någon. Så här sitter jag med nattlinnet fortfarande på och lite små sur över långsamheten på lägenhetsletande. Om någon har tips så hör av er!

















I found a boy who needed me and you know I need him too!

En ny vecka, ännu en måndag och ett helt år sedan den 14/2-10. Jag minns denna dag fast för ett år sedan på en resturang. Jag var pirrig i magen, lite smått kitligt nervös och med säkert en blick av blyghet. Jag och Erik hade vår första alla hjärtans dag samtidigt som vi firade en månad tillsammans. Vi hade många sidor som var oskrivna, och ja många sidor har det absolut hunnit bli.
I dag är det ett år sedan och jag måste erkänna att lite nostalgisk blir jag. Jag fick ett super fint halsband i form av ett hjärta och det har fått vara med om många äventyr runt min hals. Erik fick choklad, kalsonger och bio på kvällen. Att hitta present till killar är inte det enklaste! I dag är det alltså dax igen och jag kan säga att mina ider angående persenter är helt tomma, vad ska man köpa?!
Själv säger Erik att han är färdig så just nu sitter jag här med lite smått panik. På någotvis är det en speciell dag, men för mig känns det även konstigt nog precis som en vanlig måndag. För nu är det så här. Varenda dag sedan ett år tillbaka har varit lika fyllda med kärlek varje dag. Och jag säger inte att man kan vara sura på varandra i bland. Det ät man, men jag säger även att det går över lika fort som det startar (för det mesta;)). Man måste få tycka olika ibland, hur ska man annars klara av livet? Men sedan jag träffade denna enastående kille som är på god väg att bli en man för varje dag som går så har min vardag varit full av kärlek, närhet och glädje. Han har fått följa med mig i mitt liv på både gott och ont och det bästa är att han har varit där varje minut och stötat mig. Och hur klyschigt det än låter så hade jag absolut inte klarat mig utan honom.


















Värde av vad vi har i gömt madrassen.

Jag skriver inte så ofta om min pappa. Mannen som lärde mig de mesta om vad livet handlar om och som är en person jag ser upp till, även om man kanske inte alltid tycker lika om allt. Men i dag vann han en månadslön på hästar. Något som han verkligen är så galet värd. Pengar som betyder mer än bara en summa. Detta fick mig iallafall att fundera över värdet av pengar. Om jag skulle få en extra femhundring nu så skulle jag bli så jäkla glad. Helst i tider som dessa när pengarna inte är värda mer än len liter mjölk, ost och en tidning i princip. Ja, man får inte så mycket mer för dagens priser. Min femhundring skulle helt enkelt kanske inte vara kavar i min ägo så länge om man tänker efter. Om man är en "vanlig" person som arbetar 9-5 så har en femhundring ett stort värde, även om en månadslön innehåller många fler femhundringar.
I samma fart som man tjänar mer pengar så höjs priser på saker och ting. Mjölken har gått från 50 öre till 10 kronor. Och på tal om 50 öringar, de finns inte ens längre. Värdet har gått från en 50 öring till en femhundring på knappt 30 år. Och 30 år är ingen lång tid om man frågar någon som levt snart ett helt liv. 
Personer på jobbet pratar om 80-talet precis som om det var i går, även fast modet är betydligt bättre nu... Man säger att det var bättre förr, men som tur är så är det nog endel saker som ändå har förbättrats till det bättre. Men tänk då om pappa vunnit en månadslön som den ser ut i dag fast när den goda och härliga 80-talet var. Hade han då varit miljonär nu? Han hade haft väldigt mycket pengar iallafall. Så hur är egentligen värdet på dagens pengar? Och hur tar man vara på det på bästa sätt?

















 


Det som håller oss vid liv.

Hur mycket är för mycket. Jag tror att man ibland kan önska en sak för mycket. Eller att man önskar sig så många saker att det till slut blir till ett överflöd. Som till exempel värdet. Jag och väldigt många andra vill ha vår, jag gissar att även du vill ha det?! Gärna nu på en gång. Sen kan vi sitta mitt i den sköna sommaren som vi längtat till så mycket och tycka att det är för varmt, och att höst och vinter istället lockar mer. I dag snöar det ute¨och jag är otroligt trött på vädret. Har ni någonsin tänkt att man aldrig, för det mesta aldrig är nöjd. Man kan vara nöjd för stunden, men sen så är det något man önskar. Det finns alltid något man strävar efter. Finns det någon som sitter vid en dator just nu och är alldeles nöjd? 
Även fast jag trivs med mitt liv precis som det är nu och inte kan tänka mig något annat liv så har jag ändå mål som inte är nåda ännu. Är jag då helt nöjd för tillfället? Det tror inte jag.
Något som jag har funderat på är hur man går och berättar massor av dåliga saker. Är det någon som någonsin säger till sina arbetskamrater eller klasskamrater i dag varknade jag och jag är helt nöjd med livet. Någon enstaka person finns det nog som verkligen vågar säga det. Men att i dagens samhälle i klarspråk säga att man är helt nöjd är inte vanligt. Man bara trivs för stunden, och sen håller man tyst om det. Man längtar tillbaka och man längtar efter framtiden, men vem längtar och tar vara på vad som är nu, precis nu? Fast kanske är det all denna längtan efter saker att fylla våra liv med som just håller oss vid liv? Att våga hoppas och hitta mod.
















I think i'm gone marry you!

I dag är det verkligen vår ute! Som jag har längtat, och jag hoppas att den stannar kvar ett tag nu. Tänk er en lång mysig vår..mmmmm!
Jag tog slag i saken gällande mitt i-landsploblem, grus utan för dörren. Man kan inte bli annar än galen när man får damsuga varje dag för detta jäkla grus. Otroligt segt. men i dag letade jag fram en sopborste och borstade som bara den! Så nu är det grusfritt, iallafall utanför min dörr:) När jag kom in öppnade jag alla fönster och släppte in lite fräch luft. Det var längesen sist nu. Det går ett rus genom kroppen, gud va jag älskar solen och våren!
Nu ska jag rensa i våran läskiga källare som vi har i lägenheten, vinterkläderna ska få semester!





















Glasögon eller ej, jag måste!

I dag har fått fått min dom, en dom som nog inte många av er känner till. Fast för min del är det nog snarare en bekräftelse. Jag har nämligen varit på en synundersökning, och tydligen så var det värre än jag tänkt mig. Eller det låter inte så bra iallafall, fast det är även ett väldigt vanligt problem  nu för tiden.
De muskler som finns i ögonen är hos mig överanstängda vilktet innebär att mina ögon går omkring på hel spänn hela tiden, vilket även syns på min pupill. Detta är iallafall inte något som är bra i längden som jag förstod det och om inte glasögon efter ett halvår har återställt ögonen till det normala så kommer jag få träna ögonen med + och - syn...Något som inte alls lät speciellt roligt! Iallafall så kommer jag behöva använda glasögon så mycket som möjligt, inte hela tiden som tur är! Men jag måste absolut använde dem när jag sitter vid en dator, tittar på tv och är på jobbet, gissar på att man behöver dem när man kör bil också...Jag får iallafall glasögonen om cirka 2 veckor och sen kan det tag ca 3 veckor för ögonen att vänja sig, i början kommer jag tydligen inte alls se (vilket låter som en bra deal, eller?!)  Vi får se...


Här är ett par som jag tror jag vill ha iallafall:




Tycker det är jäkliugt svårt att hitta någon som man verkligen vill ha, för jag vill nog inte riktigt ha glasögon trots allt... Nu ska jag stänga av datorn och vila ögonen! Tjing!




















Lördag, och ledig!

Medans många av svenska folket har bänkat sig framför tv:n och första delen av många med melodifestivalen så har jag passat på att se Sex and the city. Man skulle kunna kalla det mitt ny gammla beroende. För jag ser verkligen någon avsnit nästan varje dag. I dag blev det ungefär fyra stycken tror jag, för den som ville veta;)
Annars i dag så har jag varit i ett blåsigt kalmar (som vanligt) med Erik. Jag har köpt mig en hatt, två fina t-hirts från hm och en super fin ljuslykta. Vilka siffror som vissas på mitt konto vill jag knappt veta!
I morgon är det söndag och då är det mycket som ska göras. Städa, träffa farmor och få besök av min älskade syster. En nakdel med att bo litet är att det inte är så lätt att ha mycket persoener på besök samtidigt. I nästa lägenhet ska vi absolut få plats med besökare också!



Jag och min hatt, som kommer användas flitigt i sommar!
















Hår.

Kollade tillbaka lite i tiden bland alla mina bilder här på datorn. En sak som slog mig var hur långt mitt hår faktiskt har blivit. En vän till mig påpekade att det hade blivit långt, men jag har inte riktigt tänkt på det. Men nu när jag såg bilderna så kan jag erkänna att jag ockås ser det nu!




Här är en bild som är för ett år sedan, kommer i håg att jag tyckte att jag hade långt hår då!



Och det här är taget nyss, kan erkänna skillnaden! Har bestämmt att jag ska ha kvar håret som det är över sommaren, sen är det dax för en förändring!


Nu ska jag fixa i ordning lite mat. Ska bara komma på vad först;) Kl 14.30 bär det av till jobbet för en kväll på sjukhuset. Ska bli skoj efter två dagar med ledighet!


 


















....

Ni har väl inte glömt min andra blogg?! http://sandrawestberg.blogg.se/springmedsandra 

 
















110201- Första Februari!

Hejsan! Nu var det några dagar sedan sist igen. Vecka 5 har börjat och i dag är det första fedruari. Shit va tiden går fort (absolut inget jag klagfar över) I dag är jag precis som i går ledig. Detta är väl nakdelen med att arbeta som timvikarie, att man inte alltid får jobba när man vill. Har ett bokat pass först på fredag, men jag hoppas verkligen att jag får jobba innan dess.
I dag har jag iallafall tänkt att jag ska röja här hemma. Skulle vilja ha hem lite flyttkartonger, vi ska inte flytta (men vi letar) Flyttkatongerna behöver vi till allt som just nu ligger i plastpåsar, har jätte mycket kläder och julsaker som bara ligger. Så det skulle vara bra att få lite ordning på det:)
Annars i dag så har jag planterat om lite växter. Jag var helt säker på att jag skulle ha jord någonstans, bara att det där någonstans är helt borta. Blir så jäkla sur när man vet att man ska ha saker men inte hittar det! Men, men planteringen gick ok iallafall.




Röja, röja, röja!














RSS 2.0